Tuy Sorunu

Scot
Scot

11075 Puan

Kedim asiri derecede tuy dokuyor evde her yer tuy artik uzerimden yedigimiz seylere dokulmeye basladi ve esim bu durumdan asiri rahatsiz.artik sahiplendir su kediyi demeye basladi.anliyamadim yani bu kadar anormal tuy dokumu neden olur. N&D mama kullaniyorum tariyorum rulomuz var ona ragmen yattigi yerler tuy dolu.ne yaomam gerekiyor acaba.korkarim esim evde barindirmak istemicek

22 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Bu anormal tüy dökmeleri genellikle tavuklu mamadan kaynaklanıyor. Kediniz kaç aylık? Premium mamalar hem yetişkinler, hem de yavrular için kullanılabiliyor. ND kitten alabiliyorsanız yakın fiyata Go da alabilirsiniz. Now Fresh de deneyebilirsiniz; ördekli, hindili ve somonlu. Ben çok memnun kaldığım için 4-7 aylık dönemde kullandığımız kuzulu Acana Grasslands'i önerirdim ama şu anda stoklarda yok, bunun yerine Acana Pacifica bulabilirsiniz. Pacifica'da bolca balık var.


Bunun dışında, bizimki de yaza geçiş döneminde aşırı tüy döküyordu. Dediğiniz gibi nereye değse tüy oluyordu. Naturalis Adramys'ten sarımsaklı bira mayası tozu aldım, iki-üç günde bir mamasına çay kaşığının ucuyla ekliyorum. O aşırı tüy dökmenin azaldığını yavaş yavaş fark etmeye başladım. Mamamız da Go bu arada.

melikealgin
melikealgin

11545

Kedinizi sahiplendirceksiniz sanırım.Cok cok zor bi sey ondan ayrılmak iyi dusunun bence sonra pisman olmayın.Tüy dokme buyuk sorun evet ama sahiplendirmek cozum olmamalıydı :/

Mevsimsel geçişlerden de kaynaklanabilir. Sanırım kediniz cins, cins kedilerde tüy dökümü daha da artıyor. Sanırım tüy dökümünü azaltacak şeyler var ayrıca bir veterinerinizle de konuşmanızı tavsiye ederim. Aşırı stres veyahut herhangi bir şeyden de kaynaklanabilir.

Tikih
Tikih

15400

Aynısı benim paşada da var . Her yer avuç avuç tüy oluyor. Ben kedime vitamin vermeye başlayınca tüy sorunu azalmıştı. Bazı kedilerde tavuklu besinler alerji yapıyor . N&D nin hangi çesidini kullanıyorsunuz ?

Ares07
Ares07

2607

Bu bahsettiğiniz mamayı acaba nereden almalıyız? N D bana pahalı geliyor. Tavuksuz uygun fiyatlı mama olarak Go kitten diye arıyorum. Bulamadım. Hangi siteden almak lazım?

Ares07
Ares07

2607

Çok teşekkürler yanıt için

Kimsecik
Kimsecik

1439

Eşiniz traş olunca lavabonun durumu nasıl,banyo yapınca küvetteki kıllar,saç tararken dökülen saçlar evde yerleri süpürüp insan saçı ve kılı ne varsa eşinize gösterin ;kedi sağlıklıysa aynı maddeyi keratini içöeriyor başka bir sıkıntısı yok yutsanızda sorun değil takıntıu haline getirmenin lüzumu yok ama herşey bahane olur insan bakmak istemeyince oda var.

Mevsimsel geçişlerden de kaynaklanabilir. Sanırım kediniz cins, cins kedilerde tüy dökümü daha da artıyor. Sanırım tüy dökümünü azaltacak şeyler var ayrıca bir veterinerinizle de konuşmanızı tavsiye ederim. Aşırı stres veyahut herhangi bir şeyden de kaynaklanabilir.

Benim kedimde sizinki ile aynı cins aynı sorunları belki daha fazlasını aylarca yaşadık. Önce kısırlaştırdık ne geçmedi daha sonra tıraş ettirdik ve çözümü bunda bulduk tavsiye ederim çok iyi geliyor ve kedi de rahatlıyor.

Benim de iki kedim Scottish aynı sorunu biz de yaşadık. Kesinlikle tahılsız balıklı mama sorunumuzu çözdü. Düzenli tarayın gimcat vitamin verin. Artık mevsimi geçti ama biz yaz başında tıraş ettirdik bu da rahatlattı ama havalar serinledi tıraş yaptırmayın bence.

gulsaha
gulsaha

3503

Ben tıraş olayından pek hoşlanmıyorum ama gimcat vitamin,balıklı mama ve günlük tarayarak bir nebze önüne geçebiliyorum.

Scot
Scot

11075

Yavru oldugu icin kitten mama aliyorum onlarda genelde tavuklu.vitaminde almistim zamaninda yinede pek cozum olmadi.artik yedigimiz seylerde gorunce cok rahatsiz olmaya basladim bilmiyorum nasil gecicem onune

Scot
Scot

11075

N&d kitten narli tavuklu.vitamin olarak gimcat mi kullandiniz hangisi acaba

fatmanuur42
fatmanuur42

2509

VETOSKİN DİYE BİR İLAÇ VARMIŞ 10 GÜNDE TÜY SORUNUNA ÇARE OLUYOMUŞ 90 KAPSÜL 150 LİRA BÜTÇEM SIKINTILI BİRLİKTE ALMAK İSTERSENİZ VEYA ALMAK İSTEYEN OLURSA ORTAK ALMAK İSTİYORUM. ÇOK FAYDALIYMIŞ VETERİNERLERDEN BULABİLİYOSUNUZ BEN 2 3 VETERİNERDE BULDUM

Scot
Scot

11075

Ankara ici varmi acaba.beraber alsak iyi okir evet.nerde nasil olur bilmiyorum ama benim icin iyi olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2625 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR