Erkek Kuşum Dişi Kuşumun Tüyünü Yoldu

Esila76
Esila76

1230 Puan

Erkek sevda papağanım Yaprak , dişi sevda papağanım Duman'ın tüylerini yolmuş. Şöyle oldu : Sabah kalktım , kuşlara baktım iyidiler , 5 dakika falan sonra Duman bi bağırdı , korktum baktım ve Yaprak'ın gagasında gri tüy vardı , galiba Duman'ın tüylerini yolmuştu , korkuyorum birşey olur mu veya nasıl önlem alırız?


3 CEVAP

AlpAli
AlpAli

2715

Merhaba, erkek olan kuş strese girmiş olabilir biraz ayrı tutun iyi günler

Esila76
Esila76

1230

Zaten şuan aynı kafesteler ama aralarında tel ve karton var , yani ayrı sayılırlar. Kafesin arasında bunlar varken tüyünü yoldu zaten , kartona küçük bir pencere açmıştık , ordan tüyünü yolmuş olabilir , 2 aydır böyle duruyorlar ama alışamadılar , nasıl alışırlar birbirlerine?

By_Leo
By_Leo

647

Erkek kuşunuz vaktinden önce ( genelde şubat ortasında başlar mayısa kadar sürer fakat bu doğal ortamlarında , biz evlerde baktığımız için döngüleri mecburen şaşıyor ) kızgınlıkta ve dişiyi çiftleşmek için zorluyor. Dişi hazır değil o yüzden de kaçıyor , aynı kafeste ayrı bölmede olmaz ikisi de ayrı kafeste olması lazım..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap