İkinci Kedinin Kabusa Dönme Eşiği

ursaminor
ursaminor

116511 Puan

Anket

Sürekli serbest bırak
(21 oy)
Günde 3-4 görüşme şeklinde devam et
(21 oy)
Diğer, aşağıda fikir veriniz.
(5 oy)
Toplam (47 oy)

Merhaba arkadaşlar, yıllardır Fıstığın oyun merakı, benim yavru kedi hasretim derken, bazılarınızın da bildiği gibi, 15 gün önce eve 2,5 aylık bir bebek aldık. Fıstık 2 yaşında, kısırlaştırılmış oyun hastası yaramaz sevgi dolu bir kız. Yeni gelen bidi ise elbette oyun hastası aşırı hareketli bir oğlan çocuğu. Korunaklı bir bahçede annesi, teyzeleri, babası ve 3 kardeşiyle büyümüş aşırı sosyal olduğuna kanaat getirdiğimiz bu bebeği sevinerek eve aldık. Her türlü kitap, aktarılmış tecrübe bilgisini uyguladık. Fıstık başta anlamadı kutusuna tısladı filan ama oğlan ilk geldiği andan itibaren Fıstığı görmezden geldi. Sonra bir gün Fıstık oğlanın bulunduğu odanın kapısını bizden habersiz açmış. Nasıl olduğu hala muamma. İlk temaslarının ilk 2 dakikasını bilemiyoruz :D Ama sonrasında hep aynı şey yaşandı ve gittikçe artarak aynısı yaşanıyor. İlk saniye burunlarını birbirlerine değdirip koklaşıyorlar. Fıstık oğlanı yalamaya çalışıyor (beceriksizce evet kıyamam :) Oğlan istemiyor elini kaldırıyor. Koşup oynamaya başlıyor. Fıstık peşinden koklamak için gidiyor. Oğlan sıkılıp bağırıyor. El kaldırıyor yine. Fıstık hadsiz deyip buna bir çakıyor. Çakınca oğlan tıslıyor. Dikleniyor. Diklenince Fıstık sen ne ayaksın oğlum deyip bunu altına alıyor Allah ne verdiyse girişiyor. Oğlan salya sümük bağırıyor, tıslıyor, kurtulmaya çalışıyor. Fıstık asla hırlamıyor veya tıslamıyor ama boğazından ısırmaya çalışıyor filan. Elbette azıtmadan ayırıyoruz. Ama 30 saniye filan sürüyor ayrı kalmaları. Oğlana sorsan Fıstık ona dokunmasın istiyor. Öyle kendi takılsın istiyor. Fıstık ise dibinden ayrılmıyor oğlanın. Bütün arkadaşlarım bana serbest bırakmamı tavsiye ediyor. Ama sürekli dayak yemesi doğru gelmiyor bana oğlanın :/ Fıstık yorulup oturunca, oğlan bu sefer gidip sataşıyor o da ayrı. Yanından geçerken hırlamalar filan.


Şimdi size sorum bu kabus eşiğinden nasıl dönmeliyiz? Hep ortada açıkta mı kalsın oğlan? Yoksa yine odasında dursun günde 3-4 kere görüştürmeye devam mı edelim?

30 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Mutlu son :)


Artık gece gündüz hep birlikteler :) Oğlan hep ıslak ama :D Fıstık normalde de bir yalama manyağı olduğundan, artık bana harcadığı mesaiyi oğlana harcıyor sağolsun :P

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim Fıstık çok acayip bir kedidir. Biraz insana, biraz köpeğe benzer. Tek kedi olarak bebekliğinden beri bizim insan evladımız gibi büyüdüğünden, yatışı bile insan gibidir. Sen sırt üstü yatarsan o da öyle yatar, bacak bacak üstüne atarsan o da öyle oturur filan. Ayrıca iletişim için kendine bir dil geliştirmiştir. Bir şey istediğinde farklı bir tonda, istediği şeyin başına gidip miyavlayıp yüzüne bakar seni çağırır. Hah işte bu sabah oğlanın kapısına gidip, bunu bana çıkarın diye miyavladı :D Resmen geliyor bizi çağırıyor bir kapıya bir bize bakıp miyavlıyor. Ben de yaş mama hazırlayıp açtım kapıyı. Seviniyor filan serseri mırlamalar. Sonra oğlanı elimde tuttum (ellerini filan tutuyorum vurmasın diye), yaklaştırdım Fıstığa. Fıstık yüzünü kokladı sonra yaladı şılap şılap. Oğlan da istemiyor başladı söylenmeye. Eli kurtuldu Fıstığa salladı. :D O zaman Fıstık geri sıçradı ve ikinci gelişinde oğlan hırladığı için o da el kaldırdı. Fıstık bizden çok çekiniyor. O yüzden tek bakışımla hemen yerine oturdu. Aslında oğlan sakin dursa anasını satayım her şey süt liman olacak sanırım. Galiba bunun için, ablasının dominantlığını kabullenmesi ve bunu sağlamak için de biraz dayak yemesi lazım. O dayak yerken benim panik olup saniyesinde ayırmamam lazım. Bana öyle geldi. Siz ne dersiniz?

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bu saatten sonra ayrı tutmanıza gerek yok artık onlar sert de olsa oynamaya başlamış yani iletişim kurmuşlar bilinçlisiniz zaten durum tehlikeli bi hal aldığında el atarsınız, ee yeni maceralara atılan hayvan sevgisine doymayan bizleriz sonra oturup kara lara düşünüyoruz ama yine de hiç tatmayan birsürü insandan çok daha farklı kılıyo hayatlarımızı bu bence :D yeni aile üyenizle mutluu tatlıı güzel eğlencelerr :))

Zehrasnmz
Zehrasnmz

6579

Tüm kedilerin kişilikleri farklıdır ben benimkileri 2. Gün evde serbest bıraktım şuan çete oldular

aleyn
aleyn

113859

kabuslar evinin bizzat içinden bildiriyorum sal gitsin ekolündenim :D


ayrıca günceeel.. eve gelen 2. kedide sorun yaşayanlar online mı.

Tikih
Tikih

15400

Malesef ki her kedinin huyu farklı olabilir .


Siz zaten bu konuda bilgilisiniz :D


Kediniz fıstık (adı gibi tatlı ) sterese girebilir yada hırçınlaşabilir . Çok normal . Siz fazla üstüne gitmeyin.


Zaten kediler doğası gereği tek yaşamayı severler ( ev onlara ait :D ) yani 2. Kediyi kabullenmek kediniz için zor olabilir . Örnegin benim kedim paşa eve gelen kedileri
( özellikle neonu ) çok zor kabullendi .


Bazı kedilerin alışması 3 hatta 5,6 ay sürebiliyor . Örneğin ; bir dostumun ankara kedileri yaklaşık 1 yılda alıştılar . İnanmassanız ama şuan (panpalar ) resmen :)

ursaminor
ursaminor

116511

Bir umutlu bir umutsuz geçen günlerin ardından, soğukkanlılığın ne kadar yararlı olduğunu kabullenmem üzerine olumlu bir gelişme yaşadık. Ancak yine de zamana yayma taraftarıyım söz konusu kedilerin bir şeye alıştırılması olduğunda. Biz başarıya ulaştık efem. Kabustan güzel müziklerle uyanan mutlu insanlara dönüşme evresindeyiz. Gittikçe uzattığımız görüşme sürelerinin sonunda, yalnızca gece ayrı kaldıkları bu son 2 günde Fıstığımın tam bir fıstık olduğunu gördüm. Kardeşini yalayıp temizleyen, kuyruğuyla oynamasına izin veren ama yeri geldiğinde haddini bildiren tam bir ablaymış bebeğim :) Biraz mahmur, biraz kıskanç ama yine de ağzındaki mamaya sulansa bile asla kardeşine el kaldırmayan bir tatlı kız. Oğlumuz bütün bebekler gibi biraz arsız ve sıkıntıya gelemiyor. Ama o da uzun uzun ortalıkta dolaşınca genelde sakin ve uysal bir bebeciğe dönüştü. Ablasının ona yaklaşmasına izin vermeyen çocuk gitti yerine ablasının kuyruğundan ayrılmayan kucağına yatan bir uslu oğlan geldi :) Bütün gün koşturmanın ardından dinlensinler diye dün gece ayrı yatırdık. Sabah 9'da anca uyandılar. O andan beri de bir boğuşma, koşturmaca, ağlamaca devam ediyor. Arada ayrı ayrı uyudular aynı odada. Fıstığa ne kadar çok hayır demişsek artık boğuşurlarken ayak sesimizi duysa bile bebeği bırakıp bir yerlere saklanıyor. Hepsi bitecek güzel kızım diyorum. Umarım dinler beni :)


Bu kovalamaca ve boğuşmaca son hız devam ediyor. Demek ki bu sonsuz roarr sesine ve buffalo sürüsü koşmalarına alışmamız gerekecek. Küslükler geçecek, göbekler açılacak, mırıltılar yükselecek. Buna inancım sonsuz artık evet :) Umarım kabusu devam edenler hiç vaz geçmeden sabırla beklerler. Elbet bir yerden sonra alışıyorlar. :))

Kimsecik
Kimsecik

1439

Emin olun düzelicek benim evime çok kedi geldi gitti halihahazırdada kalabalığız gözlemlerime dayanarak söylüyorum benzer şeyler bizdede yaşandı alışırlar ama ya mesafeli olurlar yada sarılıp yatarlar zaman gösterir.Mama yerlerken (yaşmama) yakın koyun kablarını,Fıstık oyun oynamak istiyorda sert oynuyoır muhtemelen yavruda korkup tepki verince bu sefer fıstık alınıp kavga varr moduna giriyor.Olsun geçer ..

bdbd23
bdbd23

4801

Benimkilerde de benzer durumlar yaşandı. Küçüğü korumak adına sürekli yan yana bırakmıyorum ama ara ara yan yana getiriyorum. Minik büyüdükçe daha dengeli bir ilişkileri oluyor.. Birbirlerini seveceklerine eminim.

GizemAltan
GizemAltan

9985


  1. kedimi, diğer kedim tam 2 yaşındayken sahiplendim, ilk 1 hafta ayrı tuttum, spnra direkt açtım. İşe de gidiyordum, yani müdehale etme durumum yoktu zıpırlıklarına. Ne oldu? İlk haftanın sonunda alıştılar birbirlerine. Şimdi yavru kedim 1 yaşını geçti, hala gece ya da sabaha karşı ya da gün içerisinde delirip ablasına sarıyor, sataşıyor ama mutlu mesut yaşayıp, büyük kedim çok rahatsız olduğunda, küçüğün çıkamayacağı (secaret edemeyip) yükseklikte bir yere çıkıp uyuyor.
    Çok düşünmeyin, salın gitsin :)

gunosari
gunosari

2936

Bu kaçma kovalamalar birbirlerine alışsalar bile olacak.Fiziksel olarak aşırı zarar vermiyorlarsa, ha birde büyük kedi küçüğü yalamaya çalışıyor burun tokuşturuyorlar demişsiniz o zaman serbest bırakabilirsiniz bu birbirlerine düşmanlık beslemediklerini gösteriyor. Bizimkiler 15 gün durmadan koşuşturdular.Zamanla normale dönüyorlar.Bir kaç gün yeme faaliyetini bir yaş mamayla birlikte yaparsanız faydası oluyor kabullenme noktasında.Biraz sabırlı olmalısınız zamanla alışacaklardır.

ursaminor
ursaminor

116511

Aleyn, ben de gün içinde sürekli bir an umutlanıyorum, bir an bütün umutlarım suya düşüyor :D Dün gece sabaha kadar kabus gördüm; Fıstık oğlanı kovalıyor, oğlan tıslayıp tükürüyor. Bu nereden bilinç altıma girmişse her yerim tükürük oluyor. Sabah bir kalktım, Fıstık hanım yayılmış üzerime karabasan gibi :D Sanırım ondan oldu.


Bu gece ilk kez 1 dakikadan uzun bir süre birbirlerine girmediler. Oğlan yere yatıp oyun oynamak istedi Fıstıkla. Ama şunu görüyorum ben; Fıstık babasından ne görüyorsa onu yapıyor. Hep sert oynadı bu çocukla, sıkıştırdı vs. E bu da bebekken geldi bize. Bizden başkasını bilmiyorki. Oyun istediğinde kimsesizim'in dediği gibi sert oynuyor. İkisine de aynı anda macun verdim oynarlarken, sonra da kavga başlamadan ayırdım. Yani yine umutla doldum. Bakalım saat kaça kadar dayanacak bu umut? :D

aleyn
aleyn

113859

bak bizde de durum tam tersi sonradan gelen sokaktan geldiği için oyun biliyor ve çok sert girişiyor aslınad niyeti sadece oyun oynamak ama boynuna atlıyor kuyrugu ısırıyor ve çok sert ısırıyor ama oyun, fakat büyük zaten kendisine dokunulmasından hoşlanmıyor bize bile dokundurmuyor bir de sert dokunulunca dönüp buna geçiriyor bi tane haydii başladı bu sefer küçük lan iki dakka oyun oynayalım dedik ne vuruyosun diye bunun üstüne atlıyor bildiğin kavga dövüş kaçma kovalama ilk başta her gece sabahlara kadar sürüyordu bu, evde her şey dökülüp saçılıyordu.. ilk bi hafta uyumadım birbirlerine bi şey yapacaklar diye ama bir şey de yapmadılar sadece başlarda küçüğün burnu çiziliyordu sonradan olmadı. şunu farkettik bir de ikisi de kavga etseler de zarar vermeye yönelik bi şey yapmıyorlar oyun kavgası değil ama savaş da değil, mesela bizim oti normalde oynarken arka ayaklarıyla tepme hareketini çok yapar bize ama pisusa hiç yapmıyor, hiçbi zaman ciddi ısırmıyor sadece başından atmak istiyor zarar vermeden..


ben de başta ayrı tutuyordum zaten pisus çok hastaydı sonra sevgili kedili madam bunun kedileri daha da strese soktugunu salmamın daha iyi olacağını söyledi veterinerim de böyle söyleyince ve araştırmalarım da aralarında güç dengesi kurulmasının ancak böyle gerçekleşeceğini işaret ettiği için saldım. sonrasını yukarıda anlattım. şu da var ki başlarda oti daha büyük olmasına rağmen kaçan taraftı pisus dokununca başlıyodu kaçmaya sıkışırsa pati atıyordu zamanla bu güç dengesi kuruldu arada güçlü oldugunu anladı yani ama buna rağmen zarar vermeyi tercih etmedi ne kadar sıkıştırılırsa sıkıştırılsın.


ne kadar oldu bilmiyorum ama sanırım bi 3-4 ay oldu. gece koşturmacaları artık 4-5lerde başlıyor 1-2 saat kadar sürüyor, otinin pisusa tahammülü yok sürekli bana dokunmaaaaaa modunda, pisussa sürekli oynamak istiyor ben oti için pisusun çıkamadıgı yerlerdeki kitaplık raflarını boşalttım tamamen yalnız kalmak istediğinde çıkması için sen de oğlan için fıstıgın giremeyeceği darlıkta yerler ayarlayabilirsin bunu da bi yerde okumuştum gerçekten tehlikede hissederse kaçması için.


bence sizin avantaj oğlanın küçük olması ve fıstıgın onunla oynamak istemesi, bölgecilik yapmıyor, rekabetle kovmak istemiyor, küçük ise öğrenen taraf olacağı için zamanla aynı fıstıgın eşinden öğrendiği gibi o da fıstıktan bu oyun tarzını öğrenecektir.

patili
patili

120470

Sevdiceğim ursa hatuncuğum :P sonunda dayanamadın ve fıstık canavarının yanına bir minnok aldın demek :)) alışma süresi normal şartlarda (kurallara uyulursa) 6 ayda tamamlanıyor genel örneklerde. Kediden kediye değişiyor tabi kimisi 3 haftada da alışabilir. Ama fıstıgın böyle olgun karşılaması beni şok etti çok da sevindim tabi :D bu süreç yanlış tanıştırma başlangıçlarıyla uzayadabiliyor ama. İlk bir hafta kedilerin birbirini görmemesi gerekiyor mesela. Sadece odalarını sürekli switch ederek kokularına aşina olmaları lazım. Sonra zamanla sırayla biri kafeste diğeri dışarıda şekilde bırakman lazım. Çocugun boğazına sarılması iyi değil. Serbest bırakma canım. Şu açıdan iyi değil; oğlan o travmayı atlatamaz ilerise hep tırsar fıstıktan ve ileride oğlan daha da büyük cüsseli olucak, kavga böyle alır başını gider devam eder yani. Ben serbest bırakma sürekli derim. Evde oldgun zamanlarda kafes sistemiyle bir arada tut. Başa sar yani uygulamayı. 1-2 hafta kadar kafeste dursunlar sırayla. Sakinleştiler zannedip salma yine de

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Benim kedim de böyleydi tıslıyordu her gördüğü kediye şimdi ise kızgınlık döneminde olduüu için kendine kız bulamıyor zamanında kavgalı olduklarından :D şimdi yapacağımız şey onların birbirlerine ısınamsını sağlayacak. Bırakın oynsınlar sonradan birbirlerine ihtiyaç duyacakları zamanları olacak. Benim oğlum da dokaktaki iki aylık bir dişiyle oynuyor. Arada koklayıp tecavüz etmeye çalışyor ama :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2479 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR