5-6 Aylık Kedime Orijen Marka Yemeği Nasıl Ve Ne Kadar Vermeliyim

axmetmcl
axmetmcl

990 Puan

Selamlar,


Sokaktan bulduğum minnak bir kedim var, öncesinde araştırma yapamadan ProPlan'ın kitten mamasından almıştım onu bitirmek üzere, bitmesine yakın Orijen'in Cat & Kitten mamasını aldım. Ama okuduğum yazılara göre bu biraz protein ağırlıklı bir mamaymış, çok fazla yerse sorun olur gibisinden yazılar gördüm.


Nasıl ne kadar vermeliyim merak ediyorum, ben normalde ProPlan'ı bir mama kabını dolduracak şekilde veriordum akşama kadar ona yetiyordu şimdi nasıl yapmalıyım? (Bu arada ProPlan ile Orijen'i karıştırarak alıştıra alıştıra vereceğim 5-6 gün boyunca).


Şimdiden teşekkürler

4 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Proteinle ilgili yok bunun aslında. İçeriği çok zengin olduğundan mamanın, bazı kediler alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Örneğin Fıstık içindeki mercimek yüzünden kaşınıyor :( Keşke alerji olmasaydı da hep orijenle besleyebilseydim bidiyi :(


Beslenme miktarı konusunda da geçen sene uzuun bir istişare yapmıştık, oradan faydalanabilirsiniz.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/7827-orijen-six-fish-kesi-mamasi-beslenme-kilavuzu

axmetmcl
axmetmcl

990

Çok teşekkürler, benimkisinin kulaklarının üstü biraz kaşınıyor her zaman. Veterinere de götürdüm bir problem görmedi, damlasını da damlatıyorum düzenli şekilde. Eğer alerjik bir reaksiyon varsa bunu daha fazla yapar mı acaba? Çünkü gündüzleri gözlemlemem çalıştığım için zor oluyor. Alerji olursa ne gibi tepki gösteriyor?

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim kız alerji olduğunda, huysuzlanıyor, sık kaşınıyor, özellikle çene altı, göz çevresi, kulak önü ve arkasını yırtarak kaşıyor, bu bölgelerde tüyler yolunup dökülüyor, genelde gözünün bir tarafı kaşınmaktan açık yara oluyor, çene altını da çok kaşıdığı için öbek öbek tüy yolunuyor ve bunlar genelde arka patisinde kalıyor, aşırı tüy döküyor, bazen çene altında da kaşınmaktan minik yaralar oluyor ve kabuk şeklinde kalıyor. Yani inanın günde 10 dakika görseniz bile anlayabilirsiniz alerjik reaksiyonu :(

axmetmcl
axmetmcl

990

Aaa anladım çok geçmiş olsun valla bayağı etkilenmiş bidicik... Pireler bile o kadar delirtmez yani kediyi. Ben ilk defa Cumartesi günü ProPlan ile karıştırarak vermeye başladım, şimdilik bir sorun yok gibi, ProPlan bitene kadar böyle takip edeceğim.


Peki benim bir tartım yok, kedinin ağırlığını da bilmiyorum tam olarak kaç aylık olduğunu da ama kedim normal boyutlarda yani kilolu değil ince uzun normal yani. Risksiz her gün besleyebileceğim oran ortalama nedir acaba? Ben şu anda tahmini 2 su bardağı kadar mama veriyorum gibi (2 yemin karışımı olarak).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 460 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR