Orijen Six Fish Kesi Maması Beslenme Kılavuzu ??

Herkese iyi forumlar. Soru şu orijen kedi mamalarının beslenme talimatında günlük kullanım miktarıyla alakalı bi dip not var bilmiyorum kimlerin dikkatini çekti.. 5 aylık olana kadar vücut ağırlığı baz alınarak kilo başına 30gr, 5 aydan sonrası için kilo başına 20gr günlük mama verilmeli diye bi ibare var. Buna göre ben 6 aylık kedime 120 gr dan fazla mama vermem gerek ve bu bana çok fazla bi miktar gibi geliyor. Bilmiyorum bu konuda daha önce fikir belirten oldu mu??

107 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

En sağdaki notu da okudunuz değil mi? :)
HER KEDİ FARKLIDIR
Kediniz de aynı sizin gibi eşi olmayan bir bireydir ve beslenme miktarları değişebilir. Bu tabloyu bir ön-kılavuz olarak kullanarak, kedinizin ağırlığını izleyin ve porsiyonlarını buna göre belirleyin. Günde iki kere besleyin ve her zaman taze ve temiz suyu hazır bulundurun.


(Meslek hastalığı benimki :P; yeminli tercüman olunca otomatiğe bağlıyor insan kendini)


Zaten emzirme sonrası dönemde 1 yaşına kadar yavrular için hareketli olduğu sürece yiyebildiğince yesin diyen bir zihniyet bu Kanada-Amerika camiası... O verilenler maksimum değerler. Bunları aşma benim de başımı belaya sokma diyor, diğer yandan da ne kadar vereceğin sana kalmış sonra gelip bana dava açma diyor. Biliyorsunuz, mikrodalga fırınlardın kullanma kılavuzuna kedinizi kurutmak için kullanmayın filan yazabilen bir millet bunlar. Kutunun kenarı elini kesse tazminat davası açıyor millet. Kutuda yazılanlar satın alma sözleşmesindeki taahhütler gibi addediliyor. O yüzden feragat anlamına gelen notlarla, bir öyle bir böyle yazmasa davaların önünü alamazlar ;)

Edit: 5 aya kadar kilo başına 60gr, 5-12 ay arası kilo başına 30gr..

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Çok değil mi sanki

Bence de çok ama bilmiyorum. Orijen e bunla alakalı bi mail atıp sormak istiyorum. Normal bi kedi olsa 6 aylık bi kedi 2 kg gelir, 60 gr ideal olur, ama benim ki azman 4 kg üzerinde şuan. Günlük 120 gr mama versem Nası başa çıkarım, kaplan gibi olacak :)

Bu resimle ne anlatmak istedin anlamadım

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

https://www.orijen.ca/wp-content/uploads/2014/02/1600-FEEDING-GUIDE-cat_6FISH-1.png
resim biraz büyük buradan bakabilirsiniz
ne kadar mama vermeniz gerektiğini gösteriyor

ursaminor
ursaminor

116511

:) Utandırmayın beni yahu...


Bu arada etiketlerle ilgili yazdıklarım doğru. Bir keresinde de bir saç kurutma makinesinin uyarılarında "uyurken kullanmayın" diye bir ibare görmüştüm. Artık nasıl bir dava açıldıysa bunlara :D

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Zaten kapla na benziyo

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Masallah ♡

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Resim açıklamasını girin

Teşekkürler reyhanhan;)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Doğrusu Reyyanhan. Çift y :)

İşte sıkıntı orda. Benim kedim de dişi ama cinsinden dolayı iri bi kedi. Yani erkeğinin ortalama 9-13 kilolara çıktığı, dişilerinin 6-9 kilolara çıktığı bi cins. Bu dediğiniz kilo sınırları pek geçerli değil yani. Bunu en net orijen le çözebiliriz sanırım. Bi mail atayım bakalım ne cevap gelecek

patili
patili

120470

3 kg kedi 40 gr yiyorsa 6 kg kedi 80 gr. denk geliyor böyle hesaplarsak bile. siz orijenin firmasına yazın çünkü kediniz çok iri bile olsa hiçbir kedi 9 kg. vs çıkmamalı. Diyet usulü beslemeniz gerekebilir. Siz en iyisi orijenle görüşün burdan biz anca bu kadar yardım edebiliriz :))

Usaminor
Paylaşımınız için teşekkürler;) dava kısmı işin esprisi tabi. En azından böyle bi konu açarak belki bu talimatlara kedisine Yüksek miktarda mama veren varsa bunun önüne de geçmiş oluruz..
Reyyanhan
Ursaminor yeminli bir tercüman olarak bizim yerimize orijene meramımızı daha güzel anlatır diye düşünerek topu kendisine atıyorum :))
Patili
Sizin tezinize gelince hiç bir kedi 9 kg olmamalı demişsiniz iyi güzel ama şöyle düşünün ; 150cm boyundaki birisinin 45kg olması ne kadar normalse 180cm boyundaki birisinin 45kg olması da bi o kadar anormaldir. Yani kedi iri ve uzun bi kedi olduğu için çok normal kilolar. O 9 kg zaten maksimum yani ortalama bi dişisinin 7,5 kg olduğu bi tür. Ama o kiloları çok rahat kaldıran bi kedi bu. Evin içinde gözümle takip edemiyorum 6 aylık 4kg üstünde bi kediyi..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6589 Görüntüleme
  • 107 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR