Flagyl Kullanan Oldu Mu, Deneyimlerini Aktarabilir Mi?

mimimomo
mimimomo

12335 Puan

bu pazar eve gelisinin 3. haftasi olacak, ctesi de 2.5 aylik olacak : ) olan pisicik, gayet saglikli gorunurken gecen hafta istahsizlik ve seyrek bi kusma moduna girmisti. 16 eylul'deki ilk kontrol ve ic-dis parazit uygulamasinda 850 gramcik bisiydi.


gecen hafta istahsizlik basgosterdi. carsamba gunu ise tavan yapip yerinden kiprasmadi bile. hic bi mama modeline tepki vermedi. su icti. sivisik diskiladi biraz ve kusmus oldugunu farkettim (gunduz yalniz kaldigi icin anca eve gelince gorebildim)


normalde bu siralar karma asisi icin gidecektik doktora ama kilo kaybi ve bu sorun nedeniyle asiyi erteledi vet.


prebiyotik bir toz ve antibiyotik verdi (ismi baslikta) flagyl (bagirsak enfeksiyonu nedeniyle)
"bu surubu icmekten pek hoslanmayacaklar ve agizlarinda bir kopurme olusacak 3-5 dakka, korkmayin" dedi ama mumkun degil korkmamak.
ilaca baslamadan once bi danisayim istedim bilen, duyan, uygulayan var mi veya tavsiyeler neler olabilir diye.


tesekkurler

19 CEVAP

bappatan
bappatan

11044

Doğru sıkmazsanız ağzına köpürme yapae çünkü hepimiz gibi kediler de şurup içmekten hoşlanmazlar ve tükürebildikleri kadar tükürürler :) şırıngaya veterinerin belirttiği miktarda şurubu alıyoruz kediyi enseden iyice kavrıyoruz bacaklarını bacaklarımızın arasında alıyoruz diğer elimizle şırıngayı ağzından (diliyle dışarı itmeye çalışacak kanmayın) daha ileri olacak şekilde gırtlağına kadar ama çok da sokamadan birden sıkıyoruz direk midesine gidiyor böylelikle tek damla dışarı çıkmadan. 3-4 kez denedikten sonra prof oluyorsunuz merak etmeyin ne şurup varsa kedilerime böyle içirdim vitamin hap her şey dahil korkacak hiçbir şey yok enseden tuttuğunuzda hareketsiz kalırlar. Geçmiş olsun. Bu arada flagyl işe yarar yani benim deneyimlerim o yönde

zuhall
zuhall

10265

Biz kullandik ilaci. Damar yolundan aldi ama. Ayni sekilde ishal vardi (sadece birkez yesil sivi diskilama oldu) Bikac kez kusma oldu. En buyuk sorunumuz hicbirsey yememesiydi. Tam 1 hafta boyunca hicbirsey yemedi. 1 hafta boyunca ilac yaninda serum tedavisi de aldi. Kedinizin istahi yerindeyse cok iyi. Atlatmasi cok daha kolay olur. Tek sorun ise henuz cok minik olmasi. O nedenle insan ilacin agir gelmesindem ve sivi kaybinin cok olmasindan korkuyor. Ama bence kullanmalisiniz. Bol bol sivi tuketmesine dikkat edin.

mimimomo
mimimomo

12335

ben de 12'ye dogru ilk dozu verdim bakalim cocuklara :) ilk dozu verdim ama korkarim sonraki dozlarda dislerini kilitleyip agizlarini acmiycaklar ilac temas edince cok irkildiler. sonaki asama korktugum kadar kotu gecmedi. gercekten 3-5 dakka kadar agizlarinin suyunu tutamiyo gibi oldular (pecete ile silmek iyi oluyo) ve suya dokunmus gibi el kol silkelenmesi yaptilar, sona duzeldi.


sanirim uyku da veriyo: ) (insanlarda da sersemletici bi etkisi oluyomus) bakalim darisi geri kalan dozlarin basina, cabucak gecse bitse.. :)

Gul36
Gul36

113362

Biz kullandık 1 kez. Sadece 1 cc verdim. Şurubu içtikten sonra diliyle sanki ağzında saç varmış gibi hareket yapıp kafasını salladı. Ama köpürme falan gözlemlemedim. Belki az verdiğim içindir bilemiyorum. Öyle olunca da ertesi gün bir daha vermedim zaten kusması da kesildi diye.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Siz o ilaci kullanin veterinerin söylediği miktarda o ilac yararli bir ilac bağırsak duzenleyici bizimkilerde de kusma yok ama istahsizlar ben de mi versem alip acaba ya ishalleri var veteriner igne yapmis gerci bugun ama eczaneden mi aliyorsunuz

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kedinizde karaciğer rahatsızlığı olmadığından emin olmak için veterinerizle konuşun lütfen

mimimomo
mimimomo

12335

@sudeckmkc prospektuste, bahsettiginiz "karaciger" detayi yaziyordu ama maalesef insan harici uygulamalar icin hic bir not yoktu (ilacci olsam yapacagim ilk is bu olurdu; yatirimcilara not olsun!) 2.5 aylik diye onemsemedi heralde, ben de ilaci aldiktan sonra okumus bulundum. detaya dikkat cekmis oldugunuz icin ekstra tesekkurler. yarin ilac uygulamasindan once danisacagim. : )

mimimomo
mimimomo

12335

@Elifmuzeyyen evet eczaneden recete ile aliniyormus antibiyotik oldugu icin (8 lira) ama yan etki vs kaygilariyla arastirmadan kullanmak istemedim (veteriner hekime hakaret gibi olmasin) - cunku su an tam tesekkullu bir kontrol yapilmis degil. karaciger vs yerlerde sorun var mi yok mu bilmiyoruz.


istahsizliktan ziyade ishal (ishal seviyesi icin not: rutin diskilamanin sivisik + baya sivisik olma halleri - kronik ishal degil - simdilik ve umarim oradan azalarak biter)


yas / kilo bakimindan berbat gorundugu icin mama kisitlamasi yapmadi (tavuk suyunda yumusamis kuru mama, diftilmis tavuk vs. ne yiyebiliyolarsa verin dedi.. yeter ki kusmasin: ) )

mimimomo
mimimomo

12335

@Elifmuzeyyen sartlarinizi gozonunde bulundurunca, riskler esit durumda ise, ilaci denemekte fayda var diye dusunuyorum. zaten oldukca yogun bir sikayet tablosu aniimsiyorum diger mesajlarinizdan. iyi bile olabilir. bizimki gibi cok minnak dozda bi deneyin derim. ama recetesiz verilmiyo, malum.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

aile hekimine yazdirip alabilirim simdi ust uste vermek istemiyorum biraz beklemedeyim cunku bizimkiler tekrar veteriner goturduler igne olmuslar antibiyotik. O acidan biraz erteledim ama dediginiz gibi kaybedecek bir sey olmadığında mecburen en dusuk ihtimali bile onlar icin degerlendirmek durumundayim yeter ki iyi olsunlar..

Falgy yetişkin kediye ne kadar süre ile kaç cc verdiniz. Bizdede veterinerin çözemediği ishal ve kusma var. Bende alsammı bilemedim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veteriner cozemiyosa baska veterinere gidin. Flagly antibiyotik. Ama ishalin sebebi baskaysa bosuna ilac vermis olacaksiniz

mimimomo
mimimomo

12335

valla ben de panikle davranmayim dedim gerci veteriner onerisi ama hayvancigi gereksiz strese sokmak vs. ishal problemi arasi gidip geliyorum. paratizer hastalik suphesi dendigi icin hafife almak da istemiyorum.


not: bize de 0.5 m x 2 dozunu verdi minik oldugundan. tirsmaktan sabaha biraktim denemeyi, aksam aksam telasa gerek yok, zaten nahos bi ates olcme ve baska kontrol stresi yasagi garibim :(

mimimomo
mimimomo

12335

@zuhall cok tesekkur ederim. gozlemledigim kadariyla baya su iciyo. tekrar mama (pirinc lapasi + az yas mama & az kuru mama kombinleri seklinde) da yemeye basladi (bence aslinda yiycek ama altima zcarim / kusarim diye kontrol korkusu yuzunden girismiyodu - yani umarim oyledir ) yarin sabah ilk dozu verelim bakalim ne olacak. : ) tekrar tesekkur ederim.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

alip ben de mi versem acaba ya :( hicbir sey yemiyorlar zorla siringa ile yedirdik yani. Ama karaciger meselesini bilemiyorum klinik ortami yok. Buyukbas vetler var hep. Ishal ve hicbir sey yiyip icmemekten onlari kaybetmek istemiyorum o riske deger mi bilemiyorum yani yiyip icmeyince ishal olunca zaten tehlikedeler napmaliyim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 44439 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79601 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR