Maydanoz Ve Kiraz Sapı?

uwu
uwu

763 Puan

Kedim bu iki şeyin kokusunu alınca dayanamıyor saldırıp yemeye başlıyor. Tok bile olsa illa ki gelip maydanoz çalıp yiyor. Ev arkadaşım kiraz sapından çay yapıyor, ne zaman çıkarsa paketi hemen mutfağa fırlayıp geliyor ve yiyor. Nedeni ne? Saçma geldi bana. Bir de bu kediyi sahiplenmeden önce daha 1 aylık bile değilken damdan düşmüş. Fiziksel bir sorunu yok ama daha önceki sorularımda belirttiğim gibi anlamsız, diğer kedilerde göremediğim hareketleri var. Beyninde istikrari bir sorun olması mümkün mü?

18 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bazı kediler pisboğazlı bazıları ise çok seçici olabiliyor. Hepsinin damak tadı başka. Bizim kız ayçekirdeği hastasıdır. Kiraz sapını da sever ayrıca. Oğlansa yeşil çay gördüğü gibi kafasını daldırır bardağa. Boza filan affetmez. Ama birbirlerinin sevdiklerini sevmezler. Fıstık örneğin yeşil çay dolu küvete atsan bir yudum almaz :D Bir arkadaşımın kedisi brokoli hastası. Etle brokoliyi yanyana koyunca bile brokoliyi seçiyor. Bazı şeylerin biz insanlara saçma gelmesi onlar için de saçma olduğu anlamına gelmiyor :D Hemen hastalığa yormayın. Oldukları gibi kabul edip çok da takılmamak lazım bazı şeylere :))

Ares07
Ares07

2607

Ben de aynı şekilde değişik damak tatları olabildiğini düşünüyorum. Benim kedim de köfte kırmızı et beyaz et asla yemiyor. Sardalya balığı en sevdiği şeylerden biri. Ayrıca ne zaman mayonezli bir salata olsa mayonez ile kızarmış patates yiyecek olsam gerçekten deliriyor. Burnunu sokup anında deli gibi yalamaya çalışıyor. Mayonezi müthiş seviyor ama yoğurt verince ağzına sürmüyor

kurban1525
kurban1525

14349

Muhterem, bu dediğinin pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü kedilerin tat alma duyuları vardır. Ancak bizimki gibi değildir. Yani şekerin tatlılığı gibi bir tatlı hissetmezler. Diğer arkadaşlara katılıyorum. Kediler herkesin bildiği üzere koku üzerine hareket eden hayvanlardır. Kedilerin de otlardan aldıkları daha farklı kokular var. Zaten dışarıda kedi görürseniz, bu kokuları daha iyi almak için bıyıklarını bu otlara sürttüğünü gözlemleyebilirsiniz. Bunun dışında ben zaten kedime Malt veriyorum. Gimcat bu malt için kendi bir ekstrat uygulamış ve kedim kokusunu alır almaz yanıma geliyor. Ancak sade macun olarak maltı yemiyor, hep mamasına dökersem yiyor... bilmem anlatabildim mi :)

kurban1525
kurban1525

14349

Fikrinize saygı duyuyorum, bu zamana kadar kedime bir kere ot yedirmedim. Hep malt kullandık, bir parmak boğumunun yarısı kadar mamasına katsam yetiyor. Haftada 1 veya 2 kere veriyorum. Hem tadını seviyor hem de kusmak zorunda kalmıyor :)

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Maydanoz yiyen bir kedi ben de gordum imkansiz değil yani o açıdan merak etmeyin hatta kedilerinizin yemeyi sevdiği garip yiyecekler nelerdir diye sorulmuştu marul maydanoz gibi bir sürü sebze vardi. Kiraz sapini bilemiyorum duymadim hiç ama farkli besinleri severek yiyebiliyorlar. Bizim kedilerimizden bazilari mesela (hepsi sokaktan olmak üzere 17 kedi) asla balik yemez ac bile olsa yemez ciger sevmeyen var içlerinde yağlı kisimlari zaten yemiyorlar kesinlikle. Mahallemde beslediklerim ise çoğunlukla düzenli besin bulamadıkları için daha az seçici davranıyorlar. Bazi kedilerim kuru mama asla yemiyor mesela. Bunun gibi sizin kedicigin de farkli besinlere karşı yeme isteği var demek ki. Düştüğü için veya herhangi bir hasar sonucu bunun olacağını sanmiyorum ama dnege bozukluğu falan varsa onu o durumla iliskilendirebilirsiniz

ursaminor
ursaminor

116511

Yok ben her zaman ihtiyaca binaen yediklerine inanmıyorum açıkçası. Bazen evet, belirli eksiklikleri saçma şeylerden tamamlamaya çalışıyorlar. Ama bazen de gerçekten sevdikleri şeyler olabiliyor. Damak tatları kesinlikle var ve yemek seçiyorlar. Çok alerjik bir kediye sahip olunca insan inanılmaz gözlemler yapabiliyor. Kızımın palamut sevmediğini, ringa sevmediğini ama somona bayıldığını örneğin hep gözlemle öğrendim. Duvardaki bir dübeli söküp oradan çıkan parçaları yerken gördüğümde hemen aklıma kalsiyum mu eksik ne eksik filan düşüncesi gelirdi. Hep bir amaç için yapılmış gibi. Ama sonra kızımızın aşırı yaramaz ve meraklı olduğu gerçeğini hep göz önünde bulundurmak gerektiğini yine kendi öğretti bana sağolsun :D Ben hep diyorum akla ilk gelen seçenek hastalık vs. olmamalı. Elbette göz önünde bulundurulmalı bunlar ancak bizler insanız, beyinlerimiz daha kompleks/karmaşık bir yapıya sahip. Daha naif olan bu beyinleri çözmek bizim işimiz olmalı :) Ama bize düşen ilk adım panik olmasın diyorum sadece :))

uwu
uwu

763

Evimde çiçek ya da ot beslemiyorum ama bahçeden bir avuç çimen koparıp getirip vermeyi deneyebilirim. Bu arada mayonezi muhtemelen yumurta içeriğinden dolayı seviyor. Ben her sabah bir tane haşlanmış yumurta veriyorum ona benimle birlikte yiyor.


Tuhaf hareketlerden kastım mesela uyurken uzandığı yerden saniyeyle kalkıp bir yere doğru koşarak tırmanıyor, kabus görmüş gibi ya da bazen koltukta omuzlarının ve boynunun üzerinde amuda kalkarak uyuyor. Bazen de kucağıma gelip kulaklarını düzleştirip gözlerini sıkıca kısıp öyle kasılarak duruyor saniyelerce yani anlam veremiyorum ben ama sıkıntım yok takılıyor kendi halinde.

melikealgin
melikealgin

11551

Nasıl hareketler misal ?

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Hastalık değil ama kesinlikle ihtiyaca binaen yiyor bu besinleri kediler mide rahatsızlıklarında ve tüy yumağı olulşup kusmaları gerektiğine doğada çim ve çayır yer evde bunları bulamazlarsa uzun ince çişm çayır formunda ne bulurlarsa velevki plastik olsun yemeğe kalkarlar.Oyüzden bahçeden bir yerden temiz bir avuç uzunca çayır çimen toplayıp yıkıyıp verin.Mutlaka evde çim yetiştirin bir sakside daha zararlı bir şeyde yiyebilirler evdeki zehirli bitkiler bu yüzden tespit edilip evden uzaklaştırılmalı.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Bir avuç kiraz sapı bir avuç çimen önüne koyun hangisine yöneliceğine bakın :))

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Herkesin kendi tecrübesi ,gözlemi var burda kimse kimseye haklı çıkmak zorunda değil ben kediye her gün maltta verseniz çim gibi doğada hergün içiçe oldukları bir ihtiyacı en azından içgüdüsel olarak terk etmiyecekleri düşüncesindeyim kediler uzun ince rafya çeşitli bitkiler plastikler herne var ise evde bunları çim yerine koyma eğilimindeler benim izlemim bu şekilde bu benim kabulüm yoksa bir kedi maydonoz yemez çünkü etciller yeşillikleri sadece tüy kusmak için sağlıkları için yiyorlar.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Bu çok çabuk test edilebilir bir şey maydonoz ve çim koyulduğunda çimi tercih ederler deneyin :)

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Şemsiye bitkisini bilirmisiniz yazın görsellerden bakın uzun saplı püskül püsküldür kedilerim evin en yüksek yerine koymama rağmen gece de olsa çıkıp ondan yiyorlardı çünkü çim saksisi koymuyordum eve ;yediklerini sabah muhtelif yerlerde kusmuş oldukları tüy topaklarından anlamakta zor olmuyordu.


Ayrıca evimde zaman zaman tavşan ,guineapig gibi otcul hayvanlar beslediğimde defalarca şahit olmuşumdur kafesin içinden çimen ot almak için çok uğrasıp alınca yiyorlardı,kurutmak için koyduğum yerden alıp yine yiyorlardı herseferinde kusuyorlar şuan kedim bir kedim çok uzun tüylü olduğu için zaman zaman malt kullanıyorum ama çimin tek işlevi tüykusmak dahi olsa(başkasebeplerde olabilir vitamin yada ilaç)doğada çabuk bulunabilirliği sebebiyle evde olması gerektiği fikri bende hakim.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Peki çim vermeyince ne yapıyorlar çime benzeyen şeylere uzanıyorlar ince uzun formda olan ne varsa artık bu süpürge çalısı dahi oluır bu tür tehlikeli bir şeyi yemelerindense evde çim bulundurun ve gözlemleyin tavsiyem.Buğday yada arpa ekebilirsiniz kuş besliyen varsa muhabbet kuşu yemide ekebilirsiniz çabuk çıkar.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kedinizin doğasında var o ot malt ise yok biri organik diğeri yapay saygılar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap