Yavru Kediye Lösemi Aşısı Gerekli Mi?

3.5 aylık yavru kedim var. Lösemi aşısı yapılacak bu hafta fakat çok kararsızım yaptırıp yaptirmamakta sizce gerekli mi ? Kedimi dışarı çıkartmayı düşünmüyorum sadece veterinere giderken dışarı çıkıyor. Birde uzun tatillerde sehir degistiriyorum öğrenci olduğum icin hastalık kaparmi yaptırmamak riskli mi? Birde test falan yapmadi veteriner internette test yapılması gerektiği yazıyor. Veteriner bana sadece pazar gününe randevu verdi ve lösemi aşısı yapılacağını söyledi. Deneyimli arkadaşlarım tavsiyelerinizi bekliyorum.

17 CEVAP

ismailfigen
ismailfigen

831

Kedim 13 yaşında hiç yaptırmadım. Yılda bir kez kuduz ve 6 ay aralıklı iç dış parazit yapıyoruz sadece. Karma aşıları bile bıraktık. Gayet sağlıklı. Tüm gün evde zaten hayvan. Veterinere ger gidişimiz travma oluyor. Böylesi daha iyi.

Busenurozyurt
Busenurozyurt

4165

Merhaba. Eğer dışarıya çıkaracaksanız ya da bir hayvanla temas halinde olacaksa yaptırmanızı tavsiye ederim. Ağır bir ilaç benim kedime yapıldığında iki gün yattı ama bir şey olmadı ve testte yaptırmadık. Tabiki her kedi farklı ona göre davranılması lazım bence veterinerinize test yaptırmak istediğinizi söyleyin.

srfsnn17
srfsnn17

752

Öncelikle merhabalar endişelerinizi anlıyorum çünkü lösemi aşısı günü geldiğinde ben de çok endişelendim ve araştırdım hatta yaptırmamayı düşündüm.Ancak her ne kadar benim gibi dışarı çıkarmasanız bile bastığınız bir su birkintisinden veya sevdiğiniz bir kediden bulaştırma ihtimaliniz de var.Her ne kadar elzem bir aşı olmasa da artı ve eksilerini düşünerek bunu yaptımanızı tavsiye ederim.Eğer kedinizin annesini biliyorsanız ve annesi lösemi aşısı olduysa bunu olmasında sorun yok eğer bilmiyorsanız da bunun için kan testi yapılıyor ancak bu mikrobu taşımaması ileride hiç kapmayacağını garanti etmez.Bu yüzden her ne kadar endişelensem de yaptırdım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ares07
Ares07

2607

Benim de pek çok tanıdığım yaptırmıyor. 5 6 yaşında gayet sağlıklı kedileri. Veterinere sorduğumda zaten kendisi bunu söyledi. Evden çıkmayacaksa dışarı, başka kedi ile temas etmeyecekse gerek yok diye. Tabi ki kimseye yaptırmayın diyemem ama pek çok kişi bu aşının yapılmasının ileriki yıllarda büyük yan etkiler ile döndüğünü söylüyor. Bu konuda hem yabancı hem türkçe bir sürü yazı var. O açıdan illa yaptırın diyen veterinerler de sürekli ekstra para kazanmak istiyor olabiliyor. Tabi ki herkesin kendi kararı :)

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Merhaba veteriner için çıkıyorsunuz sonuçta ve sevdiğiniz bir kediden eve getirebilirsiniz. Ben böyle şeylerde içimin rahat etmesi için yaptırıyorum. Bir bucuk hafta önce lösemi aşısını oldu oğlum. Normalde aşılardan sonra halsizlik kusma ishal vs yan etkiler olabilir. Ama lösemi aşısından sonra hiçbi yan etki görmedim ben. İlk gün biraz az yedi o kadar. İkinci günden itibaren gayet iyiydi

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Ben sahiplenmeden önce de lösemi aşısı olmuş. 3 yaşında şimdi. Uzun dönemli bir yan etki yok bizde gayet sağlıklı. Tabi kediden kediye farklı olabilir.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Benim evime gelen insanlardan da kedileri olanlar var. Bu yüzden vetimizin yapılabilir dediği her aşıyı yaptırmak istiyorum. Ne olur ne olmaz oğlum bir hastalık kapar diye

Ares07
Ares07

2607

İşte evet eve gelen kedili insanlar varsa filan bilemem tabi ki. Ama kedilerden geçen bir hastalık. Salya vb. yoluyla. Ben sadece trenle yolculuk yapacağım. Eve gelen kedili arkadaşım da yok. Veteriner bunu söylediği için yaptırmıyorum

Erlsri
Erlsri

4321

Dışarı çıkıp diğer kedilerle temasta olmadığı için yaptırmadık.

Ares07
Ares07

2607

Veterinerim dışarı çıkmayacaksa ve başka kedi ile temas etmeyecekse gerek yok yapmayalım dedi. Ben yaptırmıyorum

izmir_pet
izmir_pet

127274

bende yaptirmiyorum. bu konuda cok bilgim yok fakat dedikleri gibi sokaga cikmiyorsa kedilerle de temasi yoksa belki gerek olmayabilir

Hepinize yanitlariniz icin teşekkür ederim. Ben de yaptirmamayi dusundum fakat ayni sizin gibi emin olamadim ister istemez hastaligi eve tasiyabilirim diye bu yuzden fikir almak istedim. Kedim erkek bu arada ciftlestirmeyide dusunmuyorum. Kedimi sokaktan sahiplendim annesini gormedim bile tek başınaydı buldugumda. Peki test yapılınca sonucu hemen çıkan bisey mi yani hizli cikiyorsa sonuc o yuzden soylememislerdir belki test yapılacak diye.

srfsnn17
srfsnn17

752

Yanlış bilmiyorsam 1-2 saat içinde sonuç alınıyor diye biliyorum ama en iyisini tabiki veterineriniz bilir yine.

Teşekkür ederim yardiminiz icin :) yarın veterinerle konuşacağım bu test mevzusunu. Içim hiç rahat değil ama asiyi yaptirmazsam yine icim rahat olmayacak en iyisi yaptırmak sanirim.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Ben de okudum yan etkilerini o yüzden kararsız kaldım yani iyi birşey yapmak isterken kötü bisey yapacak olmaktan korkuyorum. Peki mesela şehir değiştirecek otobüs bagajında gidecekse ordan kapılabilir bir hastalık mi bu yani dışarı sadece veteriner icin ve yarıyıl ve yaz tatillerinde 2.5 saatlik bir otobus yolculugu yapmaknicin cikacak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1090 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR