Kedimle Nasıl Seyehat Edeceğim?

Latife
Latife

2571 Puan

Ben bir kaç gün sonra şehir dışına çıkacağım kedim 1 aydır benimle yaşı büyük sağlik karnesi yeni onu taşıma kutusuna koyar koymaz miyavliyor hiç durmadan ve uçak yolculuğu yapmamız lazım bunun için ne yapmalıyım ilaç verip uyutmak kötü mü olur ?

26 CEVAP

eylemcaliskan
eylemcaliskan

12219

Merhaba. Havacılık sektöründe olan birisi olarak konuşuyorum, lütfen kediyi kabinde taşıyın. Kargo kısmına bırakmayın

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Uçacağınız havayolu firmasından kilo sınırını arayıp öğrenebilirsiniz. Kendi biletinizi aldıktan sonra bebek için de rez. Yapmak gerekiyor. Ben türk hava yolları kullanıyorum, orada 8 kg kutu ile sınır ve de önceden rez. yaptırmak gerekiyor pisi için. Kabin ekibi uçuş sırasında bana çok yardımcı olmuştu ben çok memnun kaldım deneyiminden.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Kutu ile 8 kg ı aşmıyorsa kediniz kabinde seyehat edebiliyor thy için

Latife
Latife

2571

Evet alınıyor daha önce havaalanın da yanında köpeğiyle birlikte olan birini görmüştüm ona sordum yanımda Seyehat edecek demişti

Latife
Latife

2571

Ben de thy ile yolculuk yapacağım umarım bana da yardımcı olacak birileri denk gelir

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Bence o konuda hiç şüpheniz olmasın. Ben bilet bankosunda kedimi bırakıp ödeme yapmaya gittim sağolsunlar o arada bile kedimle oynadılar ürkekliği geçti. Uçağa girince de en son girmeye çalıştım. Ekipten rica ettim herkes oturduktan sonra yerime geçebilir miyim diye onlarla girişte bekledim. Yanımdaki yolcu sorun ederse yerimi değiştirebileceklerini dahi söylediler

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Merhaba. Uçak yolculuğu için box ile beraber 8 kg aşmaması gerekiyor. Vetinizin seyahet edebilir imzası gerekli. Yani uyutacaksanız kargoya koyun daha iyi. Kucağınızda gelme imkanı varken uyutma gibi kötü bi yolu denemenizi hiç önermem. Boxa girince miyavlaması çok normal, alışır. Ama gerçek şu ki uçaktan çok korkuyorlar genel olarak. Bix oğlumla bir kez denedik kalkış sırasında korkudan altına yaptı ve ben böyle bi travma yaşattığım için çok üzüldüm. Sitede danışmıştım bu durumu, bitkisel sakinleştirici spreyler varmış. Hekiminize de danışın tabiki ama ben dönüş yolu için böyle bir şey deneyeceğim. Yazık oluyor çocuklara. Naçizane tavsiyem yine de uyutmayın :) sevgiler

Latife
Latife

2571

Çok teşekkür ederim

Kedi ile Uçak Yolculuğu Yapmak


kedi ile uçak seyahati


Kedi ile uçak seyahati yapmayı düşünüyorsan bir üst başlıkla belirttiğimiz tavsiyeler işine yarayacaktır. Uçuşun uzun süreliyse kediniz için yanınızda yedek mama ve su bulundurmanın yanı sıra olası kaza durumlarına karşı emici özelliği bulunan evcil hayvan pedi gibi ürünlerle kedini taşıdığın sepeti ya da kutuyu koruma altına alabilirsin.


Kediler sıcaklıktaki ani değişimlerden hoşlanmazlar. Bu nedenle, uçak seyahat zamanını hava sıcaklığının ideal olduğu anlara göre ayarlaman iyi olur.

Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak için Gerekli Belgeler


Evcil hayvanınla uçak yolculuğuna çıkmadan önce veterinere gidip dostunun seyahat etmekle ilgili hiçbir sakıncası bulunmadığını belirten bir sağlık raporu alman gerekiyor. Bu raporun kaşeli ve imzalı olması, önemli bir detay. Sağlık raporunun dışında aşı kartının dahil olduğu, geçerli bir hayvan kimlik kartına da sahip olman gerekiyor.

Evcil hayvanın fazla heyecanlı bir yapıya sahipse veterinerine danışıp sakinleştirici kullanmayı düşünebilirsin ama unutma, evcil hayvanlar için uçuş öncesinde sakinleştirici kullanımı önerilmez.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Katılıyorum eylem hanıma :) çok başka bir travma olacaktır

Latife
Latife

2571

Evet alınıyor daha önce havaalanın da yanında köpeğiyle birlikte olan birini görmüştüm ona sordum yanımda Seyehat edecek demişti

Latife , ben bu bilgileri internetten almıştım size web sitesini atarim

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Uçacağınız hava yolu firmasının sayfasına da bakmanızı tavsiye ederim. Gereklilikler yazar :) inşallah iyi geçer

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1066 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR