Ev Yemeği?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Anket

Verilmemeli
(2 oy)
Verilebilir
(11 oy)
Tarif biliyorum
(3 oy)
Tarif bilmiyorum
(2 oy)
Toplam (18 oy)

4 ay sonra yavru bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. O yüzden şimdiden araştırma yapmaya başladım. Sorum şu; kedilere yada yavru kedilere hangi ev yemeklerinden verilebilir? Ben normalde onu kuru mamayla besleyeceğim ama bazı insanlar ara sıra ev yemeği vermenin sorun olmayacağını yazmış. Doğru mu? Eğer doğruysa hangi ev yemeği yada ne gibi içerikli olan yemekler verilebilir? Ve ayrıca bilen varsa evde yapılan kediler için tarifler oluyor bilen yazsın lütfen. Şimdiden teşekkürler.

14 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yumurta peynir yogurt verilebilir. Tavuk haslanip verilebilir. Bu arada yumurta fazla vermemek gerekebilir benim veterinerim yumurtanin yan etkileri oluyor alerji yapar verme dedi ama bence az az verilebilir. Benimki sebze turu seyler yemiyo, bende corba olarak veriyorum. Patates havuc mercimek degisik bicok sebzelrtden yagsiz corba yapiyorum.mamasiyla karisik veriyorum benimko bayiliyo mamadan fazla seviyo. İcerigini biliyoruz en azindan

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Teşekkürler ayrıca bir bilgi eklemek istiyorum; eğer kedinize balık veriyorsanız başlığın kılçıklarını iyice ayıklayın:)

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Balıkta kılçık, tavukta kemik ayıklamak önemli :)

Emre95
Emre95

806

Ben kuru mamadan ayrı belirli günlerde tavuk ve havuç haşlıyor veriyorum suyuyla birlikte yiyor hem çok sağlıklı kedimde çok seviyorum sanırsam yumurtada veriliyor ama ben vermedim hiç.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

@izmir_pet teşekkürler:) Ayrıca şu tarif konusunu bilen var mı gerçekten? İnsanlar gerçekten yapıyor mu “özel tarifler” ? Heryerde yazmışlar da:D

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Brokoli verebilirsin. Ayrıca haşlanmış ciğer tavuk balık vs verebilirsin. Ama eğer yavru kedi olacaksa ufak ufak parçalayıp verebilirsin :)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Yumurtanın sarısını tavada pişirip veriyorum haftada bir kez. Bir baget tavuğu ve bir kaşık yulafı da püre haline getirip veriyorum. Yoğurt ve kefir de verilebilir

edasukur
edasukur

3594

Yoğurt, haşlanmış yumurta ve haşlanmış tavuk, balık verilebilir. Yalnız haşlanmış yumurtanın sadece beyazını veriyorduk biz, sarısının yağlanma yaptığını söylemişti veteriner hekimimiz. Birde 10 günde bir haşlanmış yumurta yedirmek tüy sağlığını olumlu yönde etkiliyormus, tüyler daha parlak oluyormuş.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Teşekkürler @Emre95 ben de yumurtayı duymuştum. Yumurta neden veriliyor? Sağlık açısından mı? Yoksa kediler mi tadını seviyor?:)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Teşekkürler:)

Alicveben
Alicveben

12941

ben arada sırada pişmiş yumurta sarısı ve haşlanmış tavuk veriyorum ama mesela babaannem köy ortamında yaşıyor ve mama almak için o kadar yol gitmek istemediği için neredeyse hiç mama yemiyor onun kedisi. çok büyük bir sorun çıkarırmı bilmiyorum ama zaten kediler için zararlı şeyleri biliyor ve onlardan vermiyor.

Duygunur
Duygunur

2178

Daha önce bu siteden bir yazı daha paylaşmıştım. Oldukça ayrıntılı bir yazı ilgilenenler için; http://www.suzionline.com/kedi-mamasi/ev-yapimi-kedi-mamasi-ile-dengeli-beslenme/

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Teşekkürler herkese tekrardan;)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 899 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR