Kedi Kreşi İstiyorum.

Spikespage
Spikespage

625 Puan

15 yıl kedi baktım, yılda bir iki kez eş bulduk ama hep yalnızdı. İnsan yalnız yaşayınca ve çalışmak zorunda olunca, evdeki yalnız kedisi bütün gün sıkılmasın diye böyle bir proje düşünüyor tabi. Büyük illerde sağlıklı koşullarda kedi kreşleri olsa ne iyi olur. Kontrollü üremeden, otel hizmetine, tabiat içinde dolaşma şansından, sosyalleşmeye, her türlü ihtiyaçları giderilmiş olurdu. Belli ırklar için veya karma olabilir, girişimcinin keyfine ve talebe bağlı. Hem de anlaşmalı veteriner ile çalışarak yalnız kedi sahiplerinin gönül rahatlığıyla kedilerini günü birlik veya daha uzun süre emanet edebilmeleri sağlanır. Kediler de hayatı kaçırmamış olur. Hizmete göre de ücret talep edilir. Ne düşünüyorsunuz yine mi abarttım :)

21 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hayati kacirma falan tamamen insan duygusalligiyla bakiyorsunuz. Hayvanlarin ihtiyaclari daha basittir. Guvenli bir ortam, yiyecek, biraz sevgi ve ilgi. Gunde 10 saat falan yalniz kalinca genelde uyuyorlar zaten. Hayvana da hayvan denmesi neden hakaret olsun. Hayvan kötu bir kelime degil ki benim için insandan daha olumlu bir anlama sahip

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Henüz bebek ve çocuklar için kreş eğitimini aşmış bir millet değiliz kediye nasıl bakalım. Kaldı ki kedi bakımında aşırı bilinçsiz bir milletiz. Ama proje düşünceniz harika gerçekten. Bence olması gereken bir kreş. Sadece kedi değil tüm hayvanlar için. Umarım kısa sürede hayvanlara değer vermeyi öğreniriz ve akabinde bu proje gerçeklemiş olur :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedilerin hoşuna gidecegini sanmiyorum yabanci bir ortamda baska kedilerle olmak. Ve her gun tasima kutusunda oraya gitmek. En iyisi anlasabilecegi bir kedi sahiplenmek. Bazi kediler baskin bazilari daha uyumlu oluyir. 2 baskin kedi anlasamaz genelde ancak tahammul ederler. Uyumlu sevdiren yumusak huylu 2. Bir kedi sahiplenilebilir. Kisirlastirilmis ve disi biraz da yaşi varsa genelde yumusak oluyorlar

kedipatisii
kedipatisii

13236

Kreşlere gelinceye kadar kedilerin yaşam hakkını korumayı başarabilseydik her şey daha güzel olurdu :/


Şu an dedikleriniz biraz ütopik gibi fakat ileride neden olmasın? :)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Bence güzel fikir. Böyle birşey olsaydı eğer kedi sahipleri çok daha rahat ederdi. Bazen kedimizi evde yalnız bırakmak zorunda kalıyoruz ve her ne kadar birileri gelip baksada aklımız evde kaliyor. Bazen bakacak biri dahi bulamıyoruz stres oluyoruz napcaz diye kedilerimizi taşımak yolculuk hem bizi hemde onları çok yoruyor strese giriyorlar bazen ucakta altlarına yapıyorlar korkudan araba sesleri de onları çok ürkütüyor ayrıca midelerini bulandiriyormus. Hem uzun süreli hem günü birlik konaklama icin böyle profesyonel bir hizmet verilse çok güzel olabilirdi. Ev kedilerinin kendi arasında sosyalleşmesi de çok güzel olabilir bence daha temiz bir ortamda özgürce gezebilmeleri mesela agaca tirmanabilseler istedikleri gibi kossalar oyun oynasalar bu onları mutlu ederdi eve tıkılmamış olurlardı. Biz de onlari eve tıktığımızı hissetmezdik. Tatile giderken bıraksak mesela o da tatile çıkmış olurdu :)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Kedilerin yaşama hakkını korumak daha ütopik bence bir girişimci olsa yeterli parayla bu projeyi rahatlıkla gerçekleştirebilir. Ama yaşam hakkını korumak demek yasaların çıkması demek her öldurulen veya tecavüze ugrayan hayvan icin çok caydırıcı cezaların olması demek. Sokak hayvanlari icin bir butce ayirilmasi demek kisacasi Insanlarin zihniyetinin değişmesi demek. Malum ülkemizdeki cezaların bir caydırıcılığı olmadığı icin ve hayvan hakları asla korunmadığı ve onemsenmedigi icin yaşama haklarinin korunmasının üzülerek daha ütopik olduğunu düşünüyorum.

Spikespage
Spikespage

625

Sokakta gördüğümüz kedileri sokakta yaşattık, evdeki kedimizi de evde uzun yıllardır yaşatıyoruz. Bunca zamandan sonra evde hapis kalmış yaşlı kedimin güvenebileceğim bir yerde sosyalleşmesini ve çimlerde tasmasız gezmesini istediğimi anladım. Tavsiyem ya iki kedi birden bakın, ya da böyle projeler üretelim, zenginler de paralarını harcayacak iyi şeyler bulsun. Yaşatalım derken ona bakarsanız, dünyada aç insan dolu halen, onu da konuşursak bu iş uzar gider...Biz duyarlı insanlarız bu yüzden evlerimizde candostlar var. Ancak onların konforu ve keyfi abartmak demek değil. Oğlum şu an evin içinde dolaşıyor ve eş bulamıyorum, ne yapmak gerek sokağa bırakılmayacak tabii ki! Biz doğru ve aklıllı düşünmeyi beceremeyen bir milletiz, en doğrusunu da zor buluyoruz. Fikrimin arkasındayım çünkü eş bulma siteleei bu işler çığrından çıktığı için artık aracı olmayı bıraktılar, doğru da yapıyorlar çünkü çiftleştirip satan çoğaldı...

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

bir çok kişi kedisi yalnız kalmasın diye ikinci bir kedi daha alıyor eğer kreşler olursa kreşe bırakır ki kreş aylık kedi bakımından daha masraflı olur bunu ödeyebilecek güçte olanlar ikinci kedi almak yerine hep kreşlere götürür bunun yerine bence durumu olanlar kedisi yalnız kalmasın istiyorsa illaki eş değil ömür boyu dost kardeş edinsin hiç değilse sokaktan, barınaktan bir çocuk daha kurtarılmış olur ütopikten ziyade bence asla yapılmamalı isteğiniz size güzel geliyor olabilir ama bi kedi sürekli ortam değiştirmekten rahatsız olur bence

kedipatisii
kedipatisii

13236

İkiside ütopik ama hangisi daha gerekli? İlk önce yaşatalımda sonra kreşe vermesi kalsın diye düşünüyorum...

Spikespage
Spikespage

625

Aynen, evlerimize aldığımız bu çocukların (hayvan diyemiyorum) bakımını baştan savamayız ve bu işi empati ile yapmalıyız. Kreş dedim ancak yanlış anlaşılıyorsa gündüz bakım evi dersiniz veya okul dersiniz, bakım evi pet otel vsvs ne dersek diyelim, amaç onlara en güzel şekilde bir hayat yaşatmak. Çünkü ömürlerini de petlerimizle birlikte evlerimize alıyoruz!

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Hayvan demek çok uygun değil benim açımdan da öyle. Hatta hayvan diyenlere onun/onların bir ismi var diyen bir insanım ama burda bunu herkes anlayamaz diye öyle demek zorunda kaldım :) Kedi Oteli diye bir uygulama duymuştum ama sistemleri nasıl bilmiyorum

kedipatisii
kedipatisii

13236

Ben kedimi sahiplendiğim zaman bu konuya çok kafa yordum. Acaba ona bir zulüm mü yapıyorum eve hapsederek diye. Çünkü en son istiyecegim şey bir canlıyı sevmek uğruna ya da yaşatmak uğruna bir yere hapsetmek psikolojisine sokmak. Belki kendi iradesi olsaydı kendi gibi canlılarla beraber bir ömür geçirmek isterdi fakat ben buna engel oluyormus gibi hissettim sürekli. Ara ara bu pişmanlığım oluyor fakat sokaklar ne yazık ki artık canlıların barınacağı güvenlikte değil. Bu yüzden kendimi suçlamıyorum. Eve yeni bir tane kedi alma düşüncesindeydim fakat benimkiler asla anlaşamadılar. Kedilerin doğada çiftleşme harici pek birbirine bağlı hareket ettiklerini düşünmüyorum. Herkesin durumda bir ikinci kediyi sahiplenecek kadar iyi değil. Ha sahiplenir belki ama mama olarak sağlıksız ve ucuz mamalara yönelebilir. Hangisinin iyi olduğu tartışılır. Aşısı falanda cabası. Kedimi dört duvar arasına hapsetmiş olduğum histen, evde kalmasa daha kötü seneryolarla karşılaşcağı için bir nebze vicdanımı rahatlatıyorum.

Spikespage
Spikespage

625

Kedi otelleri var, nasıl işliyor ve işlerini ne kadar ciddiyetle yapıyorlar bilmem, kedimi hiç yalnız bırakmadım zaten, bırkmak zorunda kalanlar için de iyi olur, vicdani rahatsızlık duyduklarını biliyorum. Onlar da önemsiyorlar bu akıl ve kalp birliğini gerçek bir çözüme çevirecek girişimciler lazım. Sokaktakiler için de daha fazla insan duyarlı olmalı, hep aynı kişiler sürekli bir çaba içindeler ancak diğer bir kesim var sokaktakilere yediği balığın çöpünü bile atmaya üşeniyorlar. Hayatlarımızın anlamı bencilce yaşadığımızda değil, başkalarını düşündüğümüzde ortaya çıkıyor.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Hayvan kelimesini hakaret olarak kullanan insanlar yoksa ben hakaret olarak görmüyorum. İnsanların kafalarına yerleşen hakaret kalıplarından biri olduğu için bize itici geliyor yoksa demekte yanlış bir şey yok. Ama tercih meselesi tabi :)

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

@kedipatisii yaşadığın psikoloji çok özel ama şöyle düşün senin kedin seninle sıcak bir ortamda lüks bir hayat yaşıyor. Huzurlu, mutlu, güvende ve karnı tok. En önemliside kalabilecek bir yeri var. Sokakta olsa nasıl olurdu sence.? Şu soğukta mesela.?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2735 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR