Ne Sıklıkla Yaş Mama Verilmeli?

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Ben kedime ara ara yaş mama veriyorum fakat bunun bir kısıtlaması var mı? Veterinerim haftada iki kere verebileceğimi söylemişti. Bir zararı olur mu?

20 CEVAP

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Yaş mamanın kuru mamadan tek farkı içerisindeki besinlerin kurutularak suyu alınmamamış olması yani doğadaki beslenmelerine daha uygun oluyor bu durumda. Ben kısıtlama sebebini boş buluyorum katılmıyorum da evet kendim de ana besin olarak kuru mama kullanıyorum ama sınır gözetmeksizin yaş mama hazır veya ev yapımı veriyorum sürekli, tavuk eti suyu vb.. Araştırarak ben bu sonuca ulaştım ve uguluyorum yine sizin de kendiniz araştırmanızı öneririm

aleyn
aleyn

113859

verebildiğiniz kadar verin içeriği iyi bi yaş mama kuru mamadan kat kat iyi bi besindir. ama içeriğinin çoğunlukla etten oluşmasına ve olabildiğince katkı maddesi şeker aroma içermemesine dikkat etmelisiniz.

catslovee
catslovee

608

Bizde cok veriyorduk fakat cok saglıklı bi sey degilmiz hic vermeyenler bile var o yüzden bizde kıstık ayda bir verebilirsin

kedipatisii
kedipatisii

13236

Bende normal ana besin kaynagi olarak veriyorum zaman zaman. Ama kokrtum acaba hata mı yapıyorum diye sorma gereksinimi hissettim

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Aslında yaş mama beslenmesi kuru mama beslenmesinden daha sağlıklıdır hem su oranı fazladır hem de kuru mamadaki gibi etin kurutulup suyu çekilip besin değeri düşmemiştir. Bir de hem burda yablıs yönlendirilen hem de yanlıs bilinen genel bi kanı var ki yas mamanun diş sağlığına zararlı olduğuna dair . Bu tam olarak doğru değil çünkü kuru mananın öyle sanıldığını kadar dişlere bir faydası yok biliyorsunuz ki kediler çoğunu zaten direk yutuyor. Genel olarak herkes için yazmak istedim . Yani ben de kuru mamayla besliyprum hafta da 1 2 kere yaş mama veriyorum. Ama düşünmüyorum da değil ana öğününü organik yaş mamayla yapmayı. Yani gönül rahatlığıyla organik bir yaş mamayı haftada 2 gün verebilirsiniz . Evde de yaprsanız çok daha güzel olur:))

Spikespage
Spikespage

625

İnsanlar için üretilen mamalar GDO 'luyken hayvanlar için üretilen mamaların ne derecede sağlıklı olduğundan emin değilim. Uzun yıllar kedi bakan biri olarak tavsiyem şu; eğer yutulabilir en doğal diş macunuyla haftada bir-ayda bir iyi bir diş temizliği yaparsanız, sofradan kırmızı et, tavuk veya hindi göğüs eti ve balık verin, zeytin yalamayı çok severler, yaş mama her gün bir öğün verilebilir veya sırf kuru verin. Zaten bir miktar kuru mama her zaman önünde olmalı. Ancak sofradan o balığı eti yesin gariban. Her canlı doğal beslenmek ister, kendinizi onun yerine koyabilmelisiniz. Kedinizin yeme keyfini de göz önünde bulundurun. Hayat onun sonuçta. Veteriner tavsiyesi olan kuru ve yaş mama olsun. Pirzolayı çok severler ama balığın kılçığı ayıklanacak, pirzolanın da kemiği. Bu arada kedinize orta boy cam salata kasesinde kendi içtiğiniz kaliteli iyi sudan koyun, mümkünse iki kase evin farklı noktalarına. O zaman daha iyi su içiyorlar.

Ecerana
Ecerana

14974

Ev yapımı yaş mama en sağlıklısı bn hergün yaptığım yaş mama dan veriyorum eğer hazır vericeksiniz de kaliteli olmasına dikkat edin eğer yaş mama kedinzde ishal yapıyorsa hafta bir verebilirsinşz eğer yapmıyorsa hergün bir öğünğn de verseniz bile olur. Benim kedimşn dışkısı çok kuru oluyordu ama hergün yaş mama verdikçe normale döndü çünkü kedim az su içiyordu bu sayede dengeli su içmiş oluyor ama dediğim gibi ben evde yaptığım için hergün veriyorum.

Mhmtskcioglu
Mhmtskcioglu

1822

Cok aşırı verıldıgınde ishal yapabiliyor haftada bir ideal bence

Alicveben
Alicveben

12941

Ben haftada 2 kez veriyorum

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Gourmet tarzı markaların yaş mamaalrından kaçın %5 et içerir düşününün artık. Herrmanns naturea schesir gimcat güzel yas mamalar bunlar dışında evde de yapabilirsiniz tabiki daha uyguna geliyor

Haftada 1 gün veriyoruz bazen 1 ayda 1 kere

holyrana
holyrana

755

çok verilince dişlerde taş yapıyormuş. kuru mamayla dengeli verince zaten kuru mama diş taşlarını önleyeceğinden çok iyi olur. haftada bi yaş mama veriyorum. hatta etli yemekler olduğu zaman bi kase haşlanmış tuzsuz et ayırıyoruz behlüle. öylesi daha iyi oluyor.

Bgisan
Bgisan

1795

Ben ciğer, tavuk eti, et ayrı olarak alıyorum. Haşlayıp porsiyonlayıp dondurucuya koyuyorum. Haftada 3 yada 2 kere veriyorum tek öğün olarak. Kuru mamayla karıştırıyorum çok da seviyor. İçim de rahat.

ayse1310
ayse1310

116459

Haftada bir verilmesi ideal. En fazla haftada iki falan.

IREMBUSE
IREMBUSE

710

Haftada 2 veya 3 kere veriyorum ve kuru mama ile karıştırıyorum. 1 kutu yaş mamayı haftada 3 gün vereceksem 3 e bölüyorum, 2 gün vereceksem 2 ye bölüyorum kalanı dolapta saklıyorum. yaş mamayı kaliteli almaya özen gösterin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 959 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR