Kedim Sandalyemin Süngerini Parçalamış!

gizoz063
gizoz063

970 Puan

Blue ile 8.günümüz. Okuldan eve geldiğimde evdeki sandalyenin süngerini parçalanmış halde buldum gidip ensesinden tuttum burnunu parçaladığı yere sürttüm yüksek sesle kızdım sonra da çıkan süngerleri yerine tıkıştırıp odanın kapısını kapattım. 2 3 dakika sonra yine tırnak sesleri gelmeye başladı baktım yine yapmış bu sefer benden kaçtı yakaladım daha sert uyardım daha sert tuttum ensesinden kıyamadım fazla ama hafif kafasına vurdum aynı şekilde yine sürttüm burnunu. 1 saat sonra girip bi baktım yatıyordu ne yanıma geldi ne cilve yaptı hiçbir şey. çıkınca miyavladı biraz tekrar girdim bu sefer yine bir şey yok. 1 saate yakın zaman daha geçti girdim yine yatıyordu içim acıdı bu sefer ben yanaştım sevdim biraz sonra baktım tıkıştırdığım süngerler yine çıkmış yerinden. yine aynı hırpalama işlemlerini yapmak zorunda kaldım. neden iflah olmuyor?

20 CEVAP

kurban1525
kurban1525

14349

Pardon da ceza yöntemi sormuşsunuz. Kedinin cezalandırıldığını nerede duydunuz acaba? Unutmayın kediler köpekler gibi değildir. Siz köpeklerin sahibisinizdir. Ancak kediler sizin sahibinizdir. Kedilere ceza veremezsiniz. Tıpkı işyerinde patronunuza veremeyeceğiniz gibi. Sadece halinizi belli etmek için suskun davranabilirsiniz. Takmazsınız uğraşmazsınız. Durumu anlar. Anlamazsa bir daha yaparsınız. Ama burnunu sürtmek vs... anlayamaz bunları. Muhtemelen hareketlerinizden zerre bir şey anlamamıştır.

Ecerana
Ecerana

14974

Kedilere ceza yöntemi çok işe yaramaz ödül yöntemi işe yarar genellikle ayrıca kusura bakmayın ama iki kere aynı cezayı uygulamışsınız sonra kedinin size yaklaşmadığını fark ettiğiniz halde kedi aynı hareketi Bi daha yapınca siz tekrar aynı cezayı vermişsiniz. Tırmalama tahtası şart Bi kere bn de 8 aylık kedime tırmalama tahtası almamıştım hep bazaların kenarlarına yapıyordu bu işlemi sonra ikinci kediye tırmalama tahtası alıp alıştırmaya karar verdim ve aldım küçükten önce o bazalara tırnağını sürten kedğm öğrendi tırmalamayı ve bazayı artık tımalamıyor bazanın yakınına koydum ne zaman bazayı tırmalasa tırmalama tahtasına yönelttim öylelikle öğrendi bizde rahatladık 20-30 liralık işinizi görür bn petshop tan 20 TL ye aldım ve gayette memnunum.

Recai44
Recai44

10816

Eğer kedi bakıyorsanız kedinin yaptığı bütün haylazlikları kabullenmemiz lazım. O bir insan değil. O size beni eve al odaya kapat istediğin zaman kız istediğin zaman sev demedi . Siz onu sahiplendiniz . Her türlü sıkıntısına da hastalığına da nazına da katlanmaniz lazım. Bizde kedi bakıyoruz. Başkalarıda bakıyor herkes bu tür şeyler için önlem alıyor. Kimse kedisine bağırıp çağırmıyor.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

"Kedi diye her istediğini yaptırmak diye bir söz konusu değil" demeniz beni bile üzdü kedinize de kizmissiniz o da anlamış belli ki üzülmüş. Bizim 18 tane kedimiz var. 7 tanesi de içerde yavrular. Yavru dediğim 4 aylik falanlar ama benim için yavru. Deri koltuklar var deri dediğim deri görünümlü gerçek degil tabi ofis koltuğu iş yeri çünkü orası. Daha da yeni aldik is değişikliği yaptık yeni yani. Tirmalamislar hep. Ee napalim şimdi onlardan değerli mi? Ustlerine çıkıp tirmalama konumuna geçince indiriyorum yere geri çıkıyor yine indiriyorum aliyorum seviyorum ilgisini başka yöne çekiyorum tahta koyduk tirnaklarini orada torpuluyorlar sizin durumunuzda musait bir kediniz var tirmalama tahtasi alabilirsiniz de hatta kendiniz bile yapabilirsiniz youtubeda videolari falan da vardir bence kizmayin kedinize hatta nolur kizmayin çok rica ediyorum ben okudum çok üzüldüm kizinca anliyorlar zaten bebek gibiler bebekler hatta ilgisini başka yere çekebilirsiniz ayrica sadece 8 gün olmuş çok çok erken. Sorup çözüm aramaniz normal tabi esyalar da zarar gorsun istemez kimse sandalyelerin üstüne örtü örtün öncesinde sirkeli su ile silin kokusuna gelmez artik o zaten. Sandalyelere takilan yumusak seyler var böyle arkadan da bağlanıyor eskiden ilkokulda sererdik siralara minder böyle her yerde de vardır yine satılıyodur

Recai44
Recai44

10816

Kedi bu yapar. Alırken bakmanız lazımdı. Kediler evdeki eşyalara zarar veriyor . Hayvana bağırıp çağırmak yerine tırnağının geçeceği şeyleri alabilirsiniz . Böylece eşyalarınıza vereceği zararı azaltirsiniz. Veya tırnaklarını kesebilirsiniz .

Kafasına vurup zaten hassas olan burnunu bir yerlere sürterek sadece kedinizle aranızdaki bağı zayıflatırsınız. Hayvan olsun insan olsun, hiçbir canlıyla cezalandırma ve şiddet yöntemini kullanarak sağlıklı bir iletişim kuramazsınız. Her kızdığınızda tek bir tonlamayla "Hayır" demek kızdığınızı belli etmek için daha etik bir yöntem.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Tırmalama tahtası almanız şart bi kere ancak böyle azaltabilirsiniz bu durumu bu hayvanlar doğada tırnaklarını törpplüyorlar sivrileştiriyorlar hayvanların ihtiyacı bu nasıl ki yemek içmek ihtiyacıysa. Bir de tırnaklarını kesiyoruz e haliyle onu sivrileştirmwk törpülemek istiycekler. Sizin burda göreveniz bunu yapabikceği alanlar yaratmak tırmalama tahtası alın masa bacaklarına o halatlardan sarın. Kediler öyle kızmaktan azarlamaktan anlamazlar ödülden anlarlar. Ben kedime ceza vermiyorum efendim ödül vererek eğitmeye çalışıyorum ama yine de nagile saksıda kırıyor halıyı da tırmalıyor. Bunların bilincinde olarak sahiplendim ben .

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Benim babam kendi yaptı sadece halata para verdik piyada babamın yaptığı boyutlarda 300 tl ye falan satılıyor .Bi odunun etrafını iyice sarıp bi yere sabitleseniz bile olur. Tırmalama tahtalarındaki ipten alın masa bacaklarını o sandalya bacaklarına sıkı sıkı sarın. Snlaması için ilk elinizle patisini tutup ipe sürtebilirsinix hemen anlayacaktır zaten.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Kediler hassas hayvanlar etkilenirler düşürdüğünde kendine kızıp üzülüp iştahtan jile kesilebiliyorlar ben yaşadım ayrıca veterinerim dedi bunu.Saksıyı düşürüyo diye ben kendime ceza vermiyorum daha çok çıkmamaısnı sağlıycak çözümler bulmaya çalışıyorum etrafına çift tarflı bant yapıştırmak gibi. Saksılarımdaki bitkiler koca odunlu ağaç gibi kedim tırmanıyor o oduna e doğada bu hayvan ağaçlara tırmanacaktı birazda cinsi gereği .

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Üstelik dediğim gibi bi tırnaklarıyla bir yeri tırmalaması onun ihtiyacı doğada olsa o hayvan rahatça yapacak onu bunu elinden alamazsınız hayvanın.Bi saksıdaki ağaçlı bitkiye tırmanması tepesine çıkması tamamen doğası gereği cinsi gereği bunlara evinizde bi çok sekilde önlem alabilir bu ihtitaçlarını giderecek alanlar yaratabilirsiniz ona.

gulsum_
gulsum_

2288

İstemediğiniz yerlere çiş kaka yapar oraları koklattırıp elinizin tersiyle hayır işareti yaparsınız orayı sirkeyle falan silersiniz benim tek bildiğim 'ceza' yöntemi bu. Yani hırpalamaktan, bağırmaktan anlamazlar. Kendinizden soğutursunuz ve yeme iştahları kaçar bence bu tarz şeyler yapmayın yavrunuza.

Bilgos
Bilgos

12248

bizim üst katımızdaki abla kedisinin biyerlere çıkmasını sevmiyor oralara kolanya sıkıyor kedi de gelmiyor bence kolanyayı deneyebilirsiniz ama denerken ağır kokulu kolanya seçin bence böyle daha etkili olur.

Ecerana
Ecerana

14974

Ayrıca arkadaşın dediği gibi sevmediği kokuları da koyabilirsiniz sirek portakal gibi kokular pek sevmezler ya da bant yöntemi uygulayabilirsiniz

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@gulsum_ dediği çok doğru. O burun surtme cis kaka gibi durumlarda tuvalet alışkanlığı kazandirma konusunda yapılıyor diğer durumlarda değil

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Tabiki zalimlik olsun diye yapmadınız eşyalara zarar verilmesi canınızı sıkmış olabilir ama bence yöntem yanlış bana göre ceza verilmemeli özellikle hayvan dostlarımıza bizler bile insan olarak cezalarda tavir değişikliği yaşıyoruz üzülüyoruz vs onların dünyası daha farklı.. Normal bir tahta bizimki orda torpuluyorlar çok da güzel oluyor enerjilerini de atıyorlar hem de oyun gibi görüyorlar bence siz de tirmalama tahtasi yapabilirsiniz uzun bir tahta alip halatla sarmisti birisi yapimi var youtubea bir göz atar mısınız?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1257 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR