Kedilere Ton Balığı Verilirmi?

CatMia
CatMia

1961 Puan

Merhaba. Mia 8 aylık ve ara sıra yaş mama veriyorum. Ancak ne oldugu belli olmayan yas mamalardan vermektense ona ton baligi almayi dusunuyorm. Yagini suzdurup versem bir sorun olurmu acaba?

17 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Light ton baligini sudan gecirip ara sira verebilirsiniz ama pek faydali bir sey degil acikcasi. Insanlar icin bile iyi olup olmadigi tartisilirken benim icim elvermiyor. Ama icerigi belli olmayan mamalar yerine kendiniz evde hazirlayabilirsiniz ki az miktarda vereceginiz icin sizi zorlamaz. Hatta hasladiginiz, cok cok az pisirdiginiz ya da yaklasik 3 gun dondurdugunuz etleri cig olarak yavrunuza vermeniz de cok guzel olur. Gerci ben kedimi cig besledigim icin kuru mama ile beslenen kedilere ara sira cig et vermek ne kadar dogrudur bilemem, sonucta cig ve pismis gidalarin gordugu sindirim islemleri cok farkli ama cok az pisirdiginiz etler bir sikinti olusturmaz, aksine cok iyi gelir :)

srplzngl
srplzngl

113865

Ayrica applaws yas mamalarin icerigi oldukca sade ve temiz gorunuyor, onlari da deneyebilirsiniz.

srplzngl
srplzngl

113865

@senanurksl
Evet ama ben kendim yapmiyorum, hazir aliyorum. Yurt disinda yasadigim icin boyle bir imkanim var ama Turkiye'de olsaydim ya Raw For Us'i tercih ederim ya da kendim yaparim.
Bir sefer yapip stoklayinca kolay olur fazla zaman almaz bence ama dengeli ogunler hazirlamak konusunda cok dikkatli olmak lazim.
Ayrica evde hazirlanan BARF diyet en kaliteli diye tanimladigimiz Acana, Orijen mamalardan daha uygun fiyata geliyor.
Raw For Us demisken reklam yapar gibi olacak ama ( :D ) ilgiyle takip edilmesi gereken bir is yaptiklarina inaniyorum. Ayrica youtube kanallari ve instagram sayfalari cig beslenmeyle ilgili cok guzel turkce kaynaklar bence. Cig beslenmeye gecis yapmak istiyorsaniz tarif vs. konusunda seve seve yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ben onlardan cesaret almistim :)

srplzngl
srplzngl

113865

Ben teşekkür ederim, hepimizin yavruları çok sağlıklı olsun inşallah :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yagini suzseniz bile bekleme suresinde yag cekiyo bol bol. Ton balik tadimlik verilebilir arada ama yemek olarak zararli olacagini saniyorum

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

@srplzngl barf mı bahsettiğiniz ? Merak ediyorum ben de aylık barf beslenmeye ne kadar gidiyor zor mu vs ?

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Çok teşekkür ederim yazıklarınız çok yardımcı olucak bana . İlk kedim onunla öğreniyorum herşeyi en sağlıklı şekilde beslenmesini istiyorum çok araştırıyorum bu beslenme konusunu.Şuan Orijen kullanıyor bakalım cesaret edersem ben de geçebilirim bu barf işine :)

CatMia
CatMia

1961

Anlasilan vermemek daha iyi. Et vs haslayip veriyorm ama yemiyo iki tirtiklayip birakiyor :( cig et konusu biraz hassas sanirim donma.derecleri vs herseyin uygun olmasi gerekiyor, raw for us takip ediyorm bende ancak biraz pahali gibi sureklilik gerektiren bir surec.

Bgisan
Bgisan

1795

Scheir in Tuna balıklı kitten yaş maması çok güzel. Ton balığından da ucuza geliyor. Benim kuzum bayılıyor. Tavsiye ederim arada yaş mama kaçmağı güzeldir

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Ben yağını süzdürmeden verdiğimde uzun süre ishali geçmedi zor atlattık cok tavsiye etmiyorum genede :( verecekseniz de çatal ucuyla verebilirsiniz

CatMia
CatMia

1961

Ahsen, yagini suyun altina tutarak tamamen arindirarak denesem? Ahh isal korkulu ruyamiz, yari uzun tuylu cunku ishal oldugunda hep yapisiyor tuylerine ::)

Zynpkck
Zynpkck

13392

Ya zaten kediler çok seçicidir ben ton balığı vermiştim daha önceden ama o iki yalayıp bırakmıştı yememişti arada balık pişirdiğimizde onada pişiriyoruz iki tane filan hiçbir sorun olmuyo ton balığı yerine taze balık verin bence :)

CatMia
CatMia

1961

Mia biraz garip bi kedi ya yemiyo, gecen gun somon verdim koklayip gitti, kuru mamaya cok alisti sanirim ondan:) yas mamada purinaninkilerden cok istahli yiyor, gecen gun birde ton baligi veriyim dedim cok istahli yiyince acaba onumi versem demistim

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Ton balığı kedilere verilmemesi gereken besinler icerisinde yer alıyor ben de okudugumda şaşırmıştım ama çok yağlı ve icerisinde insanlarin yiyebilecegi bilesenler olustugu icinmis

CatMia
CatMia

1961

Tesekkurler bilgi icin wlif

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1238 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR