Kedime Yeni Yaş Mama Tarifi Hazırladım

SenanurKsl
SenanurKsl

115163 Puan

Arkadaşlar kedim 5 aylık haftada iki kere yaş mama veriyorum ve kendim hazırlıyorum. Aşağıya fotoğraf koydum. Yeni yaş mama tarifi hazırladım kendimce miktarlarını ayarlama çalıştım. Hatalı gördüğünüz bi oran miktar var mı ya da sunu çıkarmalaısın su fazla gibi bilgili arkadaşlardan önerilerinizi bekliyorum. Aynı zamanda yapmak isteyenlere de yardımcı olur belki


19 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

bence karabiberi bir tik daha azaltmalisiniz. Normalde 2 cay kasigi zerdecala bir tutam karabiber oneriliyor cunku. Keten tohumu eklerseniz de guzel olabilir ama cok sart oldugunu dusunmuyorum :)

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Elimde tavuk ciğeri ve istavrit zaten olduğu için katıcam yoksa bunları sürkeli almak masraflı olur evinizde yoksa istavrit ve tavuk ciğerini katmayabilirsiniz ya da ördek hindiden sadece birini yada 3 çeşit et yerine tek çeşit et kullanabilirsiniz.

srplzngl
srplzngl

113865

Keten tohumu lif ve omega açısından zengindir ki eklemeyi düşündüğünüze göre biliyorsunuz. Balkabağı ve istavrit varken keten tohumundan gelen lif ve omega çok gerekli gelmedi bana ama kanser karşıtı bir besin olduğu için eklemeniz faydalı olur :)

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Çok teşekkür ederim biraz faydalı olabilcek bildiğim herşeyi katmış gibi oldum bazı şeyleri çıkarmayı düşünüyorum .dediğiniz çnerileri dikkate alacağım :)

ayse1310
ayse1310

116459

Yulaf koyabilirsiniz :)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Ben brokoli de koyuyorum deneyebilirsiniz isterseniz :)

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Soru işareti koyduğum iki tane keten tohumu ve yukaf koymakta kararsız olduklarım

srplzngl
srplzngl

113865

aa pardon zerdecali 1 cay kasigi diye okumusum, tatli kasigiymis.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Evet ben de brokoli kattım biraz da evde varmış teşekkürler:))

Feronia
Feronia

117611

Bence gayet iyi. :)

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Balkabağı katmadım ördek ve hindi katamadım çünkü bulamadım onun yerine az bişey tavuk göğsü koydum bunlar dışındaki bütün malzemeleri koydum 2 parça brokoli de koydum ve yarım yemek kaşığı kadar belki daha az keten tohumu koydum mayacık yapana kadar kapıda miyavladı ve bayıla bayıla yedi :)) bir günde 2 tahta kaşığı kadar anca yiyor ve baya cam saklama kabı ağzına kadar doldu kalanı buzluğa atıp dondurucam haftada 2 kere vereceğini düşünürsek bayaa gidecek bu. Ve 300 gr dana etiyle bi paket tavuk göğsüne toplam 22 tlverdim diğer malzemeelrden çok az kullanıldığı için baya gidiyor zaten . (Tavuk ciğeri istavrit opsiyonel evde olduğu için kattım ki 6 parça istavrit bi avucu geçmiycek ciğer). Yani piyasadaki yaş mamalara göre çok daha sağlıklı ne olduğu belli ve uygun fiyata geliyor herkese öneriyorum.

mimimomo
mimimomo

12335

benim problemim "porsiyon" sanirim. bi turlu dengeleyemiyorum. bahcede beslemeye alistigim icin, evde de "bol kepce" hazirliyorum, sonra kalinca yemiyorlar diye uzuluyorum. benimkiler de bu hafta 5 aylik olacaklar, yas mama tuketimi gercekten gunce ~2 tahta kasigi kadar mi oluyor normalde? (ben biraz tavuk suyu falan da ekliyorum iyce sisiyolar demek;P)


arada bu konuyu da netlestirsek cok guzel olacak valla : ) - tesekkurler

ayse1310
ayse1310

116459

@mimimomo ben de tavuğu haşladığım suyu da atmıyorum sizin gibi. Sade su olarak koyuyorum mama kabına iyice ılıyınca veriyorum sade şekilde hem su gibi içiyor su ihtiyacını da gideriyor epey iyi oluyor hem telef olmuyor tavuk suyundan çorba da yapılabilir tabi de bu şekilde direkt veriyorum ben sade su niyetine tabi ayrı suyu da oluyor su kabında bunu ekstra olarak koyuyorum yanına

mimimomo
mimimomo

12335

@ayse1310 onu da deniyorum ama genel olarak yuzvermiyorlar (daha kuckken, bi ara guzel icmislerdi, simdi degisim halinde sanirim) halbuki gayet gida + besleyici ve dediginiz gibi su kaynagi : )

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Teşekkürler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1152 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR