Aras Kargo Rezaleti

Ddamlatin
Ddamlatin

599 Puan

Yaklaşık 3-4 gün önce petlebiden kedi ürünleri siparişi verdim. Yakın zamanda kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Yalnız bir şikayetim var. Petlebi sitesinin güvenilirliği ve çalışkanlığına hiçbir şüphem yok. Fakat bu anlaşmalı çalıştığınız Aras Kargo tam bir rezalet. Kedi kumu söylemiştim koliyi nasıl oradan oraya attılarsa poşet yırtılmış kumlar kolinin içine dökülmüş. Onu geçtim paketi teslim etmiyorlar. Sizi aradık ulaşamadık geldik diye yalan söylüyorlar ama kaç gündür evde dışarı çıkmadan bekliyorum kimse gelmedi. Koskoca ağır koliyi annemle beraber taşıdık eve kadar taksiye binmek zorunda kaldık. Laf yapınca da tek düzgün mantıklı açıklamaları yok. Sizden ricam daha güvenilir kargoyla anlaşma yapmanız. Aksi takdirde bu siteden bir şeyler söylemek isteyip sırf Aras Kargo yüzünden söyleyemeyeceğim.

23 CEVAP

kurban1525
kurban1525

14349

Bu konu çok çok önceden Petlebiye açıldı. 1 sene oldu yaklaşık, petlebiden başka bir firma ile anlaşmaları üzerine söz aldık. Hatta Petlebi bu konuda anket dahi yaptı, açıkçası çok umutluydum başka bir kargoyla anlaşacaklarına. Toptancılık işi yaptım, az çok kargo firmalarıyla ilgim olmuştur. En ucuz firma sürat kargodur. Onunla anlaşsalar dahi, isteyen istediğini seçebileceğinden hiç şüphe etmeden yine bu siteden alışveriş yapardım. Bu konu hakkında Petlebide bir hanım arkadaşla uzun uzun da konuştuk zamanında. Şikayet aldıklarını ve başka bir firmayla çalışacaklarını, ayrıca bana firmanın izmir sorumlusunu aradıklarını vs vs... bir sürü açıklama yaptılar. Kedimi yeni sahiplenmiştim, hevesle buradan aldığım ilk ürünlerdi ve zehir oldu. Bir daha da buradan alışveriş yapmadım, üzerinden koca 1 sene geçince de artık sadece yardımlaşma platformu olarak burayı kullanmaya başladım. Zira fiyat konusundan önce ilk olarak kargomun evime gelmesinden yanayım. Ayrıca buradan çok çok daha uygun fiyatlı bolca platform var. Eskiden petlebi buradan yazılanları tek tek okur ve buna göre bizleri arayıp şikayetimizi öğrenirdi. Sırf bu durumdan dolayı dahi gözümde çok büyük yerlerde olan petlebi, 1 sene içinde her şekilde gözümden düşmüş bulunmakta. Bu yüzden belki konuyu okuyup silecekler bilemiyorum, ama sizlere tavsiyem buradan alışveriş yapmayın.

Musege
Musege

2124

Kargo şirketi şube ile alakalı bir durum. Şahsen ben de Aras'tan çok memnunum. Bazı şubeler hayvan gibi muamele yapıyor paketlere, bazısı hiç kimlik bile sormadan paketleri teslim ediyor. Biraz şans işi. Daha fazla seçenek olsa herkes kendi çevresindeki düzgün firmayı seçse en güzeli olur.


Ben şahsen Petlebi'nin paketlemesini de beğenmiyorum. Kumlar dahil her şeyi aynı pakete koyup koca koliyle yollamışlardı. Altta macunlar vardı ve az ezilmişti. Kargoda düzgün muamele yapılmasa muhtemelen patlardı. Paketleme konusunda ******* epey iyiydi.

kurban1525
kurban1525

14349

Selma hanım, sunduğunuz yöntem güzel. Fakat bizler isterdik ki petlebi müşteri temsilcisi bu sorunları okuduğu halde bir çözüm yolu bulsunlar. BAŞKA bir kargo şirketiyle anlaşarak. Ben bu rezaletle uğraşmak zorunda mıyım? Aras kargoya güvenmiyorum, bir daha sipariş vermek zorunda mıyım?

berilecem
berilecem

234

Aras kargodan ben de hic memnun degilim. Siparislerimi daha ayni gun petlebi kargoya veriyor elime ulasmasi 5 gunu buluyor. Umarim en kisa surede kargo sirketi degisir. Tercihim yurtici kargo olmasi olur.

Bgisan
Bgisan

1795

Aras kargodan nefret ediyorum. Petlebiye de defalarca yazdım. En azından alternatif bir firma daha olmalı. 11 gün bekledim kargomu yalan üstüne yalan ve söyleyince kendileride kabul ediyor yalan söylediklerini. Bu kadar rezalet bi firma görmedim. Her yere şikayet ettiğim halde 11 günde anca geldi. Sırf bu kargo belası yüzden buradan ürün alamıyorum.

kurban1525
kurban1525

14349

Benim kargom evime gelecek kardeşim. Ben gidip de alacaksam o zaman gider petshoptan alışveriş yaparım. Diyorum ya arkadaşlar, 1 SENEDİR sözde başka bir kargo firmasıyla anlaşacaklar. Ama ne gelen var ne giden... üstelik artık e posta mesajlarına da cevap yazmıyorlar. Herkesin tercihi kendine fakat benim görüşüm buradan alışveriş yapmayın.

ayse1310
ayse1310

116459

Çoğu kargo şirketi berbat ama aras ve yurtiçi çok kötü. Evde yoktunuz falan diyorlar hiç gelmeyip. Ya da çok geç getiriyorlar kargoyu.
Kargo firmaları içinde sadece UPS kaliteli. Bununla anlaşan da çok firma yok maalesef. Fiyatı birazcık daha fazla olduğundan sanırım. Ama kalitesi ortada. 3 kuruş fazla verelim de paket evimize kadar sorunsuz gelsin.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Acikcasi ben alisveris yapmadim hic buradan. Fiyatlar yuksek geldi ilk bakista zaten. Ve nr kadar guvrnli bilemedim. Ama herkes ayni seyi soyluyorsa boyle bi rezalete ortak olmayalim yani. Tabiki alternatif yontemler sunmussunuz ama surekli bi uyarida bulunmak veyada subeden almak olucaksa cidden hic luzum yok. Arada dusunuyordum buradan bisryler almayi ama suan tamamen sogudum. Duzeltmeleri gerek oyleyse

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Ben bugün orada çalışan çocuğa söyledim. İtiraz bile etmedi elime tutuşturdu koskoca ağır koliyi. Bayan halimle taşımak zorunda mıyım ben onu? Evime getirmiyorsanız yapmayın bu işi. Oturmuşlar sıcacık yerde lak lak yapıyorlar başka da bir işe yaradıkları yok. Arkadaşlar bana önerebileceğiniz başka pet alışveriş siteleri var mı?

Choqo
Choqo

695

Benim de dün komple yan kısmı yırtık halde kolimi teslim etmişler içinden ufak boyuttaki oyuncakları dökülmüş ki daha önce de patlak kum sorunu yaşamıştık :(

Selma_
Selma_

4260

Aynı sorun bendede vardi 2.siparişimdi o zamanlar (petlebiden çok sık alışveris yapıyorum ) Aldığım furminator taraktı kutusu minik oldugundan kaynaklı getirmeyi bile dusunmemısler direk depoya atmıslar yaklasık 4 5 gün geçti gittim böyle bir kutuyu bulamadılar depolarına girdim bütün minik kutuları atmıslar getirme tahammülünde bile bulunmamıslar hatta kutusu bile paramparçaydı bunu arayarak dile getirdim petlebiye doğrusu calışanları cok iyi anlayısla karsıladılar o gunden sonra her siparisimde not olarak hızlı ve düzenli gelmeden önce kargo sirketininde aramasını istedim anlayısla karsılandı . Bundan sonrakı her alısverısımde kargo benı arayıp elime doğru dugun bir şekilde yaklasık 2 gun önce ulastırdı . sizde bunu siparişlerinizde dile getirebilir veya arayarak görüsebilirsiniz en anlayışlı bir ekibe sahipler :)

friolera
friolera

860

gecen hafta baska bir siteden alisveris yaptim, paketi istanbulun bir yakasindan diger yakasina aras kargo ile "gonderdiler", 5 gun sonunda paketim gelmeyince her yeri aradim, cagri merkezine bile ulasilamiyor, subelere, genel mudurluge, bolge mudurluklerine hic birine ulasamadim. en sonunda alisveris yaptigim site araciligiyla saticiya ulastim onlar da problemle ilgilenmeyince ben de alisverisi iptal ettim. iptalden yaklasik 4 gun sonra kurye geldi, almadim geri gonderdim. koliyi bir kedinin sirtina yukleseler daha cabuk ve daha sorunsuz gelirdi. petlebinin aras kargo ile calistigini farkinda degildim, kargo sirketi degisene kadar asla alisveris yapmam. Petlebi zaten en ucuz degil, en azindan en sorunsuz olmali ki tercih edelim.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yaa gercekten ben de aras kargoyla bisey almistim. 1hafta bekledim gelmedi. Arayip sordum geldik yoktunuz diyolar. Hyr evden cikmiyorum gelcek diye. Cok sinir bozucu ya. Bitki besini almistim. Gelene kadr bitki solucak yani

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Aynı kargoyla buna benzer sıkıntıyı ben de yaşadım. Kargonuz teslim edilmek üzere yola çıkmıştır diye bilgi verildi.Tüm gün evde uyanık kargomu bekledim durum kedim icin acildi ve hatta gün içerisinde aradım da bilgi almak için baktım akşam oldu hala kargo yok ortada takip nosunu girip baktım alıcı evde yoktur diye bilgi girilmiş kargo geri götürülmüş. Ama eminim yani kapımın zili bile çalmamıştı.Tam bi rezalet firma.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Daha kimbilir kaç tane insan vardıe bu şekilde madur edilmiş toplu bi şekilde şikayet edilmeli gerekli yerlere gerekirse imza kampayası yapılmalı vs anca öyle belki gerekeni yapmak akıllarına gelir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1502 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 15 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR