Kedilerde Tasma Sorunsalı

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde tasmayla ilgili konu açmıştım. Tasmam evime geldi, kedime taktık. Ancak şıngırdama sesinden rahatsız oldu gibi. Sürekli koşuşturuyor. Bu tasmaya alışabilir mi? Yoksa kafayı falan yemez demi ?

23 CEVAP

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Evin içinde kaybetmiyorsaniz zil gereksiz birşey çıkartın gitsin. Ama evde kayboluyorsa mesela benim pisi sürekli bi yerlerde saklandığı icin mecburen zilli tasma taktim. Saklambaç oyununu ogrettigim icin hergun sövüyorum kendime. Çok eğlenceli ama benim kedi bir miyav bile demeden gidip saklanıyor bir de bulmamı bekliyor. Tasmanin ziline 1 gün içinde alıştı. Ilk başta bu ne diyolar her yürüdüğünde ses çıkarınca çıkartma çabasına giriyorlar. Sonra alışıyor kararli olun çıkartmayın.

Sarecansu
Sarecansu

12809

zilli tasmalar onlara eziyetten başka birşey değil..

ayse1310
ayse1310

116459

Zilini çıkarabilirsiniz sadece kaybolursa sahipli olduğu belli olsun falan diye takıyorsanız. Ben de çıkarcam. O rahatsız olmasa bile sanki rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum içim rahat etmiyor.

kurban1525
kurban1525

14349

Zili çıkardım. Evet rozetinde numaram yaziyor. Umarım alışır şu an uyuyor

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

@EZK dışarıda gezdirmek icin göğüs tasmasi daha iyi oluyor. Ben yere indirmedim hiç ama kucağımda disari çıkarttığım zaman göğüs tasmasi takıyorum nolur nolmaz diye.

kurban1525
kurban1525

14349

Çıngırağa alıştırabilen var mı?

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Merhaba benim oğlum aksine çok seviyor. Evden uzun süre çıkacaksam birkaç saatten fazla çıkarıp çıkıyorum. Eve geri geldiğimde tasmayı gördüğü an deliriyor. Ziliyle oynuyor, üzerindeyken de zili oynayıp mutlu oluyor. Ben rahatsız olma durumunu hiç deneyimlemedim malesef. Ama Odin evdeki her yere saklanmayı seviyor ben o yüzden zili seviyorum. Kediniz pek saklanmıyorsa zile de çok gerek yok. Ben bazen deliriyorum kayboldu diye çünkü

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Alıştı. Kararlı bir şekilde kesinlikle boynundan çıkartmadım gece bile çıkartmadım. Mesela ara sıra patisiyle tasmanin olduğu yeri kaşıyor gibi yapıp tasmayi boynunun etrafinda döndürüyor. O normal bir hareket çıkartmak istediği anlamına gelmiyor onu yapıyorsa hemen çıkartayım demeyin. Gece de çıkartmayın bence iyice onun varlığına alışsın yürüdüğünde çıkarttığı sesten korkmamayı öğrensin. Yaklaşık 1 aydır takılıydı boynunda 2 gündür çıkarttım tasmanın altini yalayıp temizleyemiyor ya yalasın temizlesin diye. Bugün taktim cunku çekmecenin icine girip o minik bosluktan arkasına gecmis deli gibi onu aradım evde hic seste cikarmiyo bakmadigim yer kalmadi uzun bir arama sonucu buldum ufaklığı ama canımdan can gitti. Bulur bulmaz taktim tasmayi. Bende istemezdim habire zille dolassin ama şart bence kedimin güvenliği icin. Bu arada ilk taktığınızda değişik hareketler yapıyolar şaşırıp takla falan atıyorlar koşup bakıp birdaha koşuyorlar falan bu yüzden ilk taktığınızda etrafta kendisini yaralayacagi bir eşya olmasın alan açık olsun. Uzun sürmüyor alışması endişelenmeyin yaklaşık 1 saat sonra herşey normale dönüyor. Siz kararlı olun çıkartmayın eğer alıştırmak istiyorsanız.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Bizim sokaktaki kedilerin bile çıngıraklı Tasması var pembiş ğembiş. Siz ne diyorsunuz:D

julietbhr
julietbhr

266

Merhaba. Kızım Juliet zilli tasmadan kullanıyor rahatsız olmuyor. Sadece eve misafir geldiğinde ve dışarı çıkarırken takıyoruz. Bence evde normal zamanda takılmamalı rahat etmeleri açısından

Benimki tasmanın zilini yakalamaya çalışıyordu tamda ense kısmında yakalayamıyordu kafayı yemeden çıkardık. genelde hoşlanmıyorlar bir de zilin sesi benim başımı bile ağrıtmaya yetiyorsa kedilerinde sesleri bizim duyduğumuzun 3 katı kadar duyduklarını düşününce hoşlanmamaları gayet normal.

EZK
EZK

111866

Gecende bi yazida, cingiraktan hiç hoslanmadiklarini ve rahatsız olduklarini okumuştum. Rahat tasma olursa sorun yok ama yine de geceleri cikartilmasi taraftarıyim. Ne olur ne olmaz. Peki dışarda gezdirmek için kullanan var mı acaba? Ben de bu konuyla ilgili soru soracaktım.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Zilli tasmalar rahatsız ediyor ama zamanla alışıyorlar. Yalnız alışma evresi zorlu geçiyor. En iyisi zilsiz olana alıştırmak ne öyle koyun gibi :)

kurban1525
kurban1525

14349

Haklısınız haklısınız da benimki çok meraklı... zemin katta oturuyoruz. Dışarı çıkma tehlikesi var ki çıktı. Ayrıca benim kedim diğerlerine hiç benzemiyor çok aşırı saftirik diyebilirim. Sokakta yaşasa 1 aydan fazla dayanamazmış. Şimdi sokağa çıksa 1 gün yapamaz. O yüzden tasmaya alışsın çıngırak takmayı düsünüyorum. Her türlü önlemi almalıyım

melikealgin
melikealgin

11545

Zilli tasmalari bende sevmiyorum ama takmaya mecburum.Evin icinde sürekli kaybolup duruyo :D Geceleri de boynundan cikartmazsan kısa surede alışır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1480 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR