Parazit Aşısı Kaç Ayda Bir Tekrarlamalı?

Erlsri
Erlsri

4321 Puan

Arkadaşlar merhaba aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istiyorum. Kedimi sokaktan sahiplenmiştik ve 2 aylıkken iç parazit aşısını ve dış parazit aşısını yaptırdık daha sonra ise karma aşısı ve tekrar dış parazit yapıldı. Kedim şuan 7.5 aylık falan oldu tekrar iç- dış parazit aşısı yaptırmalı mıyım ? Bu aşılar kaç ayda bir tekrarlanmalı ? Bazıları 3 ayda bir bazıları 6 ayda bir bazilari da yılda bir kez yaptırın diyor. Kafam çok karıştıı. Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.

16 CEVAP

Terranova
Terranova

2391

3 ayda birdir fakat 6 ay vs diyenlerde haklıdır; kedi parazit yapmayacak bir şey yemediği sürece ve dışarıda olmadığı sürece durup dururken parazit olmaz. "Ya olursa, ben en iyisi 2-3 ay da bir yaptırayım" kuşkusu ve veteriner abartması ile yaptırıyoruz.

izmir_pet
izmir_pet

127274

evden cikmiyor ve cig et urunleri tuketmiyorsa parazit olmaz zaten. 6ayda bir yeterli rahat rahat. Senede bir bile yapilabilir. 3aydan oncesi de kesinlikle tamamen bos yere zehir yuklemesidir. Evdeki kedide ne olacak yanii. Sonucta hepsi kimyasal. Bunlar yerine dis parazit icin haftada bir biberiye yagi surebilirsiniz bi iki damla

melikealgin
melikealgin

11545

Evden çıkmıyorsa 3 ayda bir evden dışarı çıkıyorsa her ay

Erlsri
Erlsri

4321

@kedigibiyiz hiç sorun değil:) cevabınız için teşekkür ederim. @terranova dediklerinize katılıyorum kedim dışarı çıkıp diğer kedilerle temasta değil ve evde yemesine falan da dikkat ediyoruz o yüzden 2 ay bana da çok kısa bir süre
geliyor. Bizim 5 ay olmuş yaptırımayalı iç -dış parazit aşılarını tekrarlamamda fayda var gibi gözüküyor.

Melikedidem
Melikedidem

753

Bence bir kere aşılattıysanız, evden çıkarmıyor, çiğ et vb şeyler vermiyorsanız 6 ayda bir hap olarak vermeyi deneyin. Hapın daha etkili ve zararsız olduğu kanaatindeyim. 2 ayda bir tekrarlayalım diyen veterinerlerin samimiyetine kesinlikle güvenmiyorum. Hele ki yavru kedilere zarar bile veriyor. Ben sokaktan aldığım kediye iç parazit hapı verdim. 20 gün sonra tekrae vereceğim. Sonrasında evden kaçmaz ve bir rahatsızlığı olmazsa 6 ay sonra tekrarlamayı düşünüyorum.

irem1
irem1

1363

Merhabalar bende az önce yaptırdım aşılarını ve iç-dış parazit aşılarının 2 ayda bir olması gerektiğini söyledi veterinerimiz :)

BenQ
BenQ

2070

En az 2 ay diyor veterinerler ama 3-4 ay olabilir sıkıntı olmaz

Erlsri
Erlsri

4321

Evden çıkmıyor bu hafta yaptırayım o zaman. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Evden hiç çıkmıyor kedim. Ama yine de 2 ayda bir yaptırıyorım ben

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Miyavmiyavmiyav yapıyor genelde ardıardına

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Ay çok özür dilerim yanlış konuya yazmışım affedin lütfen

ayse1310
ayse1310

116459

Dışarı hiç çıkmıyorsa 3 ayda bir yapılabilir. Dışarı çıkarıyorsanız 2 ayda bir olmasında fayda var önlem açısından.

Erlsri
Erlsri

4321

Dış parazit için biberiye yağını bilmiyordum. Bu öneriyi dikkate alacağım. 2 ayda bir aşı olması bana gerçekten boşuna boşuna kimyasal alması gibi geliyor çünkü ne dışarı çıkıyor ne de çiğ et yiyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Iyi günler herkese.

Lutinobird02
Lutinobird02

2295

n az 2 ay en fazla 3-4 ay

izmir_pet
izmir_pet

127274

Cunku gerek yoksa yapilmasi yarar dgl zarar aslinda. Cunku bunlarin hepsi kimyasal. O damlalar kullaniyoruz hepimiz ama aslinda cok zararli. Gerek yokss surekli tekrar etmek cok da yararli ic acici bir durum dgl. Herkesin bildigi gibi evdeki kedide ic dis parazit durduk yere olmaz. Bende burada ogrendim de ic dis parazit yoksa, yurtdisinda kendi istedigimize gore yapilamiyormus mesela. Ve gayet yerinde bir uygulama. İc parazit de masum gibi gorunse bile gerek yokken ilac veriyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22759 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR