Lütfen Yardım Edin.

edasukur
edasukur

3594 Puan

Kedimde 2 gündür yüksek ateş var. Veteriner hekimimiz gerekli ilaçları verdi uyguladık fakat ateşi kısa bir süreliğine düşüp tekrar 40-40 buçuğa çıkıyor. Az önce yüksek ateşle birlikte vücudunda titremeler de oldu. Ateş düşürücü ilaçların dışında kedilere uygulanabilecek ateş düşürme yöntemleri varsa ya da başka tavsiyeleriniz lütfen yardımcı olun.

16 CEVAP

Beyzanurtzlk
Beyzanurtzlk

6916

Nemli bezle kulaklarının içini anlını patilerini silebilirsiniz iyi geliyor

zuhall
zuhall

10265

Atesi dusurmek degil ates nedenini bulmak asil amaciniz olsun. Nedene yonelik yapilan tedavi sonrasi atesi 3.gun dusmesi gerekir.

satinalmayin
satinalmayin

9532

Ateş var ise ya enfeksiyon var yada virüs bunun tespişti yapılıp gerekirse antibiyotik yazılmalı ama ateşinden eminmisiniz 39 dereceye kadar normal kabul ediliyor.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Çok grçmiş olsun öncelikle.. Bunlar neyden olmuş peki hepsi birden

GULLUKAVAK
GULLUKAVAK

2092

nd pahalı ama tahılsız olması ve kalitesi tartışılmaz

Sedanurdrl
Sedanurdrl

12247

nd mamada çok fazla protein oranı var buda kedileri aynı şekilde çok yoruyor ve aynı problemler baş gösteriyor. Evet içerik olarak çok iyi ama kedilere fazla proteinde iyi gelmiyor maalesef böbrekleri yoruyor.

edasukur
edasukur

3594

Teşekkürler, biz çoktan iyileştik bile :) size de geçmiş olsun.

edasukur
edasukur

3594

Herkese teşekkür ederim. Günlerdir verilen ilaçlara rağmen 40 buçuğun altına düşmemişti ateşi. Yapılan kan testi, röntgen ve ultrason sonucunda sorunu tespit ettiler. İki böbreğinde de şişme, taş oluşumu varmış ve bağırsaklar düğümlenmiş.

zuhall
zuhall

10265

Iki bobreginde sisme yapacak kadar bir tas idrar miktarini da azaltir hatta hic cikamaz farketmediniz mi hic?

edasukur
edasukur

3594

Zuhal hanım haklısınız fakat her şey bir an da oldu, yani dün iyiyken ertesi gün aniden kötüleşti hayvan. Kötüleşene kadar da idrar, dışkı, yeme, içme durumu gayet iyiydi. 4 farklı hekim ilgilendi kedimle ve böyle bir şeyin aniden meydana gelmesine onlar da şaşırdı. Çünkü ağır bir rahatsızlık geçirmesine rağmen genel durumunun çok iyi gözüktüğünü söylediler. Hatta bir evde nükleer reaktör olması kadar şaşırtıcı bir durum dediler.

edasukur
edasukur

3594

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim, tam bir neden belirtemediler ama mamadan kaynaklı olabileceğini söylediler, kullandığımız mama biraz tuzluymuş o yüzden mama değişikliğine gideceğiz. Evde 3 kedi besliyorum, hepsini sokaktan sahiplendim. Biraz da kedinin bünyesinden kaynaklanabiliyormuş. Zaten şu an hasta olan kedim bünyesi en zayıf olan kedim.

Kedinizde ne marka mama kullanıyorsunuz

edasukur
edasukur

3594

Bonacibo kullanıyordum, besin değerlerinin iyi olduğu düşünerek başlamıştım ama hekimimiz çok tuzlu bir mama olduğunu belirtti. Evde de 3 kedi olunca biraz daha ekonomik manalara yöneliyor insan. Ama şu an proplan ya da ND'ye geçmeyi düşünüyorum.

Sedanurdrl
Sedanurdrl

12247

öncelikle geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir benimde kedimin idrar yolunda kum ve enfeksiyon oluştu. sanabelle urinary mama önerebilirim iyi geliyor ilk geçirdiğinde bu mamaya geçmiştik problem kalmamıştı sonra mama piyasadan kısa bir süreliğine kalktı değiştirmek zorunda kaldım hills kullandım. 2 haftadır yine kanlı işeme ve kumla uğraşıyorum gerçekten zor...

mayacat
mayacat

666

çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda kediniz sağlığına kavuşur mama sizi de anlıyorum ekonomik olması açısından kullanmışsınız ama mama kediler için çok önemli ben geçen whiskas almıştım kedimin midesi bozuldu en güzeli royal canin ya da proplan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 915 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR