Kalın Taneli Kum Mu İnce Taneli Kum Mu

tefo1006
tefo1006

622 Puan

Kedi kumu için kalın taneli mi yoksa ince taneli mi daha uygundur?

18 CEVAP

Eymentalay
Eymentalay

14974

Ben ince ve kalın taneliyi karıştırıp kullanıyordum ama zaman geçtikte amonyak kokusu artmaya başladı sadece ince kullanırken bu sorunu yaşamıyordum dün hepsini çöpe döküp sadece ince taneli döktüm kaba ince taneli her türlü daha iyi, kalın taneli topaklanmıyor zamanla koku yapıyor

Gulnari
Gulnari

756

İnce taneli kolay topaklanıyor o yüzden daha kullanışlı ✔️

Merloli
Merloli

113418

İnce taneli çok daha iyi topaklanıyor biraz tozutuyor bunun içinde paspas kullanıyorum.

ahmetemre13
ahmetemre13

608

Aynı sorunsalı yaşıyorum bende. Kedim henüz ufak olduğu için ince taneli kullanıyorum ama büyüyünce ne yaparım bilemiyorum. Aslında denemek ve görmek lazım. İnce taneli kumu kazarken hiç sorun yaşamıyor belki büyük taneli kumda zorlanacaktır. Belki de sevmeyecektir. Bu iş birazda onların tercihi :)

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Tabikide ince taneli kum benim görüşüm :)

Aslikms
Aslikms

7844

bence kalın taneli. uzun süre ince taneli kullandık, ıslanınca ayaklarına yapışıyor. etrafa çok dağılıyor ve kokuyu daha kötü hapsediyor. kalın taneliye 1 ay önce geçtik 3 kedi aynı yeri kullandıgı halde koku daha az ve ayaklarına yapışma yok denecek kadar az. az miktarda kum daha uzun süre gidiyor.

ayse1310
ayse1310

116459

İnce taneli.

Urasada
Urasada

287

Kesinlikle ince taneli çabuk topaklanıyor ve kokmuyor biz çok memnunuz

Sarecansu
Sarecansu

12809

kalın taneli. ince taneli topaklanması daha iyi olsada fazla tozutuyor ve eve çok dağılıyor. benim için rn önemlisi tozutmaması.

nur_simba
nur_simba

87

İnce taneli daha iyi toparlanıyor bence ve kalın taneliker pati aralarında vs kalıyor

Heathcliff
Heathcliff

2710

İki kum türünü de ara ara kullandım. Kalın taneli diyorum daha az dağılıyor daha az kokuyor biraz daha uzun süre gidiyor ve ince taneli ile öyle ahım şahım bir topaklanma farkı yok. Ama en iyi sonucu almak istiyorsan alt katmanı ince taneli üstünü kalın taneli kaplarsan en iyi sonucu alırsın.

izmir_pet
izmir_pet

127274

bende kedilerime ince taneli bentonit kullaniyorum. Saga sola dagilma disinda bir sorun yok. Kumu hep temiz kaliyor,topakladigindan dolayi. Kumunuz guzrlse tertemiz kaliyor. Dagilma sorununu da buyuk boy saklama kabi alarak tamamen cozdum. Cunku kapali tuvaleti saglikli bulmuyorum.kedimin sagligini en on planda tutuyorum. Suan 8aylik ve artik kum dagilmiyor bile. Normal acik tuvalete gectik. Gunde bir supurme yetiyor

edasukur
edasukur

3594

Hem ince taneli kullandım hem kalın taneli ve kesinlikle ince taneliyi öneririm, kedilerim tuvaletlerini yaptıklarında hemen topaklaşiyor. Çoğu kişi ince taneli çok tozutuyor yazmış fakat kapalı tuvaletle önlenebilir bence bu durum. Kalin taneli kumda yapılan idrar direk tuvaletin zeminine çöküp yapışıyor ve kürekle temizleme çalışırken pislikler parçalanıp temiz kumun aralarına karışıyor. Dolayisiyla iyi temizlenmedigi için kokuyor kum bir süre sonra.

malikeozger
malikeozger

117

Sanırım bu kum olayı kişiden kişiye göre değişiyor. Benim kedim de 8 aylık, sanicat marka kalın ve ince bentonit olarak ikisinide denedim. İlk başlarda kalın kullandım hatta kendimce en iyisini aldım, tuvaletimiz kapalı ve kürekle temizlerken toz oranı çok çok az diyebilirim, topaklanma oranı çok iyi değil alırken toplar dağılıyordu illaki içine karışıyor ki sabun kokulu kullanmama rağmen bi zaman sonra koku ağırlaşıyor. (Kullanma şeklimiz ise her sabah ve akşam tuvaleti temizleriz ve ayda bir komple yenileriz) Dağılmasına gelince, tuvaletin önünde paspası var çıkarken üç beş bişeyler oraya dökülüyor eve dağilmıyordu. İnce taneli kullanımımda ise; temizlerken evet biraz toz çıkıyor ama topaklanma oranı çok güzel, hiç temiz kuma karışmıyor o yüzden biz bu kısmını sevdik kulanmaya da devam ediyoruz. Dağılmasına gelince önünde paspas olmasına rağmen evet bir kaç adım mesefede eve dağılma oluyor ama kullanım alanına göre değişir ben evin heryerinde kuma rastlamadım tuvaletden çıkınca yaklaşık 1 mt yürüme mesefesi kadar alanda döküntü oluyor ama bu çok fazla olmadığından biz rahatsız olmadık açıkçası.
Bence siz de deneyerek kendi kendi rahatınızı ve kedinizin rahatlığını tecrübe edin derim :)

İnce taneli kesinlikle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1234 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR