Çamaşır Suyu Ve Kedi

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Arkadaşlar biraz önce bir video izledim veteriner hekim kedilerinizi hastalıktan korumak için evinizi temiz tutun tuvalet kabını evinizi çamaşır suyu ile temizleyin dedi.
ben çamaşır suyunun kedilere zararlı olduğunu biliyordum. şimdi çamaşır suyu kullanayım mı kullanmayayım mı bilemedim?

21 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

camasir suyu gibi agir temizleyiciler biz, yavrularimiz ve baska hayvanlar icin cok tehlikeli. bahsettigim hayvanlar laboratuvar hayvanlari. hayvanlar uzerinde test edilmeyen camasir suyu yok. herhangi bir hayvanin uzerinde camasir suyu nasil test ediliyordur sizce? ben gozumun onune dahi getiremiyorum.


turkiye sartlarinda tamamen "cruelty-free" yasamak cok zor belki ama alternatifi olan camasir suyu gibi maddeleri kullanmayi birakabiliriz.


ozur dilerim, sorunuzun cevabi bu degildi ama kendi kedilerimiz ve kopeklerimiz kadar baska hayvanlari da dusunmeliyiz bence. ben elimden geldigince hayvanlar uzerinde test edilen urunlerden kaciyorum, lutfen siz de oyle yapin.

Melikedidem
Melikedidem

753

Kedi almadan öncede ben ayda bir bazen 15 günde bir paspas kovama bir iki bardak sirke koyup tüm evi öyle silerdim. Şimdi haftada iki defa sirkeyle siliyorum onun dışında yüzey temizleyiciyle sildiğim odayı havalandırıp kediyi oraya koyup diğer yerleri yapıyorum. En iyisi sirke çamaşırsuyundan daha etkili mikrop öldürmede

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Soluma durumunu sağlamadan tuvalet kabı temizliği vs. yıkanabilir bence. Tabi iyice yıkanıp durulanmak şartıyla. Sonuçta hepimiz evimizi bi şekilde çamaşır suyuyla temizliyoruz kedimiz var diye kullanmamakta olmaz. Önemli olan onu solunumdan uzak tutarak iyice durulayıp temizlemek

Tugcetugce9
Tugcetugce9

553

Kum kabini normal bir deterjanla yıkayıp iyice duruluyorum koku kalmaması onemli. Ev temizliğinde ise sirke kullanıyorum hem doğal hem de piril pırıl her yer. Çamaşır suyu kokusunu alınca yerlere idrarini yapıyor bizimki.size de çamaşır suyunu önermem şahsen çok zararlı.patili günler dilerim:)

Sonuçta bir tehlike barındırdığı için ben tercih etmezdim ama bilmiyorum

Alicveben
Alicveben

12941

Ben fazla kimyasal olduğnu düşünüyorum.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Camasir suyunu bizim solumamiz bile cigerlerime buyuk olcude zsrarli. Ornek bebegimiz oldugunu farzedersek o kokuya maruz etmek istemeyiz. Mikroplar bakteriler ölüyor ona katiliyorum. Ama cok cok durulanmasi falan lazim. Acikcasi ben korkuyorum. Ve hijyen kursunda camasir suyunu evimize bile sokmamamiz soyleniyor. Hijyen ssglamak icin amonyak solumamaliyiz deniyor. Bence sicak su sirkeyle falan bekletilebilir. Sonrasinda guzel bir bulasik deterjaniyla tamamen tertemiz yikanirsa gayet guzel temizlenecektir

izmir_pet
izmir_pet

127274

Malesef neredeysd tum veterinerler boyle diyor.hatta internetr arastirsak ilk once camasir suyu yazar. En garanti temizlik maddesi olarak dusunuyolar. Mikrop bakteri herseyi oldurmeye yonelik oldugundan dolayi. Burasi dogru ama bunun yaninda kedimize de az cok riski varsa ben guvenemiyorum. Ve suanki veterinerim camasir suyu asla hicbiseyinde kullanma dedi. Mutlaka ki en ufak bi hatada derisinde yaralar yaniklar alerjiler yapabilir dedi. Bizlerden cok cok daha hassas olduklarini, sirkenin de ayni isi gorecegini soyledi. Karar sizin tabi. Sadece bildiklerimi anlattim:)

Sarecansu
Sarecansu

12809

amiin Allahım korusun

mimimomo
mimimomo

12335


  • tuvalet kabinda da cozumu yedekli kullanmada buldum: ilk aldigim acik tuvalet ve gecis yaptigimiz kapalinin kaplarini donusumlu temizliyorum. temizlemeye aldigimi silerken az bi si camasir suyu damlatiyorum. bolca calkalayip yine son durulamalarini sirkeli ile yapiyorum. balkonda acik havada kurutuyorum. 2-3 hafta sona temizlik donusumunde onu kullaniyorum. yeteri kadar havalanmis vs olmus oluyor. hemen yikayip kullanmak zorunda olsaydim camasir suyu tercih etmezdim sanirm (normal sartlar altinda)

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ediyorum arkadaşlar bende sizler gibi düşünüyorum. ama neden bazı veterinerler bu şekilde söylüyor anlam veremedim. sirke çok iyi çözüm haklısınız. faydası var zararı yok. ben bazen suyunun içine birkaç damla damlatıyorum içine temizlesin diye

DEMET92
DEMET92

18608

çok teekkürler @izmir_pet haklısın ben de böyle düşünüyorum.

Sarecansu
Sarecansu

12809

hatırladığım kadarıyla çamaşır suyu kediye kolay bulaşan yada evde barınabilen bir mikrobu yada paraziti çok etkili ve kolay bir yöntemle öldürüyor yok ediyordu. her zaman olmasada ayda bir kere falan çamaşır suyu kullanmakta fayda var diye düşünüyorum. onun dışında ise beyaz sirke kullanıyorum ben

DEMET92
DEMET92

18608

@sarecansu evet haklısın çamaşır suyu etkili ama tehlikeli bir madde. beyaz sirke daha iyi bir yöntemmiş :) çok korkuyorum kızım hasta olur hele hele ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN YAŞAYANLARA SABIR VERİSİN FİB virüsünü.

mimimomo
mimimomo

12335

ben de camasir suyu kullanmadan temizlik yapilinca temizlik yapilmamis gibi hissedenlerdenim maalesef:(
kalici kedili hayata gecince mecbur kullanmiyorum (en azindan yerleri silerken) ortu/kilim gibi seylerin oldugu bolgeleri ozellikle kedilerin uzun uyuma saatlerinde (hic olmazsa haftada veya 2 haftada 1) silip kurulayip, odayi havalandirma planlarim var. havalandiramyacagim bolgelere uygulamiycam: ) iyice kuruduktan sona bi tur da sirkeli su yapar - kuruturum bence nefis olur. (done done temizlik yapmak diye buna deniyor sanirim : )) )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12913 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR