Kediyi Yıkamak

EmineDuman
EmineDuman

2679 Puan

Merhaba,
benim oğlum henüz 1,5 aydır bende.Önceki sahibi onu her hafta yıkıyormuş,benim bildiğim kedileri bu kadar sık yıkamak iyi değil hatta sanırım hiç yıkamak gerekmiyor zaten kendisini temizliyor.Bu konuda önerilerinizi rica ederim.Siz kedilerinizi yıkıyormusunuz??


sevgiler

20 CEVAP

kurban1525
kurban1525

14349

Burada kedisini yıkayıp ondan sonra da ölüm haberini paylaşan çok arkadaş oldu. Lütfen kedinizi yıkamayın. Titremesi üşümesi bir yana, vücudundaki antiseptiği kaybetmesi sebebiyle bağışıklık sistemi belirli bir süreliğine yarı yarıya düşecektir.

Friolero
Friolero

12756

Ben hiçbir şekilde yıkamıyorum. Tavsiye ettiğim bir şey de değil çok zorda kalmadıkça.


Hatta bazen şurup falan içirmem gerekiyor. İçmiyor tabi. Patilerine sıkıyorum sinirlenip. Orayı temizlerken içmiş oluyor. Komik ama gerçek :) neyse, o durumda kalınca bile yıkamıyorum.


Çoğu kedi zaten yıkanmayı sevmiyor -istisnalar dışında- kediyi stresse sokmaya gerek yok. Bir de yıkadıktan sonrası var.. kedilerin tüyleri çok zor kurur. Dipleri nemli kalır. Bu da üşütüp hastalanmasına sebep olabilir. Saç kurutma makinası desem, daha onun sesinden korkup kaçmayan kedi görmedim.


Ayrıca kedilerin derilerinde koruyucu yağ tabakaları bulunur. Kedinin yıkanması demek, bu yağ tabakasının zarar görüp, cilt hastalıklarını beraberinde getirmesi demektir. Egzama bunların başında geliyor.


Kaldı ki, kedilerin dilinde papilla demilen dikenler bulunur. Bu papillalar sayesinde kediler kendilerini zaten kusursuz bir şekilde temizler ve tararlar. Kedilerin kendilerini yalaması, banyo yaptırılmalarından çok daha işlevseldir.

zuhall
zuhall

10265

Haftada bir 3 haftada bir kedi yikamak nedir arkadaslar kendinize gelin!

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yaa 3haftada bir yikama bir kedi icin iskencedir. Cok ciddiyim benimki bu soguk havada bile banyoya kosuyo yikanmak icin can atiyo cok ssviyo ama yikamiyorum. Havalar sicak yada soguk farketmez. Tabiki sogukta cok cok daha kotu de kedi yikanmaz. Cok cok mecbur kalmadikca yikanmamali. En en ennn fazla senede 1veya olmadi 2. Hatta iki bile fazla yani kediler temiz canlilar. Hyr ici rahat etmeyen nemli bezle papatya cayi olabilir buna bsnzer dogal urunlerle silebilir. Lutfen zarari olmuyo diyip yikamayalim. Bu kisiden kisiye veya kediden kediye degisecek birsey dgl bilimsel kanitli birsey. Suana kadar hangi veteriner hangimize kedinizi bol bol yikayin dedi?

Kazim1980
Kazim1980

1864

Kedimi zorunluluktan 1 kere yıkadım; onda da hayvanı 1 saat kendine getirmeye çalıştım.Siz yıkadıktan sonra nasıl sinip çırpınıp titrediklerini görmüyor musunuz??

ayse1310
ayse1310

116459

Yılda 2 defa falan yıkanabilir. Onun dışında sık sık yıkamak hiç iyi değil. Hele ki haftada bir yıkamak. Çok çok fazla.

doren07
doren07

2651

Herkes farklı şeyler diyebiliyor bu konuda bende şunu söyleyebilirim kediniz bir bataklığa batmadığı sürece onu yıkamayın..

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Mecbur kalmadığınız sürece kedinizi yıkamayın. Kendini temizleme özelliklerini kaybederler

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

@Sadanurdrl sorunun size göre değil bilinen gerçeğe göre gelişeğini düşünüyorum ama masum yavru açısından umarım dediğiniz gibi bence (!) de bi sorun olmaz.

onurhhn
onurhhn

4050

Kedinizi üstüne birşeyler dökülmediği yada çamura batmadığı sürece yıkamayın arkadaşlar.

CansuAyg
CansuAyg

104323

@Sedanurdrl sürekli öptüğünüz için yıkıyorsanız bence siz kedinizi öpmeyin o zaman, yazık hayvana siz öpeceksiniz diye üç haftada bir yıkanması.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

@Friolera açıkça anlatmışsınız teşekkürler. Bende tüylerin uzun süre ıslak kalması hakkında bir ekleme yapmak istiyorum dipler ıslak kaldıkça derinin neminden dolayı mantar gibi hastalıklara davetiye oluyor

Friolero
Friolero

12756

@cldkgkcs Çok teşekkürler. :) Evet çok doğru bir noktaya değindiniz sizde.

Kedim 7 aylık ve 6 aydır benimle, şuana kadar 3 kez yıkadım, biri de zorunluluktandı ilaçlanan evde dolaştığı için. 3-4 ayda 1 yıkamak idealdir bence. Her hafta yıkamak derisinin pH dengesini bozabilir ki bozacaktır da, bu da birçok hastalığı beraberinde getirir. Yalnızca sürekli kumuna girdiği için haftada 1 kere sadece patilerini yıkayabilirsiniz.

kaanoclnn
kaanoclnn

743

Hiç yıkamasanız bile bir sorun olacağını sanmıyorum dediğiniz gibi kendilerini çokta güzel temizliyorlar. İstenildiği taktirde yılda 1-2 defa yıkanabilir bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 924 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR