Pire Ler Yardım

Kedim pirelendi ustunde kocaman Bi tane bocek var kaciyordu kılarinin arasina siyah siyah tuylerın arası veterinere gitim dis parazit asısı damla damlatıldı arkadaslar kesin olurlermı nabmam lazım o buyugu etkilermı endıselıyım lutfen yardımcı olun dun aksam oldu dis parazitini kediye elime alıp sevemiyorum uzuluyor sevdirmeye calisio opmemi istiyor yapamıyorum nolur gıderlermı


23 CEVAP

Friolero
Friolero

12756

6 saat içinde etki eder.


Ayrıca kedinin yattığı yeri falan kalktıktan sonra kontrol edin. Siyah siyah tozlar olacaktır. Onları bantla toplayın.


O pireler size geçmez. Ondan kediyi öpün, sevin :)

DEMET92
DEMET92

18608

merhaba,
merak etmeyin benimki de geçen hafta aynen böyle oldu. bir tane gördüm kocaman hemen sirkeyle sildim ama siz uygularsanız sirkeli suyla silin. veterinerime de söyledim. bir iki gün içinde görürsen damla damlat dedi. ben görmedim. siz zaten damla uygulamışsınız hiç merak etmeyin. damla olduysa bir iki güne hiçbirşey kalmayacaktır. emin olabilirsiniz. endişelenmeyin.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Haklisiniz inssnlara hatta battaniyelere halilara gecebilir fakat bi evcil hayvan uzerinde olmadikca hayatta kalamaz:) bende yasadim zsten evt gecer. Ama korkulacak bisey yok:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Nadiren bazi insanlarin kanlarini sevebiliyolar isirabiliyolar:) bende o kisilerdrn biriyim:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Bilmiyorum valla ya:D kan grubune gore mi baska bisey mi ama bizim ailede sadece beni isiriyolardi. Heryerim nokta nokta oluyodu. Cok sukur kurtulduk da:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Merak etmeyin her damla ayni surede etki etmez ama mutlaka etki eder. Benimkidr pirelenmisti bayagi. 1hafta icinde tamamen kurtulduk ama 1hafta surdu:) o surede de size bi zarari olmaz. Fobiniz varmis aa yenmeye calisin pireler cok korkulacak canlilar dgl:)

zuhall
zuhall

10265

Pire bahsettiginiz gibi kocaman bir bocek degildir baska bisey gormus olabilirsiniz. Beyaz bir ortunun uzerine alip kedinizi disleri sık bir tarakla tarayin zaten pire varsa cikar. Aninda tutmaniz lazim ama ziplar ve zor ölür. Yapiskanli bir kagit kullanabilirsiniz kolay yakalamak icin.
Onun disinda damla simdilik yeterli extra birsey yapmaniza gerek yok. Bazilari sprey de kullaniyor ama bence gereksiz kimyasal ve kedilere de zarar veriyor. Arada tuylerini kontrol edin ve kasinma durumunu gozlemleyin.

SEYMADUMAN
SEYMADUMAN

2996

Merhaba bu kedinizi sevmeye engel değildir öncelikle lütfen onu eskisi gibi sevin şımartın pire insana eve geçmez yaptırdığımız her şey ona en kısa sürede zaten etki edecektir. Hiç merak etmeyin

Ecerana
Ecerana

14974

Damla yapıldı diyorsunuz yarına kadar pire biter büyük ihtimal. Yalnız Bi konuya dikkat çekmek istiyorum. Hayvanlarda pire insana geçmez demişsiniz ama geçer. Bana iki kere geçti Bi bahçedeki köpekten bir de 5 ay önce kedim den geçti sürekli kıyafetleri yatağımı çarşafımı değiştirdim ama yine de 2-3 kere yıkamam da anca etki etti heryeri ilaçlayıp yeni çarşaf serdim hep öyle kurtuldum. Hayvanlardan insanlar mantar parazit gibi şeyler geçer. Sadece girip gibi hastalıklar geçmez. Bilgilendirmek istedim.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Zaten insan vucudunun isisi onlar icin uygun dgl. Daha sicak olan kedi kopek olmasi lazim hayatlarini surdurmeleri icin

Ecerana
Ecerana

14974

Biz yok etmek için çok uğraştık valla her tarafımızı ısırdılar. En son bayer marka ilaç alıp ilaçladık öyle geçti

Ecerana
Ecerana

14974

Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :D

Ya bana gecmesi değil pire bit bocek benım fobim var korkuyorum onunla alakalı değil damlavurulduldan 6 saat sonra taradım bazıları dustu anem tarafı sonra baktı buyugu bu gırdu Ama gec olrcekdır o ben bugun herseyi yıkım

Kırmızı ucu vardı yıruyodu boyle karıncadan biraz daha buyuk

zuhall
zuhall

10265

pire degildir o

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1321 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR