Mantarı Olan Yavru Kediler İçin En İyi Balıklı Mama Hangisi ?

istan13ul
istan13ul

200 Puan

Merhaba Herkese,
4 aylık bir kedim var. Beyaz bir British Shorthair. Sahiplendiğim günden beri ne yazık ki veterinerden çıkamadık.
Önce bir türlü ismini söylemedikleri kulak içi enfeksiyonu ve buna takiben mantar hastalığı nüksetti.
Kulak için bir sürü ilaç ve temizleme uygulandı ancak son olarak kullandığımız Olidermy sayesinde şimdi çok daha iyi durumda.
Muhtemelen sonlara doğru gidiyoruz. Ancak mantar başladığı günden beri kulaklardan patilere, patilerden karın bölgesine ve şimdi de sırtına kadar yayıldı. (Bunların hepsi veteriner kontrolünde oldu.) Mantar için önce Terbisil krem, sonra terbisil sprey ve daha sonra ketoral şampuan ile yıkama uyguladık. Tabi ketoral uygulanırken terbisile de devam ettik. Bu arada bağışıklığını artırmak için Imunex şurup kullandık. Sonra bir arkadaş 4 farklı yağın karışımından bahsetmiş. Şimdi onu deneyeceğiz ve buradan gelişmeleri sizlere aktarırım eğer aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım varsa belki onlar için de faydalı olur.
Şimdi soruma geliyim.
Yaklaşık 3-4 gündür bir sürü araştırma yaptım ancak bir türlü yavru kediler için balıklı mama bulamadım.
Tavuklu mama kullanmamamı önerdi veterinerim ve şimdi yavru için en ideal balıklı mama konusunda sizlerden öneri istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

19 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

N&D nin butun cesitleri yavru kediler icin uygunmus, kitten versiyonun tek farki tanelerinin kucuk olmasiymis. Orijen six fish ve bir tik daha hafifi olan Acana Pasifica da iyi gelebilir ama benim kedime bu mamalar agir gelmisti. Zaten genel olarak buyuk dip baliklari icerdigi icin uzun sureli tuketimde vucutta agir metallerin birikmesine neden olacaktir / olabilir. Acana Grasslands bunlardan daha hafif, az da olsa balik icerdigi icin tuylerine iyi gelmisti zamaninda bizimkinin.


Ama ben dikkatli bir sekilde yapilan cig beslenmenin cildine cok daha iyi gelecegini dusunuyorum. Ozellikle deri hastaligi olan kopeklerde buyuk iyilesmeler sagladigini internetten ufak bir arastirma yaparak gorebilirsiniz. Sizin yavrunuzda da ayni etkiyi olusturacaktir.


Hatta bir tane de ornek olarak bu videoya goz atabilirsiniz --> https://www.youtube.com/watch?v=l84GsryPSIU


https://www.rawforus.com/
ayrica bu marka Turkiye'deki tek cig mama markasi. Balik ve diger etleri cok guzel oranliyorlar ve balik olarak sadece hamsi kullaniyorlar. Istanbul'da yasiyorsunuz sanirim, bu marka da yalnizca Istanbul icerisine donuk ogun gonderimi yapiyor ki bu sizin icin cok guzel bir firsat bence (eger butceniz uygunsa).


Umarim yavrunuz bir an once iyilesir :)

srplzngl
srplzngl

113865

bu videoda deri hastaligindan daha detayli bahsetmisler
https://www.youtube.com/watch?v=pMm0nX1Zr1Y

Bgisan
Bgisan

1795

Hill’s in balıklı yavru maması varmış. Bi bakın isterseniz. Geçmiş olsun ayrıca.

satinalmayin
satinalmayin

9532

beyaz kedilerin ciltleri hassastır kulaktaki sorununuz kulak uyuzu(akarı) oridermide o yüzden yazmıştır zaten vet tekrarlıyabilir takip edin.nd balılklı portakallı alın mümkünse.

ayse1310
ayse1310

116459

Nd nin tahıksız mamaları çok güzel içeriği falan tertemiz de yavru kedi maması onun da tavuklu ya onda çok çeşit var kuzulu, balıklı, yaban domuzu vs diye ama onlar hep yetişkin kedi maması.

istan13ul
istan13ul

200

Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. Ancak iyi bir balıklı yavru kedi maması yok galiba. Ben de ND veriyorum normalde ama yavru kedi maması arıyorum. Ndnin de yavru kedi maması tavuklu ne yazıkki. Galiba tavuktan devam edeceğim mecburen.

lokum_british
lokum_british

2409

Nd kitten balıklı yaş maması var, iyileşene kadar bir süre yaş mama desteği verebilirsiniz. Taze temizlenmiş kılçıksız balık haşlayıp verebilirsiniz. Ayrıca size özel mesaj attım, bir bakın isterseniz belki faydası olur.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Orijen cat&kitten kullaniyorum ben.balik sevdigi icin buna gectik.ancak yinede icinde azda olsa tavuk-hindi kalbi,tavuk-hindi cigeri var.benimki tavuktan nefret ediyo ama bunda balik agirlik oldugu icin bayilarak yiyo.deneyin belki sever

istan13ul
istan13ul

200

Balık gibi normal besinleri verme taraftarı değilim. Ya da tek başına yaş mama da mantar süreci uzun olduğu için yine yetersiz kalacak. Ancak yorum için teşekkür ederim. @lokum_british.
Evet Orijen gayet iyi bir mama, denenebilir. Teşekkürler yorumunuz için @gozdetemizel.
Ndnin yetişkin mamasını bir kaç kişi daha önermişti. Galiba bununla devam edeceğim. Balıklı yetikin ile. Teşekkürler @satinalmayin

gimcat in ton balıklı yavru kedi maması var birde Schesir Cat Pouch Kıyılmış Ton Balıklı Yaş Kedi Maması var yavru için. Benim yavrumda da para şekinde 4 tane yara oldu antibiyotikten sonra, veteriner mantar olabilir demesiyle yarı yarıya hazırladıgım sirkeli suyu yaraya günde 4 - 5 defa sıktım 1 ay oldu yaralar geçti yeniden tuylendi dökülen yerler.

Mantar sorunu bizde de var proplanın derma plus adındaki mamasını al hem derisi güçlenir hemde severek yer

istan13ul
istan13ul

200

Geçmiş olsun ve öneri için teşekkürler @pisosurup
Umarım en kısa sürede iyileşir sizinki de. Evet proplan için son zamanlarda güzel şeyler duyuyorum. Teşekkürler @beyzayenigun
Çok teşekkür ederim bu ayrıntılı yorum için. Tüm önerilerinizi inceleyeceğim @srplzngl

istan13ul
istan13ul

200

Teşekkürler hemen araştırıyorum @aleyn

Themis_hy
Themis_hy

1119

Baya eski bir soruymuş neyse aynı sorunu yaşayanlara fikir verir belki:))

ayse1310
ayse1310

116459

Bozita hills ve spectrum'un var balıklı mamaları ama onlar da tavuklu ve balıklı karışık. Hills balıklı yazsa da içeriğine bakarsanız asıl maddesinin tavuk ve hindi olduğunu görürsünüz. Buna ek olarak da "ton balığı unu" var fakat pakete "tuna balıklı yavru kedi maması" yazmışlar. Diğer firmalar en azından dürüstmüş tavuklu ve balıklı yazmışlar hep.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5009 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR