Kedim Gençlik Hastalığına Yakalandı.

edasukur
edasukur

3594 Puan

Evde 3 kedi bakıyorum, dün birinin gençlik hastalığına yakalandığını öğrendik. Belirtiler 2 gün önce aniden ortaya çıktı. Evdeki diğer iki kediye bulaşmasından korkuyorum. Dün gece tüm mama ve su kaplarını çamaşır suyuyla yıkadım, yerleri çamaşır suyuyla sildim fakat hasta kedim evdeki hemen hemen her halıya kustu ne yazık ki ve bu virüsü sadece çamaşır suyunda bulunan sodyum hidroksit öldürüyormus. Halıları başka bir temizlik maddesiyle sildim fakat çamaşır suyuyla silme gibi bir imkan yok. Nasıl bir çözüm bulacağım hiçbir fikrim yok yardımcı olabilirsiniz cok memnun olurum. Birde 2 gün öncesine kadar aynı tuvaleti ve su kabını kullandilar sizce diğerlerine de bulaşmış mıdır hastalık. Şu an diğer ikisinde de her hangi bir belirti yok sağlıklı gözüküyorlar.

17 CEVAP

Ponponmavis
Ponponmavis

2972

Geçmiş olsun keşke bilgim olsa ; , (

Sarecansu
Sarecansu

12809

karma aşıları yokmuydu geçmiş olsun çok üzüldüm bulaşmış olabilir ama yinede veteriner görürse tam bilgi alırsınız inşallah bulaşmamıştır

Friolero
Friolero

12756

Eda hanım, az önce veterinerdeydim bir kedi için. O sırada sizin sorunuzu da sordum. Kedinin aşı programı elinizde var mı diye sordu. Olmadığı için bi şey söyleyemedi. Demek ki aşıları düzenliyse bulaşma ihtimali de düşük.


Ayrıca kedilerde bu hastalığın köpekler kadar riski olmadığından, kurtulabileceğinden bahsetti. Son olarak, ben bu sitede de bu hastalığa yakalanıp, atlatan çok hayvan gördüm. Kediler çok dirençli canlılardır. Geçmiş olsun.

edasukur
edasukur

3594

Hepinize çok teşekkür ederim. Su an hasta olan kedimi sokaktan çok küçükken sahiplenmiştim, henüz çok küçük olduğu için sadece dış parazit yapmışlardı, iç parazit ve diğer aşıların riskli olacağını söylemişlerdi o yüzden dış parazit dışında baska aşı uygulanmadı. Diğer iki kedim yetişkin, ikisinin de iç-dış parazit ve kuduz aşıladı var sadece, karma yok. Veteriner hekimimiz de yetişkin kedilerin çok risk taşımadığını belirtmişti fakat insan yine de endişeleniyor.

edasukur
edasukur

3594

Eğer dün takılan serumlar olmasaymış yüksek ihtimal şu an kedimiz hayatta olmayacakmış, zaten hastalığa direnç gösteremeyen dostlarımız belirtileri gösterdikten 48 saat sonra ölüyorlarmış :( biz 48 saati atlattık ve bir şeyler iyi gidiyor gibi. Merak edip sorduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sarecansu
Sarecansu

12809

bulaşsada bağışıkllıkları kuvvetliyse atlatır inşallah

dilekz
dilekz

3238

Diğer iki kediniz yetişkin sanırım. Bu hastalık yavru kediler için daha çok risk barındırıyor. Diğer kedilerinizin aşıları tamsa zaten endişelenmenizi gerektiren bir durum yok bence ancak yine de gözlemlemeniz ve anormal bir durum sezerseniz veterinere götürmeniz gerek.

edasukur
edasukur

3594

Belirtilerin oluştuğu ilk gün ve dün çok kötüydü durumu. Antibiyotik ve takviye ilaç vermişti hekimimiz evde icirmemiz için fakat ilaç içerken çok direndiği için yapamadık. Hekime bunların iğnesi, serumu var mı, bu şekilde daha kolay olacak bizim için demistim ve kliniğe götürmüştüm tekrar dün. Iyi ki sormuşum ve götürmüşüm dün iki iğne iki serum takıldı ve vücudundaki sıvı kaybı önlenmeye çalışıldı. Bugün tekrar kliniğe gittik ve veterinerimiz durumunun çok daha iyi olduğunu belirtti. Iki gün boyunca ne bir şey yedi ne de su içti ama bugün ilk kez çok az da olsa haşlanmış tavuk yedirebildik.

bskkrky
bskkrky

2762

Gerçekten çok çok mutlu oldum. Sizin gibi bi annesi varken bence yaşamaktan vazgeçmiycek :)

Zynpks
Zynpks

2658

Umarim bulaşmamıştır bence içinizin rahatlaması adına veteriner kontrolünden gecirin çok geçmiş olsun

bskkrky
bskkrky

2762

Küçük kediniz nasıl peki

bskkrky
bskkrky

2762

İnşallah iyileşir ve güzel mutlu bi hayat yaşarsınız

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Benim bir bilgim yok ama umarım çabucak toparlar. Durumunu burdan paylaşın lütfen. Çok çok geçmiş olsun :(

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Çok üzüldüm:(()

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

İyileşme ihtimali çok yüksek bence. Benim bir tanıdığımın kedisi de yakalanmıştı. Bir ay boyunca veterinerde kalmışlardı. Ama sonra iyileşti. Şimdi çoook sağlıklı. Umarım onun gibi iyileşir. Tekrardan geçmiş olsun:( Bütün iyi dileklerim sizinle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1386 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR