Kedimi Farkli Bir Eve Götüreceğim Tepkisi Nasıl Olur?

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052 Puan

Kedimi dün akşam erkek arkadaşımın evine goturdum. Farkli bir ortam görünce nasıl bir tepki verecek diye. Erkek arkadasim da benim capraz dairemde oturuyor. Ayni apartta oldugumuz icin dairelerin plani tuvalet banyonun yeri camasir makinasi buzdolabinin yeri ayni sadece koltuklarin yeri farkli. Goturdugum zaman sürekli miyavladı ve etrafa bakindi. Kokladi banyoya girip çıktı ordada baya miyavladı. Banyo ve odalar arasında sürekli bakindi miyavladı biseyler arıyor gibiydi böyle. Ne yapmaya çalıştığını anlamadim. Daireler çok benzer olduğu icin mi şaşırdı acaba yoksa yeni bir ev yeni kokular olduğu icin mi?


Bir sorum daha var. Sınavlarımdan sonra yaklaşık 2 hafta kalmak icin ailemin evine gideceğim. 4 aylık kedimi de yanında götüreceğim. Şuan kaldigim ev 1+1 ve tek kalıyorum. Kedim sadece bana ve erkek arkadaşıma alışkın. Ailemin evi ise 5+1. Oraya gittigimizde nasıl bir tepki verir bilen varmı ? Erkek arkadaşımın evinde olduğu gibi sürekli miyavlar mi. Ben ona güven verirmiyim yoksa çok şaşırır mi? Nasıl bir tepki verir? Onu rahatlatmak ve ortama uyum saglayabilmesini kolaylaştırmak icin neler yapmalıyım?
(Burda bir otele biraksam yine farklı bir ev hatta farklı kediler olacak. Ayrıca ben yanında olmucam daha çok strese girer diye düşünüyorum. O yüzden bırakmak istemedim)

28 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Goturmem derken ben ztn Arabistandayim :)
Turkiyeye donsemde kendi evimde tutarim anneme goturmem manasinda soledim.evlerin arasi 5 dk cunki

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

2 gun Bahreyne gittikte kafayi yedim esime eve kamera takalim telefondan izlenebilenlerden bile dedim

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Valla ben ayda 1 Turkiyeye gidip gelmek zorundayim.daha dogrusu bu ulkeden cikis yapmak zorundayim.malesef kediye çip takilmadan burdan cikarmama musade etmiyolar.vet’de kuduz asisindan sonra kilosuna bakariz suan cip takmak icin cok kucuk dedi.bakalim basimiza daha neler gelicek.macera suruyor :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Burda sart kosuyolar.karne ve cipi sisteme tanitiyolar.havalimaninda o cipin barkodunu okuyan sistemmi varmis neymis ancak oyle ulkeden cikarabiliyorum.tabi oncesinde buranin tarim orman bakanligina gidip cipi tanittirmam ve ulkeden cikabilecegine dair belge almam gerekiomus.herseyleri tastamam ya bi kediler kalmis kontrol altinda tutmadiklari

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Yok ya 1 ayda 650 gram almis zaten Feyzacim.doktor oooooo dedi yani :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Mesaj kutunuza bakar misiniz

beautifulcat
beautifulcat

10837

yanınızda götürürseniz daha iyi olur gibi düşünüyorum. farklı kediler demek bulaşıcı hastalıklara davetiye demek çünkü. 2-3 gün tedirgin olur sonradan alışır

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

Stres olabilir

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yaninizda goturebiliyosaniz tabiki goturun. Kediden kediye degisir ama benimki hangi eve gotursem ben yanindaysam hic strese girmiyo:) merak edip bakiniyo falan ama oyle miyavlama korkma bisey olmuyo. Gezmeye aliskim dglse korkar strese girer biraz ama siz ona guven verirsiniz biseycik olmaz:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

En guvenli yer sizin yaninizdir endise etmeyin:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Orada insanlar aileniz falan hemen sevmeye calisiesa korkar saniyorum. Once evi kisileri tanisisn sonra sevsinler. Bu kesinlikle ise yarar. Bi kez korkarsa birinden asla alismaz:)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Izmir_pet annem önyargılı o yaklaşmaz zaten :D babam da öyle tutuyim de seviyim demez hic. Kardeşim sever ama onu da biliyor zaten kedim tanıştıkları ilk günden kucağında uyudu :D Bir de ben olacağım evde. Yanından ayrılmam zaten. Dün bile tedirgin oldum anca 30 dk dayanabildim miyavlamasina sonra hemen eve biraktim. Cok miyavladi. Onu rahatsiz eden birsey mi oldu bilmiyorum. Ilk kez de gitmedi. Daha onceden 1 kere misafirlige gitmistik erkek arkadasima hic boyle miyavlamamisti sadece koklamıştı. Ama bu sefer tedirgindi böyle çok belliydi miyavlamasindan. Dili olsa da konuşsa keske

izmir_pet
izmir_pet

127274

Yapicak bisey yok miyavlasa da alisir. Oynatip kafasini dagitiesiniz seversiniz:) hicbir otel pansiyon sizin yaniniz kadar guven veremez. Terkedilmis hisseder bsska yerde. Boylesi en guzeli. Az az biyerlere goturup alistirirsaniz iyi olurdu aslinda. Ben heryere goturdugumden umursamiyo bile. Arada gezdirin alissin:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Hatta bugun gormeyen kedimizi gezdirdik. Surekli miyavliyodu sıkıliyodu. Arabayla bikac saat gezdi suan sakinlestirici almis gibi:)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Valla anneler hep onyargili zaten.benimki de getirirsen senin odanda kapali duru diyo,goturmem daha iyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5806 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR