Yeni Doğum Yapan Kedi

Friolero
Friolero

12756 Puan

Selam,


Öncelikle anane oldum :dd


Burada sahiplendirme yaptığım terk edilen bir kediden bahsetmiştim. onun eşi ve yavruları da aynı zamanda terk edilmişlerdi. Yaklaşık 1 bucuk hafta önce falan anne doğum yapmıştı. Veterinerdeydi. Ben de bugün eve aldım.


İlk defa yeni doğum yapmış bir kedi bakıyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Sanırım kitten mama kullanmam gerekiyormuş. Önerileriniz nedir?


23 CEVAP

Batmaaan
Batmaaan

3199

Önerim kafesten dışarı çıkabilmesi. Kapısını açık bırakıyo musunuz fotoğrafta göremedim ama arada yavruları olmadan vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü onlarında kişisel zaman geçirme ihtiyacı oluyo :)

lokum_british
lokum_british

2409

Gücünüz yetiyorsa emmeyi bırakana kadar en kalitelisinden bir mama kullanın ( zaten 2 ay emseler 2-3 kilo kadar bir mama yetecektir). Yoğurt, kefir takviyesi verebilirsiniz anneye. Yavrulara mecbur kalmadıkça dokunmamaya çalışın bir süre. Yavruları sıcak tutmaya çalışın, eviniz sıcak değilse battaniye falan serebilirsiniz yattıkları yere. Emmelerini gözlemleyin, emmeyen yavru varsa siz de memeye tutturabilirsiniz çok zor durumda kalırsanız. Sakin, huzurlu bir ortam sağlayın yeter zaten, gerisini anne kendi halledecektir. Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsünler. :)

onurhhn
onurhhn

4050

Annemiz bir süre böyle sahiplenen kedi tutuşu yapacaktır. :))


Kitten mama kullanabilrsiniz enerji ve protein değerleri daha yüksek çabuk kendine gelmesine yardımcı olur. Kafes onları bir süre koruma altına almak için iyi fikir olmuş. Yavrularda anne de orada kendilerini daha güvenli hissederler. Güzel ömürleri olsun.

Eymentalay
Eymentalay

14974

YouTube’da bu konuyla ilgili çok güzel Videolar var izlemenizi tavsiye ederim. Kapalı ve sıcak bir ortam yapmanız gerekiyor kalorifer varsa evinizde kaloriferin önüne büyük bir karton kutu koyun içine havlu battaniye veya polar tarzı sıcak tutacak birşey serin. Anneyi vitaminle desteklemeniz gerekiyor vitamin şurubu ve macun alabilirsiniz ben çok bilmiyorum ama çok izlemiştim doğuran kedi bakım videolarını falan geneli böyleydi umarım tecrübeli biri daha ayrıntılı bilgi verebilir :))

lokum_british
lokum_british

2409

Bence doğrudan ışık da vermeyin, soft bir aydınlatma, abajur vs kullansanız çok daha iyi olur. Lokum sadece tv açık, ışıklar kapalıyken çok güzel uyuyor ama tavan lambasını açtığımızda ya patileriyle yüzünü kapatıyor, ya da masanın altındaki sandalyelerin üzerine gidip yatıyor.

Friolero
Friolero

12756

Teşekkür ederim. Bilmiyorum bana da güzel bir fikir gibi geldi aslında. Umarım 1 ay sorunsuz geçer :)

edasukur
edasukur

3594

@lokum_british in de dediği gibi yavrulara mecbur kalinmadikca dokunmamak gerekiyormus. Sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak da önemli. Arkadaşlar komik veya saçma gelecek belki ama klasik müzik dinletmek kedilere çok huzur veriyormus :) kedilerin her şeyine hayran olduğum gibi müzik zevklerine de hayran oldum açıkçası :))

EZK
EZK

111866

Gerekli açıklamayı burda arkadaşlar yapmış.. :) edasukur evet dediğin gibi yavrulara tutulmaması gerektiğini biliyorum ben de. Çünkü farklı bi koku alınca ilgilenmiyormus anne kedi.

Friolero
Friolero

12756

O kadar sevesim geliyo ki. Çok güzeller. Ama vet dedi illa dokunmanız gerekiyorsa eldiven falan kullanın.


Bu arada klasik müzik olayını ben de duymuştum. Hiç saçma gelmedi :d

Amon
Amon

2102

Anne kediye tavuk ve sebze haşlayıp suyuyla beraber verebilirsiniz :)

Recai44
Recai44

10816

Benim kedim şu ana kadar 5 kez doğurdu.
Kedinin maması iyiyse mamayı degismenize gerek yok . Sadece gücünü toplasın diye haşlanmış tavuk ve suyunu ara ara verin. Yavrulara dokunmak konusuna gelince . Kediniz evciler sizin dokunmanizda hiç bir sıkıntı yoktur . Şimdiden kolay gelsin .

Friolero
Friolero

12756

Teşekkürler.


Kafesi özellikle aldım. Kendi kedilerim çok sinirli zarar verirler, korkar sütten kesilir falan diye korktum :( ama zaten anne kedi aralıkları açmış çıkıyo kendi kendine :d

edasukur
edasukur

3594

Evet ilgilenmiyor ama bunun dışında da vücutları henüz savunmasız olduğu için mikrobik şeylere karşı fazla hassaslarmis sanırım. Sonuçta gün içinde ellerimizle çok fazla şeye dokunuyoruz, çok da hijyenik sayilmaz.

Friolero
Friolero

12756

Siz baya tecrübelisiniz o zaman recai :d bu kedinin de 2. Doğumuymuş.


Şu tavuk şeysini yapıcam. Kitten mama olması şart dedi vet. Kilo vermeye başlar yoksa. Bi korktum.

Recai44
Recai44

10816

Veterinerlere kalsa . Bi çok şey almamız gerekiyor . Ben şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım . Kedim gayet sağlıklı ve kilosu yerinde .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1534 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR