Uzayan Tüyler

batinaydogan1
batinaydogan1

117660 Puan

Merhabalar, kızım Lolâ'nın tüyleri fotoğrafta da görüldüğü üzere çok fazla uzadı. Diliyle kendini yalarken çok zorlanıyor. Canlılarımızın tüylerinin kestirilmesine çok taraftar değilim. Ama şu an sanki ona eziyetmiş gibi geliyor bu yüzden sizce kestirmelimiyim.?


23 CEVAP

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Bence ilk baharı beklemelisiniz. Kedinizin tüylerini hatta bu sitede de satılan “True Touch Tüy Toplama Eldiveni” ile tarayın. Fazla tüyler elinize gelir. Kurtulmuş da olur. Bu arada profildik tüyleri ile çok tatlı olmuş:D

zuhall
zuhall

10265

Kediniz sakin bir kediyse taragi ve makasi alip ozelikle uzun yerlerinden bir kuafor gibi kisaltabilirsiniz:) Ben yapiyorum, biraz dogalligi gidiyor tabi hatta bazen yamuk oluyor cirkin duruyor ama 1-2 aya toparladigi icin sorun olmuyor.

zuhall
zuhall

10265

Ozellikle popo bolgesini ve yele kismini. Ya da bu isi profesyonel yapanlar var ,kedi kuaforleri. Bayiltma islemi yapmiyorlar onlara da goturebilirsiniz.

cagribolat
cagribolat

5406

dökülme sorununuz yoksa bence hiç ellemeyin hayvanın doğasında var zorlanmıyordur emin olun.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

O zaman uçlardan aldırın:D

ayse1310
ayse1310

116459

Havaların ısınmasını beklemeniz daha iyi olur.

BeyazNilgun
BeyazNilgun

835

Kedinizin cinsi nedir çok tatlı

Bgisan
Bgisan

1795

Lola haklı 10 cm baya uzun. Belki bi 7 cm e kadar azaltırsanız daha rahat eder gibi. Bizimki bile şekilden şekle giriyor yalarken. Zaten Lola evden çıkmıyor ve evin ısısı da iyidir bence. Üşüyeceğini veya zarar göreceğini sanmam.

Sarecansu
Sarecansu

12809

tamamen kısacık traş değilde biraz uçlarından almak mümkün değilmi acaba

DEMET92
DEMET92

18608

maaşallah ne kadar güzel kedicik bu :))) bence de ilkbaharı beklemeniz daha iyi olur ama popo bölgesi pileniyorsa çok o kısmı güvenilir bir pet kuaförüne yada yapıyorsa veterinerinize kestirebilirsiniz.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Herkese çok teşekkür ediyorum :) tamamen değillde biraz kısalttırabilirim ilerleyen zamanlarda :)

satinalmayin
satinalmayin

9532

benimde bir kedim var sizinkinden daha uzun tüylüydü kıyamıyordum am kedi kendini yalamak için ne kadar eğilsede ön taraftaki böğründeki tüyler resmen paravan gibi olmuştu hareketleri tuhaflaşmıştı tüy için uyutulmasına karşı olduğum için kendim kısalttım normal bir ölçüye getirdim tüyler başta çok çirkin göründü daldalı kesiyoruz neticede berberlik elden çok gelmiyor ama biraz uzayınca tüyler güzelleşti dalgalı görüntü yok asıl konu tüyünü kestiğimin ertesi günü kedim bir hareketlendi koçturuyor oynuyor resmen esaretten kurtulmuş gibi oldu bazıları normal tüye alışıklar diye düşünebilir ama bazı ırklar benim kedim gibi aşırı tüylü uzuyor ve bu tüylerle doğada yaşıyamaz çünkü doğal bir ırk değil.Kısaca tavsiyem benim yaptığımı yapın çok rahatlar kesinlikle.Bende karşıydım ama kesince okadar mutlu olduki firim değişti.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

minnoskoss_123 teşekkür ederim. Eldiven, normal tarak ve furminatör kullanıyorum. Tüy dökme sorunumuz yok çok şükür. Tek sıkıntımız yalanıp temizlenirken yaşadığı zorluk. Yani tüylerinin uzunluğu 10 cm civarı var

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

@zuhall popo kısmını aldım orda sıkıntı yok ama tamamına izin vermez biraz hareketli kendisi :)


@ayse1310 sıcaklık konusunda sıkıntı yok ev aşırı sıcak dışarı çıkarmıyorum zaten evde ona şu an çok fazla sıcak geliyor camın önünde yatıyor serin diye


@BeyazNilgun kedimin cinsi İran Kedisi (Persian) teşekkür ederiz :)

EZK
EZK

111866

Çok usur malum kış.. Vucut isilari ev ortaminin sicakligina aliskin olduğunu için bu durum onda etki yapabilir. Birde psikolojileri bozuluyormus. Onun yerine tüy yumağı engelleyici tabletler var sanirim. Bi dönem ben de düşünmüştüm ama sonra vazgectim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1308 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR