Kedimin Karnından Gelen Garip Guruldama

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Herkese merhaba, bu gün kedimle birlikte uzanırken kulağımı karnına koyduğumda farkettim bu sesi. Nefes aldıkça sanki su şişesi sallıyormuşsun gibi bir guruldama sesi geliyor. Bundan birkaç ay önce ameliyat olmuştu bağırsaklarından, acaba bununla bir ilgisi var mıdır?

17 CEVAP

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

@satinalmayin gırlamadan bahsetmiyor bağırsaktan geken sesten bahsediyor. Benim yavru kedim kısa bi zaman önce konserveden zehirlendi kustu o olaydan sonra karnını ovduğumda bağırsaklarından sesler geliyodu. Veterinere gittik karnını bastırarak eliyle muayene etti ve direk bağırsaklarda sorun var dedi hatta o konserve zehirlenmesinden önce olan bişeymiş. Hafif cıvıkmış kakası fark etmemişim gazı varmış zaten sürekli kumunda yatıyodu meğer ağrısı olduğu içinmiş. Bağırsak spazmı geçiriyo kramp gibi düşünün fazlaca ağrır dedi. 3 gün antibiyotik tedavisiyle suan düzeldi görünüyo. Aslında kusmadan önce çok hareketli zıpır bi kediydi. Ama arada suratımıza bakıp miyavlıyodu belkide aprısı olduğundan. Suan kumuna gidip yatmalarıda azaldı nerdeyse bitti . Bence her ihtimale karşı vir veterinere götürün karnını eliyle muayene etsin bi baksın ne olur ne olmaz.

kurban1525
kurban1525

14349

Hayır grlama değil. Grlama sesini biliyorum. Aynı Senanur hanımın dediği gibi bir ses. Ve bazen kedim aynı şekilde miyavlıyor. Ve bazen de dediğiniz gibi kumuna girip yatıyor. Bu ayın 22si karma aşımız var o zaman sorayım bu durumu. Gaz olma ihtimali nedir ne değildir kontrol ettireyim. Teşekkürler

izmir_pet
izmir_pet

127274

Benim kedim yeni yediginde veya su ictiginde cogu kez oluyo. Diger kedimde olmuyo ama birinde hep oluyo senelerdir. Ameliyatla ilgisi olcagini sanmam. Ama tabi yinede bilemeyiz

kurban1525
kurban1525

14349

Peki Senanur hanım, kedinizde bu durum varken yine de rahat rahat uyur muydu? Arkadaşların dediği gibi yanınıza gelip grlar mıydı? Hepsinden önemlisi yemesi içmesi normal miydi?

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Evet rahat rahat uyuyordu gırlaması için elimi görmesi bile yetiyordu ve iştahı iyiydi. Konserve dokunup kustuktan sonra tamamen halsizleşip gırlamamaya başladı ama o zaman bile iştahı yerindeydi sadece çok keyifsiz oyun oynamıyo uyuyordu veterinere gittiğimizin akşamı tamamen eski hareketliliğine vs kavuştu. 2. antibiyotik günüde biraz devam etti bağırsaktaki durum 3. Günden itibaren düzeldi diyebilirim.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Bu arada bu bahsettiğim bağırsaktaki durum ve gaz olayı kusmadan önceki yaklaşık 1 haftadır felan olan bi durum tahminimizce kusma olayının ertesi günü veterinerdeydik akşamında halsizliği gitmiş kendine gelmiş ordan oraya atlıyodu iştahı iyiydi fakat ondan sonraki gün gittiğimizde tekrar muayene etti eliyle hafif gaz vs durumu devam ediyo dedi bi kaç gün sonrada geçti gibi suan bi sorun görünmüyor gözlemliyorum hala.

kurban1525
kurban1525

14349

Anladım sizinki belli etmiş durumunu. Ancak benimki size söylediğim bu iki durum hariç garip veya şüpheli hiçbir harekette bulunmuyor. Yine de 22sinde karma aşıları için gittiğimde göstereceğim. Ayrıca bu gece fark ettim, kendisi ne iştir dışarıya götürdüğümüz çantasında uyuyor çanta yukarıda duruyor, ve uyurken çocuklar nasıl iç geçirir aynı o şekilde tüm gecedir 5 6 sefer iç geçirmiştir. Biraz fazla üzerine düşüyorum oğlumun galiba bundan fakat böyle durumlar bile şüphelenmeme yetiyor bazı şeylere. Psikolojisini çok bozmayacağını bilsem yarın gideceğim veterinere.

kurban1525
kurban1525

14349

Peki bu gaz durumu neden oluyormuş? Sebebi belli mi? Kedilerde kolay kolay olmaz bu durum bağırsakta bir sorun yoksa diye biliyorum

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

@kurban1525 sizi boştan yere de endişelendirmek istemem o psikolojiyi çok iyi anlıyorum çünkü. Sonuçta farklı durumlar farklı bünyeler üstelik benimki daha 2 aylık. Neden olduğunu tam olarak bilmiyorum gazın sebebi büyük ihtimalle yediği yiyecekelrden kaynaklı günlük kefir veriyodum mesela ya da daha mama almadığım için büyüğün mamasaından kullanıyoduö va bi düzeni yoktu . Bunlar bağırsakta bakteriye sebep olabiliyor zaten hu bakteriler gaz ishal kusma tarzı durumlara sebep oluyor. Bir de üstüne konserve mama veridm ve ogün aşırı fazla yedi onu zehirlendi va iyice bozdu mideyi bapırsağı.

artemisluna
artemisluna

10480

Benim kedimde de oluyor, yeni yemek yemiş ya da su içmişse özellikle. İnsanlarda da oluyor hatta. Ameliyatla ilgili olduğunu düşünmuyorum.

satinalmayin
satinalmayin

9532

kedinin gurlamasını sormuyorsunuz değilmi?keyfi yerinde ise okşuyorsanız uykusuda varsa gurlar kediler bu mutluluk ifadesidir bunu biliyor ve ayırt ediyormusunuz bahsettiğim dışında bir şeymi?

Amon
Amon

2102

Benim kedimde de oluyor. Ameliyatla ilgisi yoktur büyük ihtimalle. Ama içiniz rahat etmeyecekse veterinerine danışın isterseniz.

satinalmayin
satinalmayin

9532

Bu soruyla veti muhattab etmeden önce youtubeye yazın kedi gurlaması diye bir dinleyin kasteddiğiniz bu ise herşey yolunda demek ama kedi beslişyen herkes bilir zannediyorum yenimi besliyorsunuz?

elcnugr
elcnugr

1447

Benim kedim de bağırsak ameliyatı oldu ve bende karnından su sesi gibi ses duydum bugün pek iştahı da yok endişeleniyorum

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Guruldama gibi ses genelde bagirsaklarinin calistigi ve/veya gaz oldugu anlamina geliyor diye biliyorum ama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 50333 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR