Arkadaşlar Ben Bir Kedi Almak İstiyorum Ama Annem İzin Vermiyor Ne Yapmalıyım Sizce ?

2 yıldır kedi istiyorum ama izin vermiyor yok kıl döker yok koku yapar yok etrafa tuvaletini yapar halbuki anlattım tuvaletinin olduğunu kıllarını taradiktan sonra fazla dökülmeyeceğini ama izin vermiyor babamda annen izin verirse alırız diyor ama annemde tık yok

27 CEVAP

Erlsri
Erlsri

4321

Evdeki bir kişi bile kabul etmiyorsa bence sahiplenmeyin ilerde size zorluk yaşatabilir.

Benim eşim ikna olduysa ve annesi ikna olduysa herkes olur sanırım , geçici süre emanet olarak kedi almamızla başladı herşey ..Kedim şuan eşimle uyuyor benim için hayaldi gerçekleşmesi imkansızdı ama dua ettim çok , kabul oldu elhamdülillah sizde emaneten bir kedi alıp birinden üç günlüğüne alıştırabilirisniz

satinalmayin
satinalmayin

9532

anne çok titiz ise zor çünkü ne kadar tararsan tara illa o tüy üstüne sağa sola yapışır hatta kedi ishal olursa etrafıda kirletir kumkabından kum döker mamasını döker kısaca annen haklı o evde onun kuralları geçerli sen alsanda sıkıntı olur.

Erlsri
Erlsri

4321

Kedi sahiplenmek büyük sorumluluk bunu unutmayın lütfen. Evde her şeyiyle ben ilgileniyorum. Zorlandığım zamanlar oluyor. Her gün kumunu temizliyorum. Bazen kendine bulaştırıyor dışkısını idrarını onu temizliyorum . Tüylerini her gün tarıyorum sonra eldivenle tekrar tarıyorum. Evi makineye çekiyorum tüyleri ve kumundan dolayı. Evde tüm sorumluluğu siz almayacaksanız pek sorun olmaz o iş bölümüyle halledilir ama arkadaşın da dediği gibi anneniz çok titizse sıkıntı olur.

artemisluna
artemisluna

10480

https://www.suzionline.com/kedi/aileyi-kedi-almaya-ikna-etmek/
Bu yazıyı annenizle birlikte okuyabilirsiniz. En önemlisi sizin kedinin sorumluluğunu alabileceğinize inanmaları gerek.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

35 yil asiri titiz anneme kedi kabullendirmeye ugrastim.yarin oburgun evlenirsen kendi evine alirsin ama evde hayvan olmaz insallah hayvan sevmeyen bi kocan olur dedi:)
35 yilin sonunda evde kedi kopek bakilmaz,tuyune kokusuna kumuna tahammul edemem diyen bi adamla evlenip Arabistan’a tasindim.bigun esim eve 2 aylik bi kediyle geldi,yalniz yataga cikmasin alistirma dedi.20 gun kedi yataga cikti ben indirdim,camin onune kedi yatagi aldik orda yatti.6gunlugune turkiyeye gittim geldim,geldigimde koyun koyuna yatakta yatiyolardi.simdi agzina sokuyo,igrenmiyo parmagini yalayip kedinin capaklarini temizliyo,agzina sokuyo,kedi tisortunun icinde uyuyo.
Yani ikna edebilirsiniz.alin getirin 1 hafta soylenir,sonra alisir.1 ay sonrada ben bu kediyi goturucem bakamiyorum dediginizde,goturme ben bakarim der :) bu isler boyle.ayrica disi kedi de koku sorunu yok bizde.

guineapigela
guineapigela

119533

Evde bircok birey vardir.. Hepsinin kararlari dusunceleri onem tasir.Ikna etmeye calis.Ama surekli degil. Sonucta her insan hayvan sevmez. Ama sen yinede zorlamadan ufak ufak anlat... Herseyi.. Bakimi, masraflarini, gerekirse vetlerin anlatimlarini dinlet... Olmuyorsada olmaz. Kendini uzmeden kendini sokaktaki canlara ver onlarda senin kedin sayilabilirler eve alacagin kedi gibi sevgi gosterirsen, mama su verirsen... Hicbi fark olmaz emin ol


Basarilar :))

Yardıma muhtaç bir kediyi bulun sokakta alın eve getirin anne sokakta yapamaz ölür deyince azcik vicdani varsa yumuşar kum kum kabı mama sadece bunlar gerekli tuvaletinide düzenli temizleyip odanizi temizlerseniz oldu bu iş benim sokakta baktığım kedim 4 yavru doğurdu 3 ude bembeyazdi yaklasik 1-1.5 ay sonra anneyi ölü buldum ya araba çarptı yada köpek boğdu bilmiyorum o yavrulara yuva bulana kadar baktım 3 u bembeyaz 1 taneside kendi kedimdi 2 tanesini verdim 1 i ise melek oldu benim kedi de tek kalınca aldık o zamandan beri bizimle ve almasaydik melek olacakmış inşallah sizde bir can kurtarabilirsiniz :)

findik550
findik550

746

Benim de annem aşırı titiz ve ben de 2-3 yıldır uğraştım ikna etmekle. Eğer gerçekten hiç istemiyorsa almayın derim çünkü evdeki insanların kediye yaklaşımı hayvanın psikolojisi üzerinde çok etkili oluyor, bunalıma falan bile girebiliyorlar :( Annenizin dediği gibi kıl sorunu evet oluyor sonuçta tüylü bir hayvan, bizim saçımızın dökülmesi gibi. Ama düzenli taramalarla veya traş ettirmekle önüne geçebilirsiniz. Onun dışında kedinin kendine has bir kokusunu ben çok hissetmedim, sadece kumunu düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. Bütün bu sorumlulukları alabilirseniz evde anneniz de zamanla çok sevecektir bence. İlk aldığımızda benimki de biraz tereddüt etti ama şu an herkesten çok seviyor :))

Ben de gecici bir sureligine alalim dedim ama yok karne hediyesi olarak istedim yok izin vermiyor bir türlü internette kedi fotografları girunce bayiliyorum resmen cevabiniz icin cok tesekkur ederim

Ben de gecici bir sureligine alalim dedim ama yok karne hediyesi olarak istedim yok izin vermiyor bir türlü internette kedi fotografları girunce bayiliyorum resmen cevabiniz icin cok tesekkur ederim

Erlsri
Erlsri

4321

Bi tanıdığınızın varsa ondan rica edin. Bi kaç gün kedisi sizinle kalsın baktınız anneniz hala istemiyor o zaman sahiplenmezsiniz. En azından şansınızı denemiş olursunuz.

Arkadaşlar annem için kedinizin günlük yaşantısını falan anlatir misiniz ben soyledigimde bana kiziyor ve inanmiyor siz kedinin fazla tuy dokmedigini koku cikarmadigini zararsiz bir hayvan oldugunu ve insan hayatini olumlu etkiledigini falan

artemisluna
artemisluna

10480

Anneniz tüye takıntılıysa kısa tüylü bir kedi tercih edin mutlaka.

artemisluna
artemisluna

10480

Anneniz için biraz bilgi vereyim :) Kediler vakitlerinin büyük bir kısmını kendilerini temizlemeye harcarlar. Kedinin kendisi kesinlikle kokmaz. Kumunu düzenli temizlerseniz evde de koku olmaz. Her kedi tüy döker, nasıl ki bizim de saçımız dökülüyorsa. Ama kısa tüylu kedilerde bu durum daha az rahatsız edicidir. Düzenli tarayarak ve kaliteli mama kullanarak tüy sorununu minumuma indirirsiniz.


Onun dışında yavru bir kedi sahiplenirseniz bir hayli yaramaz ve hareketli olmasına hazırlıklı olmalısınız. Aslında ben size 1 yaşını geçmiş, karakteri oturmuş sakin huylu bir kedi sahiplenmenizi öneririm inanın yavrudan çok daha kolaydır bakımı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1311 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR