Kısır Balıklı Kedi Maması

Castielthecat
Castielthecat

2464 Puan

Bir süredir kısır kedim için (1 yaşında) çeşitli mamalar deniyorum ama hiçbirini tam olarak iyi olmadı. Öncesinde tavuklu kullanıyordum ama aşırı derecede tüyü dökülmeye başladı. Bildiğiniz bütün ev tüy :D bence sorun değil ama ailem bu durumdan hiç hoşlanmıyor. Ben de balıklı mama almaya karar verdim. Aynı zamanda da öğrenci olduğum için çok pahalı bir şey alamam malesef ki. Hassas midesine iyi gelebilecek aşırı pahalı olmayan sağlıklı ve balıklı bir kuru mama önerirseniz çok sevinirim♡

17 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

balikli kisir kedi mamasinda cok secenek olmamasinin nedeni baligin bazi mineraller acisindan kirmizi et ya da kumes hayvanlarina gore daha zengin olmasi. bu minerallerin fazlasi (potasyum, bazen fosfor vs.) ozellikle kisirlastirildiktan sonra idrar yolu problemlerine meyilli hale gelen kediler icin risk teskil eder. bu yuzden kisir kediler icin uzun vadede balikli mama tuketiminin dogru olmadigini dusunuyorum ben. aslinda kisir kediler (hatta hicbir kedi) icin kuru mama (kisir kedilere ozel uretilen ve sagliklarini koruyacagi iddia edilen mamalar bile) dogru secenek degildir amaaa bu baska bir konu :)
ayrica matisse diger uygun fiyatli mamalardan daha temiz icerikli olsa da kesinlikle masum degil . butce acisindan cok sikintida degilseniz kullanmayin. sonucta yalnizca %32'si etten (somon) olusan ve %25 oraninda pirincle doldurulmus bir mamadan bahsediyoruz.

Castielthecat
Castielthecat

2464

@izmir_pet teşekkür ederim! Fiyat kalite yönünden bence matisse çok hoşmuş sayenizde öğrenmiş oldum :3


@srplzngl aslında idrar yolları için macun veriyorum ama ne kadar etkiler bilmiyorum. Siz beslenmesi konusunda ne önerirsiniz? Uygulayabileceksem ve bütçem kaldırırsa yapabilirim.

srplzngl
srplzngl

113865

Magnezyum aynı olur zaten ama fosfor değişkenlik gösterebilir. Minerallerin yanı sıra bazı balık türlerindeki cıva gibi ağır metal riski uzun vadede balık tüketmemek için yeterli bir neden. Kaldı ki hamileler ve çocuklar balık seçimine çok dikkat eder ve ayda bir kaç seferden fazla balık tüketmez, en azından böyle olması gerekir. Bizim kedi ve köpeklerimizin de durumları çok farklı sayılmaz. Sonuçta onlar da çocuk değil mi? :D
Zaten kedilerin asıl besin kaynağı kanatlılardır. Yani balıklı mamalar beyaz ya da kırmızı etle desteklenmedikçe yeterli gelmez.
Ayrıca tarayarak etrafı temiz tutmak yerine sorunun kaynağını bulmak hak verirsiniz ki daha mantıklı geliyor bana :) Sonuçta -genellikle- sağlıklı ve doğru beslenen bir kedinin mevsim geçişleri gibi dönemler dışında tüy dökme problemi olmaz.

srplzngl
srplzngl

113865

kusura bakmayin, matissenin icerigine tam olarak bakmamistim ama matisse'de tavuk da olmasi soyledigim seylerin tek protein kaynagi balik olan mamalar icin gecerli olmadigini gostermez. israrla ayni seyi anlatma sebebim tabii ki de yardimci olmak. zaten ben acaba yanlis mi dusunuyorum, yanlis mi biliyorum, arastirma yaparken okuduklarimi yanlis mi anliyorum diye kirk kere dusunmeden kimseye tavsiye verecek rahatlikta bir mizaca sahip degilim. yalnizca ya da agirlikli olarak balik iceren mamalarin uzun vadede tuketilmesine karsi oldugumu dile getirme amacim bir sekilde cikar saglamak olamaz herhalde. Kâr amacı gütmem söz konusu dahi olamaz :)


benim kedim ayni markanin kirmizi ve tavuk etli versiyonlarinda sikinti yaşamayip balikliya gectiginde midesi tepki gostermisti. bunun uzerine o markanin iceriklerini ve degerlerini (burada bahsettigim degerler mineraller degil) karsilastirdigimda balikli versiyonun daha ağır olduğunu gördüm. Yani ufak bir tecrübe sonucunda ağır gelebileceğini söylüyorum. Hassas mideli kediler için balıklı mama önerildiğini bilmiyordum, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Ama hak verirsiniz ki genel olarak kedilerin midesine iyi geliyor olması vücutta cıva birikmesine engel değil, ve zaten benim altını çizdiğim şey de bu. Tabii isterim ki herkes kendi seçimiyle mutlu ve sağlıklı olsun.
Ayrıca ben tüy dökülmesi “probleminden” bahsediyorum, yani dökülmenin problem haline gelmesinden. Sizin söylediğiniz miktar normal zaten, ama soruyu soran arladaşın bahsettiği durum problem.


Tartışma ortamı oluşması beni üzüyor. Benim istediğim şey mümkün olduğunca bir noktada uzlaşmak. Tabii ki bu nokta benim düşüncem olmak zorunda değil, ki bu yüzden burada hepimiz görüş bildiriyoruz.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Balikli kisirda cok secenek olmadigindan advance somonlu var. Matisse somon tuna balikli var. Suan baska aklima gelmiyo da. Ben matisse somonluya gecmeyi dusunuyorum insallahh:) cuvalla 250-300arasi oluyo gayet uygun. Deneyio begenirseniz cuval alirsiniz ve cok uyguna gelir, tavsiye ederim. İcerik ve fiyat kiyaslamasi oldukca iyidir

izmir_pet
izmir_pet

127274

srplzngl haklisiniz tabiki. Ama o dediginiz daha cok tahilsizlarda gecerli olur tahilsiz balikli olsa idi. Balik miktari siz de soylediniz cok dgl, tahilli bir mama. Fiyatina gore gayet guzel oldugunu soyluyorum zaten:) ayrica tavuk hindi secenegi de var, balikli sorulunca onu onerdim. Bende bu sebepten ND nin balikli kisir mamasi yapmadigini dusunuyorum

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ayrica matissenin iceriginde baktim hemen. Fosfor magnezyum vs oranlari tavuk ve baligin ayni. Tabiki her mamadan bahsetmiyorum ama balikli mama diyince on yargi gibi olmasin. Zaten sadece baliktan ibaret olmuyor, icinde ilaveleri oluyo illaki

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ben guzel bi sekilde balikli ve tavuklunun oranlarinin ayni oldugunu soyluyorum ve israrla ayni seyleri anlatiyorsunuz. İcerikelrine dikkat ederseniz baliklinin icinde de kurutulmus tavuk var ve dengeliyolar oranlari. Tabiki farkli olanlar olabilir fakat uzerinde durdugumuz mamada bu sekildedir. Daha da farkli maddeler bulup uzatmanin anlami yok. Ayrica hassas sindirim sistemi olanlara balikli mama veriliyor, bu da bilginize:)
Ayrica sunu de soylemeden edemicem. Tabiki kaynagini bulmak onemli, o zaten gerekli herseyden once. Ama ben kaynagini bulayim da taramama zaten gerek yok demek de yanlis. Ne yerse yesin az da olss tuy dokecek yani, bizlerin bile saclari dokulmuyor mu? Arkadas zaten mama da sormus. Ben ayrica diyerek taranmasi gerektigini de belirttim. Lutfen tek yonlu bir noktaya odaklanip bakmayin, biraz genis bakis acisiyla dusunun:) yorumlari yaparken objektif olmanizi tavsiye ederim

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ben de kimseyle tartismiyorum fakat anlatmak istedigim, en guzel mama bile bazi kdilere kotu gelebilir, ona asla sozum yok. Ve kimse kâr amaci gutmuyor hicbirseyde zaten, orda da sorun yok. Ve bende tum balikli mamalari cok guzel gormuyorum, icerigine bakarak konusuyorum. İlk cevabimda o konuda hakli oldugunuzu da belirtmistim zaten. Daha fazla da uzatmak istemiyorum, eger sozlerimi yanlis anlayip kirildiysaniz ozur diliyorum, oyle bir amacim yok. İyi aksamlar.

Castielthecat
Castielthecat

2464

Çok açıklayıcı yazılar olmuş. Bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Kedim Acana Pacifica yı kaldıramamıştı (çok ağır geldiğinden kusup durdu) N&D nin tavuklu mamasını kullandım o küçükken, şimdi ise fiyatlar arttığından bir alt kademede nasıl onu sağlıklı besleyebilirim diye düşünüyorum. Her gün furminator ile tarıyorum ve haftalık olarak gimcat in omega 3 ve 6, coat deri diş sağlığı, ton balıklı multivitamin, urinary paste ve malt kiss ödüllerini kullanıyorum. Kısırlaştırdıktan sonra Brit Care Missy i denedim ve güzel olsa da çok memnun kalamadım açıkçası. Pro choice u deneyeyim dedim balıklıya geçirmek adına ama o da aynı şekilde. Normalde bu kadar fazla tüy dökmezdi, tüyleri hala parlak ve yumuşak ama sürekli dökülmesi ailemi rahatsız ediyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler♡

Dogasl
Dogasl

701

Merhaba tekir kedim var yaklaşık 1.5 yaşında sokak kedisi olmasına rağmen bir anda yem seçmeye başladı önceden sebzeli balıklı tavuklu yem yiyen kedi şimdi sadece balıklı yiyor bende daha bugün kısırlaştırmama rağmen önce balıklı deneyeceğim arkadaşlar lütfen bana da tavsiyelerinizi yazmanızı bekliyorum

srplzngl
srplzngl

113865

daha once hangi mamalari denediniz de bu kadar tuy dokulmesi problemi yasadiniz?

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ayrica kedinizi hergun tariyor musnuz acaba? Hergn taranmasi tuy dokumunu buyuk olcude azaltir

srplzngl
srplzngl

113865

anliyorum, size de iyi aksamlar.

merhaba, hepsini okumadım yazıldıysa affola. ben de öğrenciyim, royal canin sterilised 37 kullanıyorum. internette satış yapan bir petshoptan açık olarak alıyorum. kilosu 30 lira oluyor. ayrıca deri sağlığı için gimcat macun alıyorum, indirim takip edebilirsiniz, 30-35 gibi bir şeydi o dönemde. öğrenci için çok çok ucuz mu tartışılır ama bu şekilde almak kat be kat ucuza geliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1022 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR