Normal Mi?

Anonymus813797
Anonymus813797

12635 Puan

Arkadaşlar sokaktan sahiplendiğim bir kedicik vardı. 6-7 aylık erkek. Gripliydi iyileştik sonunda çok şükür. Şuan çok nadir hapşurması dışında bir sorunumuz yok. Dün tüy topu buldum. Bugünse yeni birtane daha buldum. Malt macununu sevmedi yoğurdu da zorla yediriyoruz. Benim kendi beslediğim kedim bile bu tüylerden hiç çıkarmadı. Rahatsız falan olabilir mi yoksa tüyleri öteki kedime nazaran daha kabarık olduğu için mi? Birde sürekli üstümüze patilerini bastırma huyu var. Bunu yaparken ister istemez tırnaklerını geçiriyor şapşik. İki haftadır sağlam kıyafet bırakmadı şapşik :) bunun için me yapabilirzi bir yolu yok mu? Şuan bunları yazarken bile üstümü çekiştiriyor :)


17 CEVAP

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

gimcat kullanın büyük ihtimalle tüyleri kabarık olduğu için daha uzun tüylü olur kusması biraz zor olabilir

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bunu kusmus mu anlayamadim?tuy yumagi icin olan gimcat antihairball macunun tavuklu peynirlisi fln cikti.isterseniz bide onlari deneyin.normalini benimkide bayilarak yemiyor ama kisa tuylu oldugu icin azcikta yese yetiyo sanirim.ayrica pati bastirma olayi icgudusel genelde insanin karin kismina yapiyolar,hernekdr anne memesinden erken alinmis yavrularda gelisen bi huy dense de benim kedimi annesi emzirmiyodu aldigimizda ve 6aylik hala yapiyo.arkadaslarimin yasi buyuk kedileri de yapiyo.bunun icin yumusak polar batteniyeyle cozum bulanlar var ancak bizde ise yaramadi.tirnak kesiceksiniz baska care yok,ucundan azcik kesseniz bile o sivriltene kdr 5-6 gun batmasini engellersiniz.ayrica suan aklima geldi cok uzun omurlu degiller ben denedim yemedi,kedi çimi yetistirin.20 gunde fln sarariyo ama azda yese midesindeki tuylere cozum.

MissClouseau
MissClouseau

1395

Her sabah tüylerini fırçalayın mümkünse.


GimCat malt macunu alın, bir de GimCat 12 Vitamins vitamin macunu var onu da alın. Malt macununu haftada 2-3 gün verin, haftanın diğer 3 günü vitamin macunundan verin. Ya da aynı gün ikisini de vermeyi düşünüyorsanız yanlış hatırlamıyorsam 6cm verin diyor macun için, 3cm birinden, 3cm diğerinden verirsiniz. Vitamin macunu da tüy sağlığı için iyi. Gerçi bu mevsim çok döküyorlar her şekilde.


Macunu ufak bir haşlanmış tavuğa koyup verebilirsiniz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Yas mamanin icine katin haftada 2-3 kere.farketmeden yer onun icinde cunki ztn tat veren mamanin jolesi.icine karistirin ezin iyice.care tukenmez :)

seydayhan
seydayhan

88

Ben biopetactive in maltını kullanıyorum, elime alır almaz mırlamaya başlıyor, belki sever sizin bebeğiniz de :)

Darcy93
Darcy93

6727

Hairball mamalardan da yedirebilirsiniz ben royal canin hairball veriyorum malta gerek kalmıyor

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Evet ilk geldiğinde pek tüy dökmezdi son iki üç gündür aşırı tüyü dökümü oldu nereye beksam tüy. İnşallah iyileşir bebeğimizin Bademle koşup oynadığı günleri de görürüz :) Streste olduğunu açıkcası ben de düşündüm çünkü arka patisinden üç tırnağı kesilmiş gibi görünüyor. Sokağa bırakılmış olma ihtimali var. Ayrıca kedi aşırı sadık ve üzerinde tek bir pire bile yoktu. Ama ben onu iyileştireceğim. O artık kim ne derse desin benim yavrum. Bundan sonra her zaman yanında olacağım zor günleri beraber atlatacağız.

lokum_british
lokum_british

2409

3 markayı da kullanmış biri olarak kesinlikle Trixie kedi maltı öneriyorum. Sevmeme ihtimali bile yok, şiddetle tavsiye ederim.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Hergün düzenli tarayabilirseniz tarayın. Hatta imkanınız var ise haftada 1 kez Furminatör tarzı taraklarla tarayın. Ve bi kaç arkadaşın belirttiği gibi GimCat anti Hairball kullanabilirsiniz tüyler için faydalı. Pati bastırma konusu da her kedi gibi onun içinde normal masaj yapıyorlar bu gayet güzel :) bizimki o enerjisini yastıklara harcıyor keşke gelip bana yapsa :)

Erlsri
Erlsri

4321

Hangi mamayı kullanıyorsunuz mama tüyler için çok önemli. Biz proplan kullanırken kedim daha çok tüy döküyordu. Simdi matisse e gectik arada gimcat multivitamin veriyoruz tüy dökümü eskisine göre azaldi.

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Şuan mattisse yavru kedi maması kullanıyoruz. Kaçıncı aydan sonra artık yavru mamasını bırakmam gerek? Onu hala yıkamadım çünkü giribinin tamamen geçmesini bekliyorum. Şuanlık her gün silmekle yetiniryorum. Ne kadar doğru?

Erlsri
Erlsri

4321


  1. aydan sonra yavru kedi mamasını bırakabilirsiniz yani ben öyle biliyorum. Kedileri yıkamak doğru değil tabii ama havalar ısınınca kediler için özel satılan sabunlarla yıkayabilirsiniz alışkanlık haline de getirmeyin :) kedim 10 aydır bizimle sadece sokaktan sahipledigimiz gün yıkamıştık. Artık yıkamayı da düşünmüyoruz.

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Evet bu tüyleri kusmuş. Bugün baktım yoktu. Tüyleri aşırı kabarık bir kedi. kedi çimini deneyeceğim. Öneriniz ve cevabınız için teşekkür ederim. 45 kişi görmüş aralarında bir yardımı esirgemeyen siz varsınız. Sağolun.

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

4 çeşit farklı farklı malt macunu denedim hiçbirini yemiyor ağzını köpürtüyor yememek için. Bugün kuzenimle beraber artık zorla yedirdim yedi 2 cm kadar. Mamasının içine katınca mamayı yemeyip aç kaldı şapşik. Ben de daha fazla dayanamadım ayrı ayrı verdim. Mecburen tırnaklana tırnaklana yedireceğim. Kedi çimini de sipariş ettim inşallah bunu yer en azından. :/

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Bizim Pamuğumuz biraz garip bir kedi. Yaş mamayı bazen bayıla bayıla yerken bazen yüzüne dönüp bakmıyor bile. İyi olması için yazdıklarınızın hepsini denemeye çalışacağım. Teşekkür ederim. Bu arada Gimcat i denedik. Zorla yedirdiğimiz de oydu :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1050 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR