Kedim Kumaş Yiyor

merhaba 8 aylık van kedisi ve scottish fold kırması bir kedim var N&D yavru kedi maması kullanıyoruz çok mutlu sevecen ve bize aşık bir kedi ama çorap yün ve kazak kumaşı yiyor dün koltuk örtüsünün büyük bir kısmını da yemiş veteriner vitamin verdi ama başka başına böyle bir şey gelen var mı acaba?

16 CEVAP

komple kumaşı ısırıp koparıp yutuyor. kadife koltuk örtüsünü bile yedi.

srplzngl
srplzngl

113865

pica sendromunun altinda cok farkli sorunlar yatiyor olabilir, gecistirmeye gelmez. bence farkli bir veterinere daha goturup tahll isteyin.

Tamert
Tamert

64

Aynı sorunu maalesef 1 yıldır yaşıyoruz. Çorap, perde, çarşaf vb ne bulursa yuvarlak bir parça indiriyor mideye.. Çözüm bulamadık veterinerimiz strestendir bir şey olmaz diyor..can sıkıcı bir durum eve nevresim alamaz olduk.

pskpinar
pskpinar

4

Merhabalar, kedinizin kumaş yemesiyle ilgili bir gelişme var mı, merak ettim. Benim kedim(siyam kedisi,1 yaş) uzun süredir, kazaklarimizi yiyor. Hem de koca kazagin yarışı gitmiş oluyor. İlk 2 sin de kusarak çıkarmıştı, fakat şimdi baya sindiriyor

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Çok ilginç bir konu

merhabalar arkadaşlar çok uzun zamandır girmiyordum buraya, kedim 1,5 yaşında ve hala fırsatını bulursa kumaş yemeye devam ediyor. Sanırım bu durumun bir çözümü yok, çok sakin ve çok mutlu bir kedi bu problemin kaynağı psikolojik değil diye düşünüyorum. etrafta yiyebileceği hiçbir şey bırakmamaya gayret gösteriyoruz, bir de uzun süredir gece çok az mama yedirmeye başladık. Normalde günde 2 kere mama yiyorlar. Uzun süredir bir vukuatımız yok çok şükür.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kumaş yemiyordur iplikleri söküp ağzına alıyordur. Benimki de yapıyor normal. Fakat dikkat edin yutmasın. Bazen kakalarından çıkmıyor midelerinde kalıyor.

hayır kumaş yiyor iplikleri sökmüyor boğazından kaç kere çekip kumaş çıkardım ve yutuyor onları kıyafetlerimizin parçaları kakasından çıkıyor

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Tam kumaş mı, iplik iplik mi?

başına gelen yok mu hiç :(

srplzngl
srplzngl

113865

hic tahlil vs. yapilmadi mi? hekimin kapsamli testler yaparak sorunun kaynagini bulup ona gore tedavi uygulamasi lazim. vitamin verip yollanacak bir durum degil bence bu.

kedimi veterinerimizden sahiplendim bu yüzden 8 aylık olana kadar bütün tahlilleri eksiksiz elinde var. bu sorun da yeni başlamadı 4-5 aylıktan beri var ne yazık ki.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Pica sendromundan olabilir diye dusundum ben de. Benim kedim kendi tuylerini koparip atiyordu bir ara. O kadar yapti ki bunu bikac sene o bolgede tuy cikmadi. Kardesimin kedisi sürekl o poset yaliyor. Sanirim bu durumda sakinlestirici kullanmasi lazim.

Natkarat
Natkarat

10977

Konuyu okuduktan sonra kendi kedime şükrettim. :D

KediVelisi_
KediVelisi_

2331

Konu pek güncel değil sanırım ama belki görür cevap verirsniz :( Sorun devm ediyor mu kedinizde çünkü bende aynı sorunu yaşıyorum vitmn takviyesi de kullandım szin gbi ama hala aynı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3955 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR