Hangi Mamayı Tavsiye Edersiniz?

patkam
patkam

115790 Puan

Anket

Hill's
(9 oy)
Bonocibo
(7 oy)
Bozita
(7 oy)
Proplan
(12 oy)
Mito
(0 oy)
Micho
(3 oy)
Goody
(5 oy)
RoyalCanin
(16 oy)
Orijen
(28 oy)
Ev Yemekleri
(10 oy)
Toplam (97 oy)

Arkadaşlar siz olsaydınız kediniz veya köprğinize hangi mamayı verirdiniz ?

50 CEVAP

Puppy730
Puppy730

112805

Tabii ki aralarından orijen.

hilalnurcl
hilalnurcl

757

Ben kedime Goody Gurme verdim ilk başta, fazlasıyla sevmişti. Bazen Whiskas'ın konserve pürelerinden de veriyorum ödül olarak, bayılıyor. Şuan da Royal Canin kullanıyorum, çok memnunum. Veterinerimiz, kar amaçlı bazı mama firmalarıyla anlaştıklarını bu yüzden o markaları tavsiye ettiklerini, aslında hepsinin birbiriyle çok yakın olduğunu söyledi. Önemli olan petinizin hangisini sevdiğiymiş, hangisini sevdiğine bakın, ilk alışınızda 15kg almayın, beğenirrse miktarı arttırırsınız :)

suzan
suzan

2762

hilalnurci whiskas ve goody çok kötü mamalar ayrıca doğru kedinin hangi mamayı sevdiği ile mama kaltesi ölçülemez bu iki marka veterinerlerin (uzman veterinerlerin) asla vermeyin dediğ mamalar whiskas eskden çok iyiydi ama sonra el değiştirdi ve berbat ötesi oldu. sonra yine el değiştirdi ve şu an orta halli bir mama. goody asla önermyorum.

Niasa
Niasa

23

ben herhangi bir markayı savunmuyorum ayrıca goody whiskas ya da bonacibo da kullanmıyorum, insanları yanıltmamak ya da yönlendirmemek için hangi mamayı kullandığımı yazmadım. mama'nın iyi olup olmaması sizin inanmanınla ya da üreticinin mamayı yemesiyle ilgili değil bunu anlatmak istiyorum. olayları biraz bağımsız yerlerden incelemenizi öneririm. matematik olarak %54'ü et olan 15 kg mamanın o fiyata satılması mümkün değil. içeriği tamamen aroma ve tatlandırıcı olan bir mama.

suzan
suzan

2762

proplan ya da orijen olabilir
ev yemekleri ve royal canin, goody gibi markalar asla verilmemeli bence

patkam
patkam

115790

Çok teşekkürler ... Yardımcı oldu ... Biz genelde *********.com dan micho'yu alıyoruz.

Niasa
Niasa

23

bence siz bir an önce veterinerinizi değiştirin, mama kalitesi kedinin köpeğin mamayı sevmesiyle ölçülemez. her mama asla ve asla birbirine benzemiyor. ayrıca o veteriner nasıl veteriner ki kar amaçlı tavsiye ettiklerini bile itiraf edebiliyor çok merak ettim.

suzan
suzan

2762

*********.com en ama ennnn mükemmel seçm mamanın içindeki et miktarı %54-56 arası bizde onu kullanıyoruz eğer micho yu görseydim kesinlikle onu önerirdim

suzan
suzan

2762

çünkü içinde ne olduğu belli değil...

patkam
patkam

115790

Evet suzan ın dediği gibi *********.com çok iyi bir site benim bundan şüphem yok ... Çünkü zaten orası aslında fabrika .... Kendileri üretim yapıyorlar ... Üstelik o kadar dürüstlerki mamanın kaç gün önceden üretildiğini bile açık açık yazıyorlar .... Üstelik ben micho nun yanında bonocibo yu kullanıyorum ... Çokda memnunum ...

suzan
suzan

2762

gidip fabrikayı gezdik kadın kendisi yiyor mamalardan. ayrıca whiskas ve goody gibi çok ucuz mamalar değil siz de onları savunmayı bırakıp hayvanınıza sağlıklı mama verseniz?

suzan
suzan

2762

bu anketin amacı hangi mamayı kullanıyorsunuz ve hangi mamayı önerirsiniz. ayrıca *********'nın amacı hayvan sağlığı diğer mama markaları gibi bu yolda kar sağlamak değil. gayet iyi bir mama, içindeki et miktarı ''doğru'' bu tür fabrikalara kontrole gelindiği gibi *********'nın da fabrikası kontrol edilmiştir.

Puppy730
Puppy730

112805

Ne zaman Royal ve Proplan gibi paragöz veterinerlerin önerdiği mamaların zararlı olduğunu öğreneceksiniz? Hill's ve Orijen'in aynı oyu almasına çok güldüm. Defalarca soranlara yazdım ama tekrar yazacağım. BU GİBİ MAMALARIN ÇOĞUNDA YA ET ORANI DÜŞÜKTÜR VE TAHIL FAZLADIR, (bu deri alerjisi vb. sorunları ortaya çıkarır.) YA DA ET DİYE İĞRENÇ KISIMLARI MALİYETİ KISMAK İÇİN MAMAYA KOYARLAR, NOKTA. İğrenç kısımlar derken nelerden mi bahsediyorum? Hayvanın ayağı, kanı, tüyü ayağı gibi kısımları. Bunları neye dayanarak söylüyorum? Veterinerimin ısrarla önerdiği Royal Canin'i aldım. Mama konusunda şüpheliydim zaten.


http://www.********.com/#product&id=69416


Mesela bu mamanın ürün açıklamasına bakarsanız görürsünüz. İçinde et oranı az da olsa fazla. Ama içinde buğday unu ve pirinç var. Bunlar glisemik indeksi fazla olduğu için zararlıdır. Ayrıca lçinde mısır unu da var. Mısır unu köpekleri alerji eden besinlerin başlarındadır. Daha Royal Canin hakkında yazmak istediklerim var, ama sıra Proplanda.


Bu mama neredeyse Royal Canin ile aynı. Hemen hemen her mamasında saydıklarımdan bile fazla var.


http://www.*******.com.tr/pro-plan-duo-delice-small-breed


Detaylar kısmına bakarsanız saydıklarımı göreceksiniz.


Hill's ise soya bulunduruyor. Soyanın zararlarını yazmaya kalkarsam konudan dışarı çıkarız. Ayrıca et oranı çok düşük ve tahıl oranı fazladır.


http://urun.************.com/urun/aciklamasi/197912762


Açıklamalar kısmından inceleyebilirsiniz.


Ben bu yazımda çoğu şeyi Köpeklerde beslenme sitesinden öğrendim. O siteyi ilk okuduğumda inanmamıştım. Veterinerlerden iyi mi bilecekler diye düşünmüştüm. Ama sonra araştırma yaptım, tahılın zararları, soyanın zararları, olması gereken protein değerleri vb... Ve sitenin haklı olduğunu gördüm. Köpeğinize mama seçerken bu siteden yararlanabilirsiniz. Unutmadan, ülkemizde ki en iyi mamalar, tahıl yerine meyve içerdiği için, et oranı yüksek olduğu için ORİJEN, ACANA ve N&D 'dir.


http://kopeklerdebeslenme.blogspot.com.tr/p/kopek-mamas-incelemeleri.html?m=1

hilalnurcl
hilalnurcl

757

Bakın ben Goody kullanıyorum demedim, başta kullanmıştım kedim çok beğendi daha sonra sağlıksız olduğu için bıraktım, bunu söyledim. Whiskas'ın da mamasını değil, ödül mamalarından konserve pürelerinden veriyorum arada. Şuan da Royal Canin kullanıyordum. 15 kg aldım en son bu paket bittikten sonra da Orijen almayı düşünüyorum Puppy730'un yazdığı yazıdan sonra, Royal'in de sağlıksız olduğunu gördüm. Ve evet Puppy'nin de söylediği gibi, GERÇEKTEN iyi olan veterinerler, size doğruları söylüyorlar, ve mantıksız şekilde pahalı ve sağlıksız mamalar yerine gerçekten yapmanız gerekeni söylüyorlar.

Puppy730
Puppy730

112805

Ben zaten her veterinerden bahsetmedim, paragöz olan veterinerlerden bahsediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9247 Görüntüleme
  • 50 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR