Kedim Kaşıyarak Kulağını Kanattı Ve Her Gün Devam Ediyor?

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081 Puan

Kedimde bir problem var. Kulağını bir gün kaşıyarak kanattı ve nokta kadar bir şeydi. Sonra bu günden güne daha fazla kaşımaya başladı ve kulağından boynuna kadar indi yarası. Veterinere de gittim, mantar ekimi yapıldı ama mantar değil. Kaşıyınca çok kızıyorum, farklı bir odaya gidip orda kaşımaya devam ediyor. Maması NDkuzulu yabanmersinli. Mamasını da vitaminini de eksik etmiyorum ama içim gidiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Veteriner genetik olabilir dedi. Babasında da aynı durum var. Boyunluk taktım 2 gün, sonra bir baktım bu her yerine dolanmış, boğulacaktı. Ben de artık korkuyorum boyunluk da takamıyorum.


22 CEVAP

justwerelax
justwerelax

632

Nd bizim kızdada aynısına sebep olmuştu. Mama kötü bir mama değil fakat protein yüksek olduğu için bazı kedilerde kaşıntıya sebep oluyor buda bu durumu ortaya çıkarıyor.


Brit Care Sunny kullanıyoruz uzun süredir. Yaraları düzeldi ve bir daha oluşmadı.


Eczaneden baticon alın biraz sürün kuruduktan sonra üstünede Beklazon krem kullanın 3-4 gün içersinde kesecektir kaşıntıyı ve yara iyileşmeye başlayacaktır.


Acilen mamayı değiştirin. Bizimkide çok seviyordu fakat bu durum sevmesinden daha önemli..

nao
nao

761

Ah benim güzel yavrum kıyamam ben ona ya. Keşke bilgim olsa da yardımcı olabilsem çok üzüldüm. En azından başlık yukarı çıksın.

Faytekin
Faytekin

11982

Baska bir veterinere daha gosterin mutlaka bence,hatta kapsamli bi has tane falan varsa oraya goturun,hem boyunlugu da takar onlar guzel bi sekilde.

dumanmia
dumanmia

954

Başka bir vet. E daha götürün hemen çok kötü olmuş yazık :///

Sselin1
Sselin1

122024

Mamasini buzlukta dondurduktan sonra vermeyi deneyin mama akarı ile ilgili bir durum ise faydalı olabilir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kizmayin, stres yapmasin daha cok. Belki psikolojik olabilir. Evde hoslanmadigi seyler var mi dikkat edin bakalim

satinalmayin
satinalmayin

9532

mama içindeki bir şeye alerjisi olabilir yada vitamin içindeki ayrıca mantar başlangıcı gibi bişr şeyde olabilir kesinlikle ihmal etmeyin yayılır

Sselin1
Sselin1

122024

Oscarthe boncuk acana,veya n&d nin diger cesitlerini kullanabilirsiniz icerikleri kittenle ayni yavru kediler icin uygun sadece mama tanesinin boyutu daha büyük eger kediniz 4 5 ayliktan büyükse bir sorun olmaz. Göz ustundeki kasinti genelde alerji kaynakli oluyor. Tavuksuz mama kullaninca gecmezse yüksek proteinden de kaynaklaniyor olabilir.

Merhaba, aynı sorunu bizde yaşıyoruz. İlk gittiğimizde veteriner mantar dedi, krem kullandık etkili olmadı. Farklı veterinere gittik psikolojik dedi iğne verdi biraz iyileşti. Fakat 1-2 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşadık, veteriner psikolojik dedi ve antidepresan kullanıyoruz. Bu konuda daha önce sorun yaşamış ve çözüme kavuşmuş olan var mı? Ya da önerebileceğiniz bir veteriner?

Merhaba, aynı sorunu bizde yaşıyoruz. İlk gittiğimizde veteriner mantar dedi, krem kullandık etkili olmadı. Farklı veterinere gittik psikolojik dedi iğne verdi biraz iyileşti. Fakat 1-2 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşadık, veteriner psikolojik dedi ve antidepresan kullanıyoruz. Bu konuda daha önce sorun yaşamış ve çözüme kavuşmuş olan var mı? Ya da önerebileceğiniz bir veteriner?

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bence de başka bir veterinere daha götürmelisiniz. Maalesef tek seferde anlayamıyorlar böyle kompleks durumları. Bizi de haberdar edin çok üzüldüm :(

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Ankara veterinerlik fakültesine gittimiştim. Ankaranın en kapsamlı veterineri diye biliyorum. Ama sadece kremle iyileşebileceğini söyledi. Her gün düzenli olarak kremini sürdüm. Ama hani yara iyileşirken kaşınır ya, o da iyileştikçe kavlatıyor. Maması bitecek birkaç haftaya. Değiştireyim mi? Acana ya geçebilirim.

Sselin1
Sselin1

122024

Maması bitene kadar Dedigim sistemi uygulayın. Kedimin hic gecmeyen kasintisina ve yaralarina çözüm oldu. Suan büyük ölçude gecti uygulamaya baslayali bir ay oldu. Kesin bir çözüm saglamazsa kuru mamayı tamamiyle birakacagim ozaman gececegine eminim zaten. Acana mama alabilirsiniz protein orani dusuk. Ama n&d düşük tahilli kullaniyorsaniz protein oranlari ayni sayılır bir fark olmaz yani. Belki icerik degisikligi iyi gelebilir ama.

Evita
Evita

4

Aynı sorun bizde de mevcuttu. Sürekli kulaklarını kaşıyor ve ufak da olsa kanatıyordu. Tüyler de dökülmüştü. İnternette araştırırken bu konuya rastladım. ND ve Sanabelle mamayı dönüşümlü veriyordum. Bu sayede durumumuz çok ağırlaşmadan sayenizde sebebini buldum. ND mamayı hemen kestim, sadece Sanabelle tahılsız kısır mamayla devam ediyoruz. Durumumuz gözle görülür derecede iyiye gidiyor. Henüz 4-5 gün oldu mamayı keseli, daha da iyi olacak belli. Veterinerler herzaman ilk seferde anlayamayabiliyorlar, durum çözülene kadar da epey zaman geçiyor ve durum ağırlaşıyor. Ben ve kızım çok teşekkür ediyoruz. Bu arada % 29 protein oranıyla Sanabelle mamayı tavsiye ederim. Kaliteli ve dengeli bir Alman maması. ND'nin (balkabaklı tahılsız kısır kedi maması) % 46 protein oranından sonra Sanabelle ilaç gibi geliyor. Tüm çocuklarımıza sağlıklı günler dilerim

bizde de aynı durum var hemde kulağının hemen önündeki beyaz zeminde. birgün fena kanattı yüzünden aşağıya sızdı kan .Vet mantar değil dedi . alerjiye benziyor dedi eczane yapımı bir ilaç verdi kortizonlu sanırım. bir iki gün sürdük yok kaşIdı yine sonra iğne vurdu bu kaşıntıyı yüzde 80 azaltır dedi. bu arada kulak içine de baktı tertemiz dedi. Yara bizde de büyüdü bende nd kitten tavuklu narlı kullanıyorum . şu anda baticonla kuruttuk kaşıntıda azaldı umarım geçer içi gidiyor insanın . Ama mama konusunda benimde sorunum var kitten mamaların hepsi tavuklu değiştirsem de tavuklu değil de başka mama istiyorum .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14321 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR