Kedim Çok Haldiz Ve Mutsuz

metinmete
metinmete

257 Puan

Kedim gün içinde 1-2 saatliğine dışarı çıkar. Yaklaşık 10 gün önce kedim eve gelirken çok durgun duruyordu. Merdivenden çıkarken sektiğini farkettim. O kadar sığ beyinli insanların olduğu bir yerde yaşıyorum ki! 2 miyavlasın hayvanlar, hemen taş atıyorlar. Bunu 4-5 kez yaşadım. Her seferinde veterinere gittim, “bir şey olmaz” diyerek geri gönderdi ama her seferinde hayvan hiç bir şey yemiyor, zorla şırınga ile besliyordum. Bu olay yaşandıktan sonrada veterinere gittim, yine “bir şey olmaz” diyerek geri gönderdi.


Bu sefer kedim çok farklı. Az da olsa bir şeyler yiyor ama enerjisi yok ve sürekli ağlıyor. Ağzı sürekli sakız çiyner gibi geviş getirir şekilde. Banyoda küvet, mutfakta lavabo içine ya da tezgahın üstüne oturuyor sürekli. Ağzı çok kötü kokuyor. Bu sefer ne yapacağımı bilmiyorum


22 CEVAP

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

O ağzının hali ne öyle.Calicavirüs olabilir.Veteriner değiştirin acilen çok kötü görünüyor.Ayrıca ilerlemiş nasıl görmez veteriner ne sorumsuzluk.
Ev kedisi neden sokakta gezdirilir hiç aklım almıyor.Sokaktan aldığımız kediyi veterinere götürmeden eve getirmeyiz ama insanlar ne tür hastalığın oldugunu bilmediği yerlere salıyorlar.Ve insanların kötü olduğu bir yerde.Ordan sokak hayvanlarını kurtarmak yerine birde kedinizi salıyorsanız intihar etmesine izin veriyorsunuzdur.Kusura bakmayın.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İmkanlarınız kısıtlıysa ve doktor bunun farkındaysa zaten neden gidiyorsunuz birçok veteriner sadece paraya bakar.Ve bişey bilmediği de ortada.
Durumunuzu anlatın başka bir vete yardımcı olacak veterinerler vardır illaki.ve gelebiliyorsanız istanbulda baktırın.Gerçekten üzüldüm.Tüyleri de belli eder rahatsızlığını tüylerinden bile anlaşılıyor.Antiseptik ve antibiyotik tedavilerine acilen başlamalı.Eğer ağzının çürümesini istemiyorsanız.
Sokaktan aldığım bir kedide vardı bu ilerlememişti ama ilerleyebilirdi.
Ben direk teşhis koymuyorum veteriner değilim grip de olabilir.Ama en kötüsüne göre hareket etmeliyiz.Antibiyotik tedavisi pahalı değil 3 gün üst üste iğne alıcak.Bütçe ayırmalısınız.Daha da salmayın kedinizi lütfen.Geçmiş olsun.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bu kediyi götürdüğünüzde sizi eve bişey yok diye yollayan veterinere bedava olsa gitmeyin. arkadaşın dediği gibi grip bile olsa ilerleyip tedavi edilmediğinde geri dönüşsüz sorunlara yol açıyor. kedinizi mümkün mertebe salmayın sokağa lütfen.. öyle olunca ne sokağa tam adapte oluyorlar ne eve.. işte böyle bir gün hasta geliyorlar bir gün hiç gelemiyorlar başımıza geldi biliyorum..

cansucelik07
cansucelik07

2597

Sokak hayvanları dan parazit bulaşmış olabilr yada kavga etmişlerdir başka bir veterinere goturun

cansucelik07
cansucelik07

2597

metinmete ne demek bişey değil umarım eski haline geri döner

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Basit bir grip belki grip bile değil soğuk algınlığı demek istiyorum.calica olmadığını varsayıyorsak bi açıklama gereği duydum.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

burda genelde kimse kimsenin halinden anlamıyor. mesela benim yürüme mesafesinde etrafımda 3-4 tane veteriner var. herksin böyle değil köyde yaşayanlsr bile var çaresiz kalıp yazıyorlar hemen burda insanlar tepesine biniyor. tabii bunlar geçerli sebep değil köyde yaşasam yürüyerek götürürm valla kendi evladım gibi.

metinmete
metinmete

257

Soru uzunluğunda kısıtlama ya da bir limit varsa, belirtseniz çok güzel olacaktı. Yazdık, yazdık yarısı çıkmadı. Tamam, düzenleyip daha yalın ve anlaşılabilir yapalım dedik, onda da "düzenle" seçeneği olmadığı için takıldık kaldık.

metinmete
metinmete

257

Teşekkür ederim Cansu hanım cevabınız için. Sorumun devamında; sürekli aynı veterinere gitme sebebimin, imkanlarımın kısıtlı olmasından dolayı ve hani olurya bir gün veteriner olduğunu hatırlar da yardımcı olur beklentisi ile gittiğimi belirtmiştim. Bulunduğum yerde bildiğim 3 tane veteriner var ve 3'üde birbirinden harika.

metinmete
metinmete

257

Ahsen hanım, imkanlar kısıtlı derken konu para değildi :) Benim kedim benim gibi biraz cins. Süt ve kuru mama tüketmez. Ciğer, tavuk ya da balık yer. Bunları da pişmeden yemez. Tasma kesinlikle sevmez, taktığım her tasmayı parçaladı. Taşıma çantasında da bir süre kaldıktan sonra kafayı sıyırıyor. İmkanımı tek zorlayan bu.

metinmete
metinmete

257

Cansun hanım, hastalandığından bu yana dışarı çıkartmadım. Aslında dışarı çıkmak için kendini parçalıyor ama tezgaha tırmanamıyor. Biliyorum :( Önce sizlere sorayım dedim. Olmadı, arkadaş çevremde araştırıp, varsa tanıdık veteriner, gelip evde bakmasını rica edeceğim.

Sselin1
Sselin1

122024

Zaman kaybetmeden veterinere gidin. Kedinizi disarida basibos biraktiginizda bir suru hastaliga yakalanma ihtimali var. Büyük ihtimal kediniz kısır da degil. Onu korumak icin kisirlastirmaniz en mantiklisi Biliyorum masrafli bir islem durumunuz olmayabilir kediniz icin kumbara edinin elinizden geldigi kadar para biriktirebilirsiniz. Dışari çıkacaksa da birlikte cikin gözetiminiz altinda olsun. Umarim sagligina kavusur gecmis olsun.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

veterinerler aşı için vs eve gelme uygulamasına başladıklar zaten tanıdık vs aramanıza gerek yok,arayın bir konuşun tek tek inşallah iyileşir hemencecik

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İmkanların kısıtlı olmasının sorunu kedinizse o zaman sorun tamamen sizde.Hasta bir hayvan ortalıgı yıksa da o taşıma çantasına girecektir.Eliniz parçalansın problem değil.Yeterki iyi olsun ki taşıma çantasına sokamıyorsanız kabı 45 derecelik açıyla yukarda tutun kediyi de annesinin tuttugu yerden kavrayıp içine koyun.Kocaelideki veterinerleri bilmiyorum ama internette bulabilirsiniz yorumlardan anlaşılır iyi olup olmadıgı.Arkadaş çevresine sorcak kadar zamanınız yok.En kısa sürede veterinerde olmanız gerekiyor.Kaybedebilirsiniz.Hastalığın da fibe dönüşme ihtimali var bağışıklığı gün geçtikçe düşüyor.Durumun ciddiyetini anlamanız açısından söylüyorum.
Ki ateşide yüksek şuan havale de geçirebilir.Dışkısı ishale dönmemesi gerekiyor.Dönebilir.
Yemek konusunda ise tavuk balık et yer bi kedi zaten kuru mamada sizin ısrarınız karşısında aç kalıp yer.Ayrıca sokakta ev yemeğine alışan bir kedide kuru mama yemez.Yağlı tuzlu sever çünkü.Ama o hayvanı bile alıştırırsın kuru mamaya.
Bilgileri okumayı sevmiyorsanız my cat from hell izleyin.Kedi davranışçısının kedileri nasıl eğittiğini anlatıyor.Kedinin davranışları tamamen sahibinin davranışına bağlıdır.
Kedinizin iyileşmesi dileğiyle..

metinmete
metinmete

257

Ahsen, senin şöyle bir kenarda haydar vardır herhalde. Al direkt vur kafama. Ne lanet, ne pislik, ne adi bir insanmışım ben yaaa. Kendime saydırıyorum şu an, ne halta gelip sordum diye. Allah’ta belamı versin benim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2644 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR