Kedi Alerjisi Yenme Rehberi Oluşturalım

ballokumu
ballokumu

9431 Puan

Alerjik bünyem var. Her şeye olduğu gibi kediye de alerjim çıktı. İlk günler gözümde sulanma, kaşıntı, hapşırma yaşadım. 15 gün içinde sadece burnuö tıkanıktı ama ben antihistaminik almaya başladım. Aşı tedavisine başlayıp hepinizi bilgilendirmeye devam edicem. Siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

25 CEVAP

Hidatot
Hidatot

2597

Aşı tedavisi mi varmış? Öyleyse sonuçlarını nolur buradan da paylaşın gerçekten. Kuzuyla 1buçuk aya yakın zamanımız oldu. Her gün Allerset kullanıyorum ama öncesinde değil de genelde durduğu odaya girdikten sonra alırsam akmaya başlıyo burnum, gözüm hiç durmuyor. Ama alerji testinde kedi tüyüne alerjim çıkmıyor. Sanırsam kumla alakalı bir şey var, parfümlü de denedik parfümsüz de ama nafile :(

ballokumu
ballokumu

9431

Öncelikle göğüs hastalıkları bölümüne gittim allerjim çıktı. Ama öyle aynı ortama girdiğim anda bile fark eden bi alerji değil ama aşırı derecede burun akıntısı şelale gibi. Her şeye alerjim çıktığı için bir çok alerjiye verilen bi ilaç yazıldı. Akşamları sadece onu alıyorum. Aşı tedavisi çok etkiliymiş çevremde mükemmel sonuçlar elde eden oldu. Aşıyı alerji ve immünoloji bölümü yapıyor. Önce her hafta sonra ayda bire düşüyor artan dozlarda. 3-5 yıl sürebiliyor ama iyileşme tabi ki başlıyor. Ben burada çok fazla 3-4-5-6 ayda bağışıklık kazananları okudum ama yine de işimi riske atmayıp tedaviye başlıycam size de mutlaka yazarım.

ballokumu
ballokumu

9431

Bu arada aşıyı devlet karşılıyor. Kedi vermek yerine bu tip çözümlere yönelmek daha mantıklı. Herkes çevresinden edindiği tecrübeleri kendi yaşamasa bile bu başlığın altına yazsa güzel bi rehber olur.

ballokumu
ballokumu

9431

Arkadaşlar ilacı sipariş ettim. Gelmesi 3 hafta falan sürdü. Adı novohelisen depot. Aşının uygulanma tablosu var. İçinde 3 şişe var. Yeşil, turuncu, kırmızı.


İlk hafta tek gün içerisinde 3 aşı oldum. Sonra sayı ikiye ve bire iniyor. Şişe rengi de değişiyor bi yandan. Bunları çok bilmenize gerek yok. Doktor hemşire hallediyor. Başka marka aşılarda var onlarda farklı prosedür izleniyor olabilir takılmamak lazım. Başlangıç seti ilk 7 haftayı kapsıyor. Ben kırmızı şişeye geçtim. 4. Haftayı tamamladım. Anlamanız açısından merak edenler için tabloyu eklemeye çalışıcam.


Neredeyse iki haftadır ilaç kullanmıyorum. Nefes problemim çözüldü ama hapşırık duruyor. Doktor daha erken fayda görmek için dedi psikolojik mi bilmem ama ben ilaç kullanmıyorum. Ciğerim ağrıyodu resmen. Keçiboynuzu pekmezi ilaçlar falan içiyodum durmadan. Sonra boğazımda bi gıcık oldu uyutmayan cinsten. Şu an hiç öyle sorunlarım yok olan tek şey hapşırık diyebilirim.


Başlangıç paketi 758 lira. Sgk ya bandrol,reçete ve faturayla gidip yüzde 80 ini geri alabiliyorsunuz. Ben başvurumu yaptım. 1 ay içinde alınıyormuş.


https://i.hizliresim.com/2OZ6M0.jpg


Aşı yan etkisi olarak minik kabarcık hafif kaşınma oldu.

ballokumu
ballokumu

9431

İnsülin iğnesiyle yapılıyor aşırı minik ve acısız kesinlikle. Ben de iğneyi hiç sevmem normalde.

Hidatot
Hidatot

2597

Çok teşekkür ediyorum şimdiden :) Kuzu'yu vermek mi? :'( Dostum o beniim isterse sonsuza kadar sürsün alerji verir miyiz hiç :)

Hidatot
Hidatot

2597

Bu arada çok hoş bir fikir olmuş. Bu yüzden de teşekkür ve tebrik ederiim

ballokumu
ballokumu

9431

Bugün doktora gittim. Aşı planlandı. Aşı sipariş edip kendim götürecekmişim. Sgk büyük bir kısmını ödüyormuş.

ballokumu
ballokumu

9431

Spesifik sadece kedi olana başladık her şeye vardı benim ama bahar ve kediyi seçtim. Bahar kasımda olacak.

Hidatot
Hidatot

2597

Teşekkür ediyorum haberlerinizin devamını bekliyorum

ballokumu
ballokumu

9431

Açık havada pek alerji etki etmez. Evi havalandırmak iyi bir çözüm olabilir.

LIGHTNING
LIGHTNING

744

kedi alerjisi sandığınız alerjilerin çoğu toz alerjisi, kesin olarak bilmek için mutlaka test yaptırın

ballokumu
ballokumu

9431

Arkadaşlar alerjim yüzde 80 oranında azaldı diyebilirim. Hala aşı olmaya devam ediyorum. Şimdi alerjiye bağlı kronik bi sinüzitle uğraşıyorum. Burnum sürekli tıkalı. Ama bunu papatya çayı koklayarak ve burun yıkama yaparak tolere etmeye çalışıyorum.

Hidatot
Hidatot

2597

Ya bu spesifik bir aşı mıydı acaba kedi tüyü için yoksa genel mi? Şu sıralar yediğim en ufak domatesten dolayı yutağıma kadar kaşınıyorum...

Allerset kullanıyorum ben de. Yan etkileri gerçekten can sıkıcı olmaya başladı :(. Günde 14 saat kadar uyuyorum ve kilom aldı başını gidiyor. Aşı olayını ailemle konuşacağım şimdi. Umarım ben de başlayabilirim aşıya. İğne olmayı hiç sevmem ama pisilerim için katlanacağım mecbur :).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1493 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR