Yavru Dostumuz İçin Yaş Mama Sıklığı

Hidatot
Hidatot

2597 Puan

Merhabalar. Mamayla ilgili çok fazla başlık açıldı farkındayım ama soracağım sorunun cevabını alabileceğim bir başlık bulamadım bir türlü. Demin bir başlık altında yaş mamanın sanılanın aksine kuru mamadan daha da sağlıklı olduğunu öğrendim. Biz arada kaçamak gibi oluyor diye düşünmüştük aslında yaş mamayı :O O yüzden haftada 1 kere veriyorduk. Acaba daha sık vermeli miyiz? Ya da ne kadar sık verebiliriz? Haftada 1 versek daha mı az sağlıklı olur? (ne çok soru sordum :)) Yavru kediler için yaş mama tavsiyesi de verebilirsiniz. Şu anda elimizde 3 konserve daha ND var ama daha sık vereceksek öğrenci olduğumuz için bütçesel olarak biraz zorlayacak. Teşekkür ediyorum şimdiden.

31 CEVAP

Hidatot
Hidatot

2597

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Burada kimsenin kötü bir niyeti olmadığına eminim. Ortak paydamız dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu. Bu arada dayanamayıp araştırmaya başladım birkaç kaynaktan da, genel olarak gerçekten yaş mama çok gerekliymiş. Yalnız naçizane bir makalede rast geldim : kuru mamaya su katılmaması öneriliyor. Çok fazla bakteri üreyebiliyormuş aksi takdirde. Daha da öğrendiğim yararlı şeyler olursa buraya da yazabilirim, hep beraber değerlendirip tartışabiliriz. Herkes için de yararlı olur hem :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

iki günde bir paket verebilirsiniz.biz hergün bir paket yiyoruz mesela :) evet içeriği iyi olduğunda yaş mama çok yararlı hele kendiniz yaparsanız çok daha yararlı bir besindir. Nd pahalı sizi zorlayabilir gimcat,nutri bunlara bakabilirsiniz. haftada bir kez bana kalırsa çok az. yaş mamadan sıkılırsanız kedi çorbaları var yalap şulap bayılarak içiyorlar tabiri caizse :) sıvı alımı kediler için çok önemlidir ve günlük kendi istekleri ile içtikleri su az kalıyor kuru mama yedikleri için. onlarada değişiklik olur, ilerleyen zamanlarda idrar yolu tıkanıklıklarınında önüne geçmiş olursunuz

srplzngl
srplzngl

113865

Yaş mamanın zararlı olduğuna inanan/inandırılan insanları görünce gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.


Allah aşkına yaş mamadan korkmayın, kuru mamadan korkun.
Bu hayvanlar doğru düzgün su içmiyor yahu. Bir de kuru mamayı dayarsak nasıl yaşayacaklar? Sonra yok idrar yolu macunu, yok kısır kedi maması. En kaliteli olduğuna inanılan mamalar bile kuru oldukları için dehidrasyona neden olurken N&D Acana Orijen ne farkeder?


Artık ProPlan mamayı ballandıra ballandıra anlatan Amerikan veterinerleri bile günlük besinin en az %70’ini yaş mama oluşturmalıdır diyor. Sonra birisi karşıma geçip diyor ki “bizim Türkiye’deki veterinerimiz yaş mamayı yasakladı”.
Şimdi sen bu insanın karşısına geçip bir de çiğ beslenmenin biyolojik olarak ne kadar uygun olduğundan bahset. Bahsedebilirsen
. Parazitinden girip hormonundan çıkar, ben sanki onun hayvanı zehirlensin istiyormuşum gibi cevaplar verir. E senin hayvanın ötenazi edilmiş kedi köpekler ve otobanda arabalar tarafından ezilen geyiklerin etlerinden yapılan “mamalarla” besleniyor, o n’olucak?


Beyinlerinizi yıkatmayın arkadaşlar. Özellikle de bize emanet canlar söz konusuysa. Hadi yine bu forumdaki insanlar daha bilinçli, yaş mamadan kaçanı çok nadir görüyorum ama hala bir çok insan kafalarının içine hurafelerden inşa edilmiş tabuları yıkamıyor.


@Hidatot Nolur üzerinize alınmayın. Bu manasız görünen çıkışım kesinlikle size yönelik değil. Çok doluyum bu konuda o yüzden yazdım ama büyük ihtimalle okuyup da bir şeyler sorgulamasını isteyebileceğim insanlar okumayacak.
Biliyorum hazır yaş mamalar pahalı ve siz öğrencisiniz. İnternette daha uygun fiyata denk gelecek, hazırlaması çok zaman almayacak, güzel yaş mama tarifleri var. İsterseniz sizinle bir kaç tanesini paylaşabilirim. Eğer kendiniz hazırlamaya karar verirseniz lütfen içine etten çok sebze katıp da zorunlu etçil bir hayvana fayda sağlamayacak bir mama hazırlamayın. Kedinizin dişlerini fırçalamayı alışkanlık haline getirip yılda bir defa da veterinerde diş temizliği yaptırırsanız endişelenmeniz gereken hiçbir şey kalmaz.
Sevgiler

PsLuna
PsLuna

10636

Özellikle kibir küpleri takılıyor bu siteye ben anlamıyorum ya, millet yorum yapmıyor döve döve yazıyor egosunu tatmin ediyor resmen. Nezaket edep üslup hak getire. Bilginin böyle aktarıldığı nerede görülmüş? Ya ergenlerin kavgası ya en doğrusu benim bildiğim kafasındakilerin hödüre hödüre yazıları. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. Allah akıl versin!..


@hidatot kardeşim her kedinin beslenme alışkanlığı farklıdır. Doğruyu öğrenmek istesen her kafadan bin türlü ses çıkar. Okumaya üşenme, araştırmanı yap varsa yabancı dilin yabancı kaynaklardan bak özellikle. Kedin için en doğru olanı bulursun. Saatlerce okuyup araştırıp yanlışı öğrenmek pek mümkün değil. Bu tarz konuları sorarak öğrenmek yerine daha sağlıklı kaynaklar kullanmanı tavsiye ederim

srplzngl
srplzngl

113865

Benim tek derdim yardımcı olmak ve sürekli size bunu ispat etmeye çalışmaktan yoruldum. Kibir küpü lafı da bana edebileceğiniz en büyük hakaret. Burada yalnızca sizinle polemiğe girdim. Bunun dışında yeni fikirlere açık insanlara karşı da asla ama asla nezaketten ödün vermem. Buraya yazdıklarım da kesinlikle bu insanlara ithafen değildi.
Doğruluğuna inandığım, sizin de tavsiye ettiğiniz gibi araştırarak öğrendiğim, arkasında bilimsel destekleri olan şeyleri söylemekten dilimde tüy bitti. Amacım kesinlikle ama kesinlikle soruyu soran ya da benden önce cevaplayan arkadaşlara karşı hadsizlik etmek değil. Şans eseri yazdığımı okuyabilecek kulaktan dolma bilgilerle hareket eden insanları bir şekilde uyarmak.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bu arada evde yaş mama yokken biraz tavuk ve tavuk ciğerini blenderdan hafif geçirip püre yapıyorum haşladığım suyunuda ekleyerek alın size mis gibi en basitinden yaş mama :)

Sselin1
Sselin1

122024

Gimcat markasini tavsiye ederim hem icerigi guzel hemde fiyati uygun. Bende de suan bir bucuk aylik bir minik var tavuk gogsu ve az havuc patates haslayip veriyorum bayilarak yiyor blenderdan da gecirebilirsiniz kuru mamaya ek nerdeyse her gun yas mama veriyorum ben yumurtayi da arada sebze veya pirincle karistrip verebilirsiniz

Çok verince diş taşı yapar. Ayrıca o yaş mamaların bazilarinin ıçinde ne var ne yok belli degil. Bence evde hazırladığınız et balık onlardan da verin yaş mama çok verince iyi olmuyor pek

Hidatot
Hidatot

2597

Çok teşekkür ediyorum herkese değerli görüşleriniz için ^^ Herkesin haklı olduğu kısımlar vardır elbet diyerek haftada 1-2 kere yaş mama, 1-2kere de evde hazırladığımız mamadan verebiliriz o halde diye düşünüyorum. Siz ve kuzularınız sağlıcakla kalın :)

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada kedinizin diş sagligi icin yavruyken fircalamaya başlamanizi tavsiye ederim ben bu konuda bilgisiz oldugum icin simdi alistirmaya çalışıyorum tabi yetiskin kedide biraz zor oluyor. Malesef kuru mama plak oluşumunu engellmiyor kuru mama da dişe yapışıyor. Normade kediler cig et yedigi icin dişlerde pek sorun yaşamıyorlar ama ev kedileri icin fircalama gerekli. sanirim 6 aylikken baslamak öneriliyor yeni dişleri çıktigi icin. Aliştirma yöntemleri internette mevcut yani bu yüzden yaş mamadan korkmaniza gerek yok :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Turkiyedeki veterinerimiz kendini parcaliyo 15 gunde 1 kez oda cok az verin odul olarak diye.burdaki veterinerimiz 1 konserveyi iki gune bolebilirsiniz surekli verebilirsiniz onunda bagirsaklarinin yumusamasi gerek diyo.ben bazen 4 gune bile boluyorum ve kisirlastirdigimiz son on gun haric oncesinde hep verdim.10 gundur sadece kuru mama verdik ve bgn yas mamadan sonra ilk kez rahatca kakasini yapti.kisiden kisiye doktordan doktora degisiyor gorusler.

srplzngl
srplzngl

113865

Sürekli yaş mama sağlamak çok zor olacaksa kuru mamasına su ekleyin mutlaka.

srplzngl
srplzngl

113865

Çok sevindim. Sağlıkla geçireceği upuzun yılları olsun inşallah yavrunuzun :)

Hidatot
Hidatot

2597

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Burada kimsenin kötü bir niyeti olmadığına eminim. Ortak paydamız dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu. Bu arada dayanamayıp araştırmaya başladım birkaç kaynaktan da, genel olarak gerçekten yaş mama çok gerekliymiş. Yalnız naçizane bir makalede rast geldim : kuru mamaya su katılmaması öneriliyor. Çok fazla bakteri üreyebiliyormuş aksi takdirde. Daha da öğrendiğim yararlı şeyler olursa buraya da yazabilirim, hep beraber değerlendirip tartışabiliriz. Herkes için de yararlı olur hem :)

srplzngl
srplzngl

113865

Kuru mamaya su eklediğiniz taktirde hızlıca tüketilmesi gerekir. Öğün sisteminde su eklemek hiç sıkıntı olmuyor. Ben öğünlü beslemeye alışkın olduğumdan eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1510 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR