Kedim Top Yedi Kusuyor.

dorukhanalev
dorukhanalev

1382 Puan

Arkadaşlar bu sabah kalktık ve ne görelim kedi her yere kusmuş. Ne yaptık ne ettik derken bir baktık kedimiz bir plastik topu gece yemiş. Şuan hiç bir şey yemiyor, ara ara kusuyor. bir iki kusmasında topun parçalarını bulduk. Veteriner metpamid içirin dedi de, bu kusmasını engelleyecek ama bu sefer kusamayacak top parçaları nasıl çıkacak ? Enerjisi zayıf değil koşuyor zıplıyor. Ama normale göre daha az enerjisi var tabiki.


20 CEVAP

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb umuyorum top parçası kalıp kalmadığını anlayabilirler, şuan var olduğunu düşünüyorum ben ama bakalım. Teşekkür ederim sağolun.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Çok sevindim,geçmiş olsun kuzuya:)İyileşecektir kısa sürede

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

O attığınız tuvalet ne öyle sanki hayvanın bağırsağı gibi gözüküyor.Bu hayvan nasıl bir top yedi de kus kus bitiremedi kırmızı şeyler kan mı?Acil vet ben böyle bi kusma daha görmedim:///

Gamzessven
Gamzessven

21488

Çok geçmiş olsun bence de acilen veterinere götürün. Medpamidi de neden önermiş anlamadım kusmazsa nasıl çıkaracak ki. Kusma sırasında su kaybediyordur bir şey yemediği için midesi de boştur. Takviye edici bir şey uygulasaydı iyi olurdu veteriner.

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb attığım bir yer yok tuvalet falan da değil. Kürekte duruyor tuvaletine kusmuştu kürekle aldım foto çektim. kırmızı şeyler kan değil topun kendisi. Plastik bir silikon bir topu zıplayan bir top işte. Bir de 1 2 tavuk parçası var yediğinden kalan.


@Gamzessven yarın götüreceğim de ben küçük yerde yaşıyorum. burada öyle detaylı veteriner bulamazsınız belki yarın serum takar. Akıllarına ne kadar desem de top yuttuğu için olacağı gelmedi sanırım. Ama kusuyor kusuyor artık sıvı kusuyor sadece. Çıkaramıyor parçaları da. Ne yapacağımı şaşırdım. Öyle nöbetçi veteriner falan da yok buralarda.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Ay kürek miydi o başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü tuvalet kabı sanmıştım tuvalet kabının tamamına kustu sandım.Topa bakın etraflarda olabilir belki sadece kırmızı parçaları yemiştir.Safra kusuyor ve çok su kaybediyordur daha fazla topun parçalarını çıkarmazsa mide rahatlatıcı verebilirsiniz ama parçaları çıkarmaya devam ederse veteriner yolları gözüküyor.
Küçük bir yerde oturuyorsanız istanbuldaki bir veteriner kliniğini vs arayıp durumu anlatabilirsiniz ne yapmanız gerektiği konusunda yardım edebilir.Küçük yerlerde genelde büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan anlıyorlar kedi köpekten cok fazla anlamıyorlar.
Lenada küçükken çikolata ambalajı yemişti.3 kusuşta çıkardı ambalajı vücudu cok yorulduğu için 2 3 gün hasta gibiydi.Mide rahatlatıcı iğne vuruldu biraz iyi gelmişti.Su tüketimini de artırması gerekecek.Yememesi normal midesinin önce rahatlaması lazım.Nasıl birşey yediğini de bilmiyorum ki ona göre yorum yapayım umarım hepsini yememiştir:(

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb


https://s.eticaretbox.com/2954/pictures/FNVQTDGMCD1221201819135_00a9c4c6-a466-4c15-93cf-2bb057e70f9c.jpg


şu resimdeki gibi bir top. içini çıkarmış pili lambasını falan topun az bir parçasını buldum, bir de o kustuğu bir miktar başka yok. ben şırınga ile su içiriyorum sürekli. Yani 10 15i rahat geçmiştir kustuğu da :( Ve kusmaya devam ediyor muhtemelen midesinde halen bu toptan var. Bayağı yediğini düşünüyorum. bir şeyler yedirmeye çalışıyorum kusması rahat olur belki biraz daha çıkarır diye ama yemiyor yemediği için kakasını da yapamıyor. Bizimki halsiz normale göre biraz ama oyunlar da oynuyor oynarsak. Yani cerrahi operasyon gerekirse nasıl olur bilmiyorum olur da çıkaramadığı takdirde. Çaresiz hissediyorum şuan ve bu beni çok üzüyor.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Daha hiç tuvaletini yapmadı mı ?

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb sabah tuvaletini yaptı ama sonra hiç yapmadı, yapmaması da ne kadar anormal bilmiyorum hiç bişe yemedi 2 3 parça tavuk yedirdim onu da kustu geri.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Tuvaletini yapmamış olması cerrahi bir müdahale gerektirebilir malesef.Eğer yarında tuvaletini yapmazsa topun vücudundan çıkartılması gerekiyor

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

10-15 kusma çok ciddi bir rakam.Nasıl yorulmuştur minik vücudu.Veterinerin görmesi gerekiyor merkezde üniversite veterineri felan varsa götürebilirsiniz ilçede veteriner ne kadar ilgilenebilir emin değilim

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Sabah tuvaletini yapması iyi bişey bu arada.Veterinerin ilk sorusu tuvaletini yaptı mı olur

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb tabiki çok ciddi. biz bile 10 15 kusmada ne kadar bitkin düşüyoruz elimiz ayağımız boşalıyor. işin kötü kısmı kusmaya da devam ediyor. bir de pazar gününe denk geldi aksi gibi. merkez ilde var ne yaparlar ne kadar ilgilenirler bilmiyorum, oradan da çok şikayet geliyor saymakla bitmeyecek kadar. Yarın bir ilçede göstereceğim olmazsa direkt başka yerlere bakacağım.

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@Ahsenbb evet sabah eşim temizledi, sonra baktım tuvaletine kusmuş, bu fotoğraftaki kusma işte temizlerken baktım tuvaletini yapmış. Eğer eşim temizliğini yaparken atlamadı ise yapmış sonra yapmadı ama dediğim gibi, hiç birşey yemiyor. bu da sebep olabilir yapmamasına.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Umarım hemen atlatır,bizi de haberdar edin üzüldüm çocuğa.Biraz düzeldikten sonra 1 hafta kadar bağışıklık güçlendirici kullanırsanız biraz daha hızlı toplar kendini

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1157 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR