Balıklı Mama Tavsiyesi

esraserra
esraserra

258 Puan

Herkese merhaba. 1 yaşında (3haftalık hamile) bir Siyam kedim var. 4-5 ay önce ilk kızgınlığından sonra aşırı derecede tüy döktüğü için n&d somonlu mama aldım (proplan junior-tavuklu kullanıyordum). Ancak n&d siyamlarda böbrek sorununa neden olduğu için başka bir kaliteli mama arayışındayım. Gönül ister ki orijen alayım ancak sevip sevmeyeceğinden emin olamadığım için o riske giremiyorum. Bana kaliteli balıklı bir mama önerebilir misiniz?

29 CEVAP

MissClouseau
MissClouseau

1395

Acana. Orijen ile aynı firma yapıyor ama Orijen'den daha ucuz. Acana Pacifica balık ağırlıklı.


Ben şöyle yapıyorum seçenek olarak aklınızda olsun, her gün bir adet 80-85 gramlık yaş mama, gerisini tavuklu kuru mama veriyorum. Yaş mamayı balıklı veriyorum haftada 3-4 gün. N&D ve Naturea iyi.


Hem böbrek sorunlarının nedenlerinden biri kedilerin yeteri kadar su içmemesi. Yaş mama yeselerde mutlaka su içmeleri lazım ama ıslak mamayla arttırabilirsiniz.

bayfelix
bayfelix

1972

kucuk paketleri satılıyor acılmıs ve seffaf paketlenmis halde eger guvenilir bir yerden alrsanız yanı devlet guvencesi ve kontrolunden gecmis biryerden alabilirsiniz en birkere pro planınkınden azıcık almıstım ordan biliyorum

Sselin1
Sselin1

122024

Aynen katilyorum böbrek ve idrar yollari sorunlarinin önune gecmek icin kesinlikle yaş mama vermeniz gerekli su icselerde kuru mamadan dolayi vucutlari yeterli siviyi alamiyor ayrica tek tip beslenmenin de önune gecmis olursunuz sadece balikla veya tavukla beslemek iyi degil.

srplzngl
srplzngl

113865

Kusura bakmayın, başka bir soruya yazdığım cevabı kopyalayıp yapıştırıyorum.


Balıklı mamalar ağır metalı kontaminasyonuna ek olarak etoksikuin denilen koruyucu bir madde içerme riski de taşıyorlar. Bu madde insan tüketimi için üretilen hiçbir şeyde kullanılamıyor ama maalesef ki gözü para aşkından dönmüş mama sektörüne bu tarz yasaklar işlemiyor. Bu maddeyi içerik listesine baktığımızda göremiyoruz çünkü mama yapılırken değil, balıklar henüz çiğken taşıma esnasında korumak için ekleniyor. Mamanın bu kanserojen maddeden içerip içermediğine dair emin olmak için markayla iletişime geçip sormak gerekli.


Ayrıca balık yüksek seviyede iyot içeren bir besin ve kedilerin vücudu fazla iyotu tolere edebilecek şekilde yaratılmamış. Bir çok veteriner hekim de fazla iyotun hipertiroidizme neden olduğunu ileri sürüyor.


Ve magnezyum. Balık magnezyum açısından da oldukça zengin olduğu için uzun vadede idrar yollarına zarar verebilme ihtimali çok çok yüksek.


Yine fosfor da normal olarak balıklı mamalarda daha fazla bulunuyor ve böbrek rahatsızlığı olan -ya da şüphelenilen- hayvanların olabildiğince az fosfor tüketmesi gerekiyor.


Ama tabii ki omega-3 önemli. Bu yüzden arada sırada hamsi, sardalya ya da somon gibi (hepsinin ayrı bir sebebi var) balıklardan verilebilir. Aşırıya kaçmadan.

Ben proplan somonlu kisirlastirilmis kedi mamasi kullaniyorum. Gayet memnunum

Faytekin
Faytekin

11982

Naturea deneyin derim

Ayn nturea iyice

Sselin1
Sselin1

122024

Ben de naturea oneririm yalniz n&d nin somonlu mamasi yok ki matisse mi demek istediniz eger matissenin kisir mamasini kullaniyorsaniz korkmaniza gerek degerleri oldukca düşük

esraserra
esraserra

258

Sselin1 aklımda yanlıi kalmış, morina balıklı portakallı mamaymış. Bu arada kedimin böbrek sorunu yok. Nd ve hills gibi mamalar siyamlarda uzun süreli kullanımlarda böbrek sorunu yapıyor. Natureayı denemek isterim, sanırım küçük paketi yok?

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Böbrek sorunlarını engellemek için kısır kedi mamalarını kullanabilirsiniz değerleri düşük olduğu için böbreği yormazlar. Matisse kısır kediler için somonlu öneririm

beautifulcat
beautifulcat

10837

N&D niçin siyam kedilerinde böbrek sorunlarına davetiye çıkarıyor? Fazla protein içerdiği için mi? Eğer öyle bir düşünceniz varsa Acana ve Orijen gibi mamalarında bol proteinli olduğunu söylemeliyim. Üstelik N&D'de var olan bezelye,tatlı patates gibi sebzeleri de içermiyor ve çok daha yüksek proteinli. Ama eğer kalsiyum,magnezyum gibi değerlerinde fazlalık varsa N&D'nin [ki onu bilemiyorum, hiç araştırmadım], o zaman kısırlaştırılmış versiyonunu kullanabilirsiniz.
Yahut Acana'yı da düşünebilirsiniz.

esraserra
esraserra

258

Öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar. Veteriner nd nin böbrek sorununa yol açtığını eşime söylemiş, ben de siyam gruplarında farklı kişilerden duydum. Protein içeriğinin fazlalığı ve kedinin az su içmesi ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Ama derin bir bilgim yok tabii. Benim kedi nd’yi çok seviyor. Tabaktaki proplanları bırakıyor nd yoksa yemiyor :) o yüzden tekrar nd (tahılsız bu sefer) aldım. Ama yaş mama sıklığını artırmaya karar verdim yazılanlardan sonra. Bir de yavrular doğduktan sonra natureayı denemeyi düşünüyorum.


Bir arkadaş da uzun uzun yazmış sağ olsun, teşekkür ederim hepinize.

İki kedim var. İkisi de tekir bu arada

İki kedim var. İkisi de tekir bu arada

limis
limis

10780

Böbrek sorunu olan kedi zaten orijen yememeli. Benimki de n&d yı cok gonulsuz yiyor naturea deneyeceğim bu ay.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2438 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR