Kısırlaştırmak Günah Mı?

cigdemcnkc
cigdemcnkc

5564 Puan

Komşumuz ve danıştığım bir hoca uygun olmadığını söyledi. Fakat internette evde beslenenler İçin uygundur yazıyor. Sizin fikriniz nedir?

29 CEVAP

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Hayvanın iyiliği için yapılan bir şey o yüzden günah değil bence

limis
limis

10780

Kısırlaştırmamak günah asıl

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisirlastirmak gunah diyenler, ithal hayvan ticaretinde hayvanlar ne aci cekiyor, onlara susuyolar. Kedi nesli tukenen bir hayvan degil, kisirlastirmanin faydalari da ayri zaten ekrar yazmaya gerek yok. Vahsi bir hayvani zevk icin eve alip kisirlastirirsaniz bence de gunah ama kedide baska caremiz yok maalesef

LIGHTNING
LIGHTNING

744

içgüdü annelik duygusu değil

Bence değil,olmamalı da.Sonuçta acı çekmesin diye yapılıyor ve üstelik sokak kedilerini kısırlaştırmak da önemli sonra zehirliyp yada öldürüyolar yada telef oluyor.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kısrlaştırmak günah mı sorusu hayatımda her zaman duyduğumda çıldırdığım bir soru:D

Gamzessven
Gamzessven

21488

Allah aşkına gerçekten mi ya. Nolur 3 ay kısırlaştırmayın da görün hayvan nasıl acı çekiyor. Herkes takmış bi doğalarına aykırı diye. Arkadaşlar kedilerin doğası mı kaldı? Kısırlaştırmanın sayısız faydasını yazmaktan gına geldi artık

Annelik duygusu ve annelik içgüdüsü başka şeyler.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kesinlikle değil. Araştırmıştım biri yine sormuştu diye. Kuran’da günah değil yazıyormuş. Hatta Hatipoğlu mu ne herneyse işte o adama sormuşlar değil demiş.

brutus
brutus

147

Ben kedimi günah olur diye kısırlaştırmadım hayvan doğasını yaşasın diye düşündüm ama dışarı çıktığı için hastalık kaptı ikinci kedimi kısırlaştırdım ,dışarı çıkmıyorlar.Artık hayvanlar için hangisi iyiyse o yapılmalı yani "niyet "önemli diye düşünüyorum.Sonuçta zalimlik olsun ya da nesli tükensin diye yaptırmıyoruz.

Ben küçükken babam dişi kedilere bakmamı istemezdi, büyüyünce çoğalır giderler derdi. Ben de araştırmıştım kısırlaştırmayı, söylediğim zaman günah o olur mu öyle şey demişti. O çocuk aklımla bile mantıksız bulmuştum günah olmasını. Hayvanın iyiliği için yaptığımız bir şey neden günah olsun ki? Neyse geçti o günler, büyüdüm ve çevremdeki herkese öğrettim kısırlaştırmanın faydalı olduğunu. Kısırlaştırın, içinizde korku olmasın.

LIGHTNING
LIGHTNING

744

annelik duygusu yok ki iç güdüleri yani anneliği tatsın diye bir şey yok

SistraMila
SistraMila

879

Emin olun kediniz ah bir kere anne olsaydım keşke demeyecektir. O bir kedi siz ise insansınız, kendinize göre değerlendirmeyin. Annelik içgüdüsü kedilerde bizimki gibi değil, sadece yavru kendi başının çaresine bakana kadar ona bakmakla sınırlı. Bunun da sebebi sevgi falan değil, tamamen kedi neslini sağlıklı yavrular ile ayakta tutmak.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

@limis çok haklısınız.

SistraMila
SistraMila

879

Değil, diyanette fetvası var bakabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1467 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR