Kedim N&D Yemiyor

tugbaliee
tugbaliee

2284 Puan

N&Dyi koklayıp gidiyo aç kalsa da zar zor iki üç tane yiyip miyavlıyo eski mamasıyla karıştırdım ama eski mamasını seçip yemiş kerata ne yapmam lazım yemesi için ya

27 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Kedilerin damak tadına pek güvenmeyin derim, kaldıkça yer ve zaman ile alışır,benim kedi öyle alıştı.Eğer kediye bırakırsanız,herşeye burun kıvırıyor,koy bakalım sokak kedisinin önüne çatur çutur yer.Bunlar hep rahatlıkdan arkadaşlar.Ben kedimi alıştırdım,Ndyi pek sevmezdi,şimdi royal caninden daha cok seviyor.Ek olarak kedinin sevmesi,iyi olduğu anlamına gelmez,eskiden whiskasda kullanmıştım,şimdi R.c ve whiskas gibi markaları sokak kedilerine veriyorum,zararlı biliyorum ama çöpe gitmesin en azından.Nd den caymayın,o olmassa Matisse,tercih meselesi Orijen,Wildfield,İnstinct,Acana bunlarda iyidir.Severiz...

Eski maması royal canin, proplan gibi bağımlılık yapan mamalardansa alışması uzun sürer. Benim gördüğüm kediler hep tavuklu mamaları daha çok seviyor tavuklu çeşidini alabilirsiniz. Bir de alışana kadar yaş mamayla karıştırabilirsiniz.

Royal canin bağımlılık yaptığı için alışması biraz uzun sürebilir ama ND vermekten vazgeçmeyin Hills ve royal caninden çok daha iyi. Dediğim gibi yaş mamayla karıştırabilirsiniz, tavuk haşlayıp haşlanmış tavuğu küçük küçük parçalayıp mamasıyla karıştırabilirsiniz. Tavuk suyu dökebilirsiniz üstüne.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Eski maması neydi?

Sselin1
Sselin1

122024

Ceşidini degistirin isterseniz neyli mamasi

Yeni bir mamaya geçerken önce petshoptan açık şekilde ufak şekilde almanızı öneririm. Beğenirse kiloluk alırsınız. Beğenmediğinde maddi zarar riskiniz neredeyse sıfır olur.

Tmer
Tmer

755

Merhaba benim iki kedim de N D yemiyor o yuzden vermiyorum .Pro plana devam

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Ben de kedime N&D (düşük tahıllı kısır) mama veriyorum ancak son aldığım 2 mamaya ağzını bile sürmüyor, aç geziyor hayvan. Ya ortada büyük bir sahte mama olayı var (zira birkaç kişinin de kedisinin asla yemediği duydum son aldıkları mamaları) ya da tarifini içeriğini bozdular. Çöp muamelesi yapıyor hayvan tekrar mama almam lazım ne alacağımı bilmiyorum.

Merhabalar benim kedime proplan royal canın n&d sanabella,hills, felicia, matisse mamalarının hepsini denedim. Royal canın ve n&d yı ağzına surmuyor. Proteini çok olan mama istediğimden sanabella ve n&d yı yesin çok istedim ama yok nafile yemedi. Sokak hayvanları yedi. Matisseyi koklamadı bile. Felicia 'yi çok sevdi hatta mirildanarak yedi ama o da dışkısının çok cıvık bir kıvamda olmasına sebep olduğu için 1 kg yu bitirmeden proplanin deneme paketini denedim. Evet yedi ama hayvana olumlu etkisi olmadı tüyleri söndü yağlı saç gıbı oldu. Arkadaş ve veteriner önerisi ile hills aldım çok şükür yiyor. Dışkısında sorun yok. Tüy dokmuyor. Tüyleri parlak ve canlı ama onun paket içeriğinde de gerçek hayvan etine dair bir bilgi yok. Tavuk unu var diyor. Okuduğumda da bunun tavuğun gaga ayak gibi kullanılmayan parçalarından yapıldığını gördüm. Balıklı ve tavuklusunu da yedi sorunsuz. Ama değiştirmek istiyorum. Taze ya da kurutulmuş et yok içinde diye. Acana ya da orijen deneyecem. Açık paket satın alıp. Keşke n& d yeseydi çok dedim. Şimdi sizin yorumları okuyunca çok normal geldi yememesi.

gozush
gozush

714

@gezegengezerken , ND ocean balıklı düşük tahıllı serisini denemenizi öneririm. İçeriklerle kafayı bozmuş biri olarak, ND ye alışması bizim bu mama sayesinde oldu. Proplan VB hepsini kullanmıştık ama şimdi içim acıyor o günlere. Neyseki kurtulduk nerden dönersek kar sonuçta. Hills de proplan denginde sayılabilir bir tık üstü içerik olarak ama genel anlamda her yönüyle Nd Balıklı diyorum.

tugbaliee
tugbaliee

2284

arkadaşlar eski maması royal canın

tugbaliee
tugbaliee

2284

şuan Hill’s yiyor N&D ile karıştırıp veriyorum alışsın diye

Shokimurti
Shokimurti

1908

Ben proplandan nd ye geçtim başta pek yiyemedi sonra alıştı. İştahla yemese de hergün düzenli olarak tüketiyordu mamasını. Ben şimdi yine değiştirip balık sevdiği için acana pasifica aldım henüz iyi bir tepki alamadım yine ama severek yediği bi mama bulana kadar denemeye devam edeceğim.

tugbaliee
tugbaliee

2284

dün bende biraz pişmiş balık verdim kilosunda gerileme olmasın diye baya iştahla yedi arada ciğer vermek istiyorum ama nefret ediyo resmen tavuğu henüz denemedik

tugbaliee
tugbaliee

2284

ben matisse alıcam onu deniycez birde

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5328 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR