Kuşum Çok Saldırgan

Merhabalar kuşum boncuk çok saldırgan elimi uzatıyım isiriyor ne yapabilirim acilen yazın birde çok güzel omuzda duruyor fakat dediğim gibi çok saldırıyor ne yapmalıyım


7 CEVAP

Rana45
Rana45

975

Korkuyor. Zarar geleceğini düşünüyor. Direk uzatmayın elinizi. Onun en basit çözümü kafese elinizi koyup, kuşla konuşun 3 gün içinde alışır. Sizde sakince yaklaştırdıkça git gide alışır benimki gel dediğimde elime geliyor mesela. Öyle alıştırdım.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Elini bilerek ısırttır ama çekme tepki verme Bi işe yaramadığını düşünür

Teşekkürler deneyeceğim

dlwlrma
dlwlrma

8952

Eğer yeni aldıysan alışamamıştır.

dlwlrma
dlwlrma

8952

Sahiplendiysen diyevektim

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Elinizde dal darısı yedirmeye çalışabilirsiniz tabi Rana45'in söylediklerini yaptıktan sonra.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Yeni sahiplenmediysen ve son zamanlarda böyleyse ilgisizlikten ya da çiftleşme döneminden kaynaklanıyor olabilir. Hırçın bir kuşunuzda olabilir. Bu sadece korktuğunu göstermez. Omzunuza geliyorsa, parmağınıza kendi isteğiyle konuyorsa korkmaz zaten. Ama sürekli yukarılarda -perde, lamba, dolap üstleri- gibi yerlerde uzun süre kalıyorsa yere koltuğa inmiyorsa bulunduğu ortamdan korkuyor olabilir, alışmamış olabilir. Benim kuşumda omzuma gelir, elimden yemek yer, ağzımdan yem alır, sürekli yerde dolaşır fazla uçmayı sevmez, ismini söylediğimde parmağıma gelir ama bazı zamanlar canımı yakacak kadar ısırır. Kaynattığın bile biliyorum. Tepki gösterdiğinizde daha çok yapar. Her kızdığında, bir şeye tepki göstermek istediğinde bilerek yapar. Bence bu ilgi çekmek, bak ben kızdım deme şekli bir nevi. Isırmaya çalıştığında tepki göstermeyin, yüksek sesle bağırmayın, güzel şeylerde söylemeyin, tepkisiz kalın sadece. Bir süre sonra ısırma davranışının azaldığını görürsünüz. Bir de kuşlar çok sosyal canlılardır, ilgisiz bırakmak onları hırçınlaştırır, olabildiğince ilgi gösterip konuşun. Ve çok naif canlılardır, birden içlerine kapanırlar, depresyona girerler ve bu ölüme kadar götürebilir. Uzun bir süre yalnız bırakmayın, -1, 2 gün ve daha fazla- siz yokken hiç olmazsa tv açın ya da dışarıdan sesleri duyabileceği bir yere koyun. -cam önüne koymayın her ne kadar sıcak olsa dahi kuşlar çok çabuk hasta olurlar, ve çok sıcak da onları kötü etkiler- Uzun süre sessiz ve yalnız kalmak dediğim gibi depresyona sokar ve bu da bir süre sonra hırçınlaşmasına yol açar, ölüme kadar götürür. Kuşlar hakkında daha fazla sorunuz varsa özelden yardımcı olabilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 660 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR