Kedim ense damlasını kendisi yaladı 1 saat süre geçmişken. Bu konuda tecrübem yokö endişekenmeli miyim? Veya pratik çözümleriniz nelerdir?
Ben bir çok veterinerle konuşmuştum bu konu hakkında. İlaçlar kediye göre yapılıyor zaten, yalaması durumunda zehirlenme vs olmaz, yalamasını istemememizin sebebi ilacın etkisini göstermesi, yalandığında ilaç gitmiş olur ve faydasını göremezsiniz demişlerdi.
2 - 3 kez benden saklanıp denemeye yeltenmesi anında boyunluğunu geçirdim. Aşırıya kaçırmadan önlemini aldım. Bazı makalelerde hepipet.com denen yerde özellikle kasılmalardan, zehirlenmelerden, göz bebeklerinde kalıcı büyümelerin olacağını dahada abartıp ağızdan tükürük geleceğini vesaire sıralamaya doyamamışlar. Okuyunca panik oldum. Hemen petlebi üyelerine danışayım istedim.
Gercekten yan etkileri olabiliyor. Kedinin bunyesimi ilaci ne kadar yaladigi veya baska bir sey etkili mi bilemem ama bu durumdan zehirlenen kediler var. Bu arada kediniz ev kedisiyse disari cikmiyorsa her 2 ayda bir ense damlasi kullanmaniz gerekli degil bence. Ben kedilerime hiç diş parazit damlasi yaptirmam mesela bir kere bile pirelenmediler eve pireli kediler girmesine ragmen. Bosuna kedinizi zehir uygulatip strese sokmayın ona vereceginiz parayla da kedinize güzelinden yaş mama alirsiniz tabi yine de siz bilirsiniz :)
Bana veterinerlerin dediği o. Bazı yerlerde de abartarak yazıyorlar ama doğrudur belki bir şey diyemem başıma gelmedi çünkü. Aslında tam ense kısmına yaptıkları için pek erişemiyorlar o kısma, veteriner yanlış yere mi uyguladı acaba
Kedinizin bobreklerinde sorun mu var?
Deri emmistir onu, tekrar uygulamayin etkisi gecti diye. Pire yoksa hic uygulamasanizda olur zate
Selin hanım. Sağlıklı olan kedilerin dahi böbreklerini tetikleyici oranda yağ ve protein bulunmakta. Mamasında zaten protein ve yağ oranı ayarlı iken ek gıda olarak yaş mama ve kraker desteği ile protein yüklenmesinden bağışıklık sistemi ile doğru orantıda hasar görülecektir. Protein fazlalığı insanada patiyede böbrek açısından ciddi sıkıntısı vardır. Ne kadar az sıklıkta verirseniz ek gıda bazında yaş mama ve krakeri o kadar böbrek korunur. Şöyle ki..... Orman yaşamlarında bir aslan veya kurtun yaaaaa bugün sıkıldım ben hep et hep et yiyoruz bugün marul yiyeceğim onunla doyacağım diyip rutin beslenme düzeninin dışına çıkmaması zaten düz beslenme metodlarına alışık olduğunun ispatı. Kendi sağlığıma dikkat bazında nasıl hassassam kedimdede aynı hassasiyeti ve aynı düzeyde sağlığı için araştırmalara uzmanlarla istişarelere doyamam. Çünkü o huzurlu olur mutlu yaşarsa ben dahada mutlu olurum
Tabi ki düşüncenize saygi duyuyorum ama sıvı alimi hem insanlar hem de hayvanlar icin büyük öneme sahip özellikle böbrek için biraz arastirirsaniz kedilerde az sivi aliminin böbrek hastaligina ve taşina sebep oldugunu görebilrsiniz. Böbreklerin temizligini yapan sudur yaş mamanin zaten yuzde 35 i su. Ayrica yaş mama verdigniz zaman günlük beslenmesine ek olarak vermeyeceginiz ögün olarak vereceginiz icin fazla protein ve yag alimi söz konusu olmayacak. Yag orani düsük protein orani dengeli cok iyi yaş mamalar var. Özellikle kediniz erkekse bu konuyu lutfen düşünün.
Benim oğlan rahatça ulaşır her yerine çene altı harici. Hırsı gereğince yeterki ulaşıcam desin o ıslaklığa ulaşamadığı an ise yuvarlanıyor halıda. Her 2 ayda bir boyunluk takılıyor bu sebepten ötürü ense damlasında. Bu defa kendisini strese soktuğu için takmak istemedim benden saklanıp deniyordu yalamayı peşinde olduğum için mecburen stresin umrum değil dedim taktım boyunluğu.
Yaş mamaların böbreklere yan etkisi var. Krakerini dahi 2 haftada 1 kez vermekteyim. Hekimimiz dahi tasvip etmez yaş mamayı ve krakeri. 2 - 3 kez benden saklanmasına dikkat ettiğim için kesin önlemi aldım. Bayer firmasının zehirlenme yapmadığını öğrendim az önce hekimimden. Makaleyi okuduğum için endişelendim
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor