Kedimin Yumuşak Dışkı Sorunu

senakharman
senakharman

835 Puan

Kedim 4,5 aylık dişi bir chincilla. 2,5 aydır benimle ve 2,5 aydır dışkısı normal kedi dışkısından daha yumusak ve açık renkli. Veterinere devamlı gidiyoruz. 2 kere 5 er günlük flagyl tedavisi uyguladık. Flagyl kullandıgımız süreçte kedimin dışkısı düzeliyor fakat bir hafta içinde yeniden eski haline dönüyor. Daha sonra 10 gün flagyl kullandık yine duzeldi fakat yine sonuc aynı. Veterinerimiz ilk defa flagyl ile düzelmeyen bir kedi gördüğünü söylüyor. Mama değişikligi yapmaya karar verdik durumumuz hala aynı. Benzer durum yaşayan varsa önerlerinizi bekliyorum. Kedimin oynamasında yemesinde hicbir problem yok tek sorunumuz bu. Aşılarımız tam.

29 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bazı durumlarda bu tür olaylar genetik olabiliyor. Herhangi bir hastalığa dayanmayan, dışkısı yumuşak kedilerde olabiliyor. Huzursuz bağırsak sendromunu insanlar gibi kediler de yaşayabiliyor. İlaç kullandığı dönem düzelir, ama ilaç bitince yine eskisi gibi olur. Ya aylar, yıllar sonra kendiliğinden geçer ya da hep öyle kalır, ama zararı olmaz. Kanın sebebi belki de kendini biraz zorlamıştır. Mukus sebebi de genellikle kuru mama yiyen kediye yaş mama verince olabiliyor. Herhangi küçük bir değişiklikten etkilenip bağırsakları sapıtabiliyor. Başka veterinerlere de yapılan tedavileri, bulguları, süreci danışın. Hepsi de herhangi bir terslik yok diyorsa endişelenmeyin.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Birileri golosi önermiş. Bütçe sıkıntınız yoksa ALMAYIN. içine sırf aman mamada azıcık da taurin olsun demişler, ucundan katmışlar. Aldığıma alacağıma pişman oldum. Bütün apartman kedi dışkısı kokuyor. Günde iki kere kum temizlemek yetmiyor. Kürek vücudumun yeni bir uzvu oldu. Şimdi kaliteli kum arıyorum en azından mama bitene kadar kullanacağım. 3 günde bir kumu komple döker hale geldik. Hadi koksun onu da geçtim. 1000 mg taurin koymuşlar. Royal canin bile daha yüksek taurin eklemesi yapmış. Mamayı aldım alalı aman taurin miktarı artsın diye aldığım ürünlerin fiyatı da az değil. Kuma verdiğim ve taurin miktarına verdiğim parayla zaten n&d alıyorum.
Buraya suzionline bişey yazınca kopyala yapıştır yapan arkadaşlar var. İçeriğe bakıp kendi aklımızla değerlendirmeyi biz de biliyoruz. Kadın denememiş, içeriğe bakmış aa iyi demiş. Buyursun gelsin bizim evde kum temizlesin.
Soru soran arkadaşım mamayı değiştirin. En kötü ihtimalle matisse alın, bütçe sıkıntınız yoksa en az şikayet alan mama n&d. Alın rahat edin.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Catsan alsana kuzum bi sitede vardi cok yer satmiyo.cis topaklanmiyo taşi kuma ceviriyo kaka topaklaniyo ama hic koku yok.5ayri kum denedik imkanlar kisitli orda malum,orda da herzaman bulunmuyo catsan,bulamadikca baska sey aldik ama perisan olduk.simdi bulunca 4tane 10 litre alip koyuyorum eve valla.biz cok memnunuz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben yumusayinca yada civiyinca prebiyotik malt veriyorum.sonucta bagirsak florasini duzenleyen bisey.bu sikayetle gittigimde yumusakmi yoksa su gibimi diye sormustu,yumusak dedigimde sorun yok ozaman demisti.ama kan vs olayini bilemem.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Kuru mamalar genel olarak kötü denilebilir esasen, çünkü bu hayvanlar kuru mama yemek için yaratılmamışlar; kesici dişleri, kısa ve asidik sindirim sistemleri, karbonhidratı (nişastayı) sindiremeyen organlar. Onlar gerçek et yiyerek hayatsal fonksiyonlarını devam ettirebilirler. Fakat yaşadığımız hayat tarzı, iklim gibi birçok çevresel faktör bizi kuru mamaya mecbur bırakabiliyor. Eğer imkanınız varsa çiğ beslenme alternatifini düşünebilirsiniz fakat Türkiye şartlarında hem birçok hekimin önermemesi ile (neden tavsiye etmedikleri tamamen onlara öğretilenlerden kaynaklı -veteriner hekim öğrencileriyle mama firmalarının sıkı dostluğu denebilir-)
hem de insanların uzun süreli evde olmaması dolayısıyla öğünle beslemede sıkıntı oluşması nedeniyle pek tercih edilen bir yöntem değil. Ama Raw For Us'a bu anlamda bakmanızı tavsiye edebilirim.
Yine de kuru mama kullanacaksak içinde gerçek et bulunan, taurin miktarı yüksek, protein ve yağ dengesi yüksek olan, mümkün olduğunca sebze, tahıl bulunmayan mamalar tercih etmeliyiz. İşte tam da şu sırada neden Royal Canin, Proplan fiyatını hakeden bir mama değil sorusunun cevabı ortaya çıkıyor. Çünkü içinde gerçek et oranı çok çok az, şekerler, karbonhidratlar, tahıllar var. Böyle bir içeriğe o fiyat çok fazla. Böyle bir içerik kedilerin besinsel ihtiyaçlarını karşılayamaz. İşte bu yüzden, N&D,Acana,Orijen,Naturea gibi mamalar süper olmasalar da en azından gerçek et bulunduran, taurin oranları daha dengeli, en azından şeker bulundurmayan mamalar. Daha fazla beslenme bilgisi için suzionline blog'a bakmanızı tavsiye ediyorum.
Kedilerin bağırsak faaliyetlerini düzenleyen güzel bir sebze balkabağıdır. Şekersiz haşlanmış balkabağını 1 hafta boyunca her gün 1 tatlı kaşığı verin (ilk üç gün alerji testi yapmalısınız ama yarım çay kaşığı kadar verin kusma vs yapmazsa o zaman 1 haftalık sürece başlayın). Evde yaptığınız kefir, yoğurt bağırsak florasını düzenler. Probiyotik ve prebiyotik takviyelerine başlayabilirsiniz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Arada civiyabiliyor ama surekli olmasi tabi ki hijyen acisindan kotu.ben de kisirlastirma sonrasi olusan ishalden dolayi okdr cok basinda bekledim ki hayvan artik kakasini yapacagi zaman miyavlaya miyavlaya banyoya cagiriyo gitmezsem yapmadan cikiyo ve ben gelene kdr bekliyo :) mama icin butceniz yeterse orijen guzeldir 8aydir kullaniyoruz hic sorun yasamadik (kisirlik sonrasi 5gun antibiyotik tedavisindeki ishal haric) hatta ben hala kisir mamaya gecmedim cunki 10 aylik.ztn mama yavru ve yetiskin mamasi.umarim duzelir saglikli buyusun

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

3 kakanin sadece birinin civik olmasi guzel haber.tamamen yeni mamaya gectikten sonra dilerim duzelir.sonucta kendisi de surekli patisine falan bulasmasindan hoslanmaz.bizimki yumusaksa dokunmaz bile bulascak diye,kum kabinin basinda aglamaya basliyo sonra da midesi bulanip kusuyo.umarim duzelecek sizinki de.bu surecte yas mama vermeyin isterseniz.prebiyotik macunlar bagirsak florasini duzenler,yardimi dokunabilir

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Valla ilk yaparken bizimki de kokuyo.balikli mama cikmazi malesef.ama kapattiktan sonra hic koku yok.bi dene bakalim belki ise yarar

senakharman
senakharman

835

Bu arada cok nadiren dışkısında mukus ve makatında yine çok nadiren kan gözlemlediğimden dolayı flagyl kullandık.

Fatiko
Fatiko

11964

Benim kedimde de bu durum var neyden kaynaklanır İş acaba

dlwlrma
dlwlrma

8952

Mamanız ne ?

dlwlrma
dlwlrma

8952

Birde farklı veterinerlere de gidin.

senakharman
senakharman

835

Mama royal canin babycat kullanıyoruz. Durumun sebebi giardia olarak şüphelendi veteriner. Veterinerimize güveniyorum. Başka veterinerlere de güvenemiyorum.

senakharman
senakharman

835

Mama değişikliği evresindeyim su anda spectrum kitten a geciyoruz. Eğer yine de yumusaklık gecmezse dışkı tahlili yaptıracagım

senakharman
senakharman

835

Daha önce flagyl kullanıp çözüme ulaşamayan var mı ? Eğer varsa ne yapıp da durumu düzelttiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2733 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR