Kedi Tuvalet Temizliği

SistraMila
SistraMila

879 Puan

Merhaba, ilk defa kedi sahibiyim o yüzden tuvalet konusunda yardıma ihtiyacım var. Bizimkinin yaptığı çişler kabın tabanında kumla beraber kuruyarak katman oluşturuyor, topaklanmıyor. Temizlerken işkence çekiyorum resmen asla tabandan çıkmıyor, her gün kürekle onları da alıyorum ama tamamen çıkmıyor. Toptan temizlerken olayın sandığımdan daha vahim olduğunu ve hepsini anlamadığımı gördüm, su sabun sünger ile giriştim ama tam bir saat uğraştım tabandan laçkakaşmış çişli kumu almak için (bu ikinci kabımız diğer kap geçici olduğu için hiç tümden temizlemeden çöpe atmıştım kumla beraber.) Sıkıntının kumda olduğunu sanmıyorum çünkü bu ikinci kum kullandığımız diğerinde de aynısı oluyordu. Bu tuvalet meselesinin doğalı mı böyle yoksa kabın plastiği ya da kum mu sıkıntılı? Ya da sıkıntı bende mi ben mi bilmiyorum nasıl temizlenir?

20 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Nature planı hiç duymadım bile. Vancat de topaklanmayan bir kum. Reflex ya da mırmırın karton kutulu kumlarından deneyin mutlaka

Gamzessven
Gamzessven

21488

Hangi marka kum kullanıyorsunuz bence kesinlikle kumdan. Karton kutudaki reflex marka kumlardan deneyin bir de.

LIGHTNING
LIGHTNING

744

Lindo cat kalın kokusuz tavsiye ederim
Bir de kapta en az 7 cm yükseklikte kum olmalı sizin sorum kum miktarında diye tahmin ediyorum

basakinanc
basakinanc

1869

Vancat'in aktif karbonlu karton kutuda bir kumu var ben ondan çok memnunum. Daha önce Reflex Clinic kullandım (karton kutuda o da) ve bu problemlerin aynılarını yaşadım yanında bir de ağır bir koku problemiyle. Kokudan midem bulandığı için direk kabıyla beraber çöpe attım yeni kap almak için petshopa gittiğimde Vancat'in bu kumunu önermişlerdi, herkes çok memnun diye. Gerçekten ben de çok memnunum. Çok güzel topaklanıyor, hiç kokusu yok, temizlemesi çok kolay. 6 lt bir kutunun tamamını kaba boşaltıyorum ben (tabi bu sizin kabınızın büyüklüğüne de bağlı) ama kabın içinde bol kum bulundurmaya çalışın o zaman sıvı tabana inemeden topaklanıyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Kutularda satilan kumlar arkadaşlarin dedigi gibi topaklanma kosununda daha iyi. Ben de 6 litre kumun hepsini döküyorum. Sanirim 2 hafta falan gider tam bilmiyorum. Çünkü azaldikta yeni kumdan ekleme yapiyorum. Cok kirlenmisse hepsini döküp kabi yikayip direk yeni kum koyuyorum. Genelde on günde bir kabi yikiyorum ama benim 2 kedim var cabuk kirleniyor. Bir de kabim büyük oyuzden kumu kabin tamamina yaymiyorum bu sekilde kum daha yüksek oluyor.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Kumun miktarını arttırın kalınlığı çok olursa dibe ulaşamadan üstte kalır kolayca temizlersiniz. Eger o da çare olmassa benim kullandıgım kum “signor gatto” tavsiye ederim.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Bi de kedi tuvaletlerinin altına geçirilen poşetler var onlar da işe yarar belki ama ben hiç kullanmadım bilemiyorum.

Serapclbyrm
Serapclbyrm

1978

Kumu çok koyun dibe yapışmaz. Ayrıca Lindocat kedi kumu hem koku yapmıyor hem de iyi topaklaniyor.

Serapclbyrm
Serapclbyrm

1978

Bu arada arada kumun içine bir miktar karbonat dökünce kokuyu önlüyor diye duydum denedim kokmuyor. Koku için karbonat da deneyebilirsiniz.

Suerk
Suerk

5740

Kalın taneli kum markası ne olursa olsun topaklaşma sorunu yaratıyor bir noktadan sonra. İnce taneli olan kumlar çok iyi topaklaşırken eve aşırı dağılıyor, Nefis bir çözüm buldum; karıştır. şok marketlerde satılan pudralı ince taneli lindo cat kumunu alıp tuvaletin dibine tüm paketi boşaltıyorsunuz. Üst kısma da kabın alabileceği ölçüde (2-3 santim kadar oluyor bende) kalın taneli kum döküyorsunuz. Pisi pisi kalın taneli kullanıyorum ben. İnce taneli kum nefis topaklaşırken kalın taneli eve yayılmasını engelliyor. İnce taneli kumların en büyük sorununu böylece çözmüş oluyorsunuz. Mutlaka deneyin derim, uygun fiyatlı ve kesin çözüm.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben reflex ten çok memnunum, burda bir arkadaş beğenmemiş ama aktif karbonlu kullanıyorum ben. Ama ne koku ne de yapışma var. Ben cimri davrandım üstelik, bir karton 6 litreyi 2 ayrı kum kabına paylaştırdım. Ne bir koku var ne başka bir şey. Beğendim aslında ben

SistraMila
SistraMila

879

Nature plan kokusuz kalın taneli. Önceki kum da vancat markaydı.

SistraMila
SistraMila

879

Reflex deneyeyim o zaman bir de teşekkürler.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Rica ederim

SistraMila
SistraMila

879

Kaptaki kum aşağı yukarı dört beş santim şu an. belki ondan da olabilir şimdi üstüne ekleyeceğim umarım çözüm olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1079 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR