Kedi Kumu Ve Partilerde Yara :(

Brewsly
Brewsly

2281 Puan

Arkadaşlar daha önce Van cat kum almıştım. Şimdi lindocat diye bir kum. Kedimin arka patilerinde yara sorunundqn muzdaribim. İlk baş ekleyeceğim fotoğraftaki gibiydi crystalin sprey+teramycin kremle az çok iyileşti sadece şişlik kaldı. Şimdi de diğer ayağı topallamaya başladı. Yalarken baktım ondada yara başlangıcı var. Kumu ince taneli böyle bir sorun yaşayan var mı. Kumdan başka bir şeyden şüphelenemiyorum. Hangi kum almalıyım everclean harici bütcem ona yetmez.


28 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bence başka bir şeyden de şüphelenin. Sanki ince taneli kumun bu kadar yara yapması çok zor gibime geliyor. Veteriner hekiminizle görüştünüz mü?

PsLuna
PsLuna

10636

Kum konusunda anlaşabilen yok. Bende hala tek tek deniyorum dedem yeridir. Ever clean den sonra daha uygun fiyatlı olarak genelde reflex aktif karbonluyu öneriyorlar.

Brewsly
Brewsly

2281

Valla kediye sağlık açısından en az zarar vereni arıyorum. İsterse evi bok kokusu götürsün :) teşekkür ederim ikinize de bakıcam reflexe

Brewsly
Brewsly

2281

Evet arkadaşlar benim durumumu yaşayan bir arkadaş varmış internette dolaşırken gördüm. Tıpa tıp benim kediden bahsediyor. Kedimin alerjisi varmış. Hemen kokusuz kum satın alıcam Petshoptan. Hindistan cevizi yağı da kullanıcam.

Prenseslena
Prenseslena

4714

Sanicat ve mırmır güzel ben birçok marka denedim

Sselin1
Sselin1

122024

Parfümsüz kum kullanmanizi tavsiye ederim. Ben kutuda satilan mirmir ekstra topaklanan kulaniyorum kokusuz bir kum ve memnunum. Eger Reflex almak isterseniz onunda parfümsüzü mevcut. Kumunu her gun temizleyin. Kum kabini da on günde bir yikamanizi onerirm.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben normalde kum kullanmiyorum, ama kucuk bir kedi buldum dün, evde de toprak vardi saksida. Oraya yapiyor dunden beri hiç kokmuyor. Balkonda duruyo etrafi biraz kirleniyo haliyle ama, topraga cok kolay alisti hic disari yapmadi. Bence yaralari gecene kadar normal kara toprak kullanabilirsiniz. Satin kumlarin pek faydali olacagini dusunmuyorum. Mamalarin icine bile neler katiyorlar, kumlari nasil yapiyorlardir Allah bilir.

limis
limis

10780

Kalın taneli kumlar daha çok yara yapar. Buyuk ihtimal parfümlü bişey kullanıyorsunuz. Hassasiyeti var kedinizin. Reflex kokusuz kum iyidir cok az koku yapıyor ama tek basina. Ben tigerinoyla karıştırıyorum onun kokusu da yok gibi zaten. Hiç kokmuyor öyle 1 ay kullanıyoruz. Siz sadece kokusuz olanı deneyin bi.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Petty markasının kokusuz kumunu kullanıyorum oldukça memnunum. Tozutması da çook az, hatta ben tozutmaması için kumu kaba koyup 15-20 dakika güneşin altında bekletiyorum, güneş hüp diye tüm tozu çekiyor adeta. Koku yapmaması için birkaç yemek kaşığı karbonat ilave ediyorum, belli ki kedinizin cildi hassas, bu derece bir yarada hekime götürmenizi tavsiye ederim, onun dışında hafiften iyileşmeye başlayınca her gün hindistan cevizi yağı ile (zeytinyağı da olur ama h.cevizi daha çok nem verir) patilerine masaj yapın. Ama çam peleti kum daha doğal bir alternatif üstelik diğerleri gibi kimyasal bir içerik yok, belki kedinizin alerjisi vardır dolayısıyla bu kum en azından patileri iyileşene dek daha rahat ettirir onu.Birçok markanın çam peleti kumu var, sanırım Biokats Çam Peleti kum en meşhuru.

Brewsly
Brewsly

2281

@epiglottis onu ilk başlar denemiştim. Dışkı bir nebze alınıyor. Ama idrarı temizlemek mümkün olmuyor tüm kuma yayılıyor. Bakteri oluşumuna birebir.
@Sselin1, @limis hiç bu aklıma gelmemişti sabun kokuluydu kumu çok doğru başka bir açıklaması olamaz. Yazıları şimdi gördüm. Mırmırın marsilya sabunlu kumunu sipariş etmiştim indirimdeydi. Hemen iptal ettim şimdi. Zaten sabun ve tuvalet karışımı çok kötü oluyor. Sade tuvalet koksun daha iyi :) @GammaLamina evet görüştüm baktı ayağına yırtılma var dedi. Crystalin sprey verdi 1 haftaya iyileşmezse getir dikiş atalım dedi. Nasıl olabilir diye sordum bilmiyorum her hangi bir kaza olmadıysa kumdan dolayı olabilir dedi. Sprey canlı yarayı kapattı 1 haftada ama tam iyileşmedi teramycin krem sür dedi onla beraber ayağın biri iyileşti gibi. Şimdi diğer ayak pati yastıkları hafif kızarık ve iç tarafında diğer yaranın küçük hali var. Arkadaşların dediği gerçekten hiç aklıma gelmemişti büyük ihtimal kokulu kumdan dolayı oluyor. Hemen değiştiricem.

Sselin1
Sselin1

122024

Eger proline dan memnun kalmazsaniz önerdigim kumu denemenizi tavsiye ederim kokuyu önlemede cok iyi *********** mobil uygulamasini indirirseniz bu kumda dahil bircok urun nerdeyse her hafta indirime giriyor iyi gunler :)

jingjing
jingjing

2207

merhaba diğer insanların dediği gibi kum konusunda herkes başka birşey söylüyor ben de başta mır mırdan memnunken kum azaldıkta topaklar parçalanmaya başladı . şu an reflex aktif karbonlu kullanıyorum . kokusuz bir kum ama çok hızlı ve düzgün topaklandığı için etrafa hiç koku yayılmıyor . biraz tozutuyor dökerken ama şimdilik en memnun kaldığım kum bu oldu

pinarcaya
pinarcaya

19123

Patileri nasil oldu?

sapiensasil
sapiensasil

5076

Benim de kedimin 3 patisinde buna benzer yaralar var. Geçen yıl da yazın olmuştu bu yıl da yazın tekrar oldu. Kullandığımız mama n&d tavuklu mamaydı veterinerimiz sıcakta bu mamanın alerji yapabileceğini söyledi. Biz de yaralar için krem kullanıyoruz. Siz de tavuklu mama kullanıyorsanız mamanın alerji yapma ihtimalini de bi düşünün bence

Brewsly
Brewsly

2281

@pinarcaya artık topallamıyor sanırım iyileşiyor. @sapiensasil matisse kısır somonlu kullanıyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2766 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR