Kedimi Kısırlaştırdım Hangi Mamayı Kullanayim

Serapclbyrm
Serapclbyrm

1978 Puan

11 aylık erkek kedimi bugün kısırlaştırdım. Hills yavru mamasını kullanıyordum fakat kısırlaştırılmıs kedi mamasında hangisi daha iyi olur. Lütfen bilgisi olan paylaşsın...

18 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Kısır kedi mamalarinin mineral degerleri (kalsiyum, fosfor, magnezyum) dengeli ve yag orani azdir. Ama genel olarak cogu markanin mineral degerleri zaten yetişkin mamalarinda da dengelidir. Kısır kediler genel olarak hareketsizleştigi icin düşük yag oranina sahip kisir mamalari tavsiye edilir. Yani eger zayif bir kediniz varsa kullanmaniz tabiki gerekli degil. Her kisir kedi hareketsiz ve kilolu olmuyor. Ama hills markasi yerine n&d düşük tahilliyi tavsiye ederim. Kedinizin idrar yollari sorunu yasamamasi icin yaş mama kullanmayi da ihmal etmeyin schesir, gimcat, naturea, nutri feline , n&d temiz icerikli yaş mamalardir. Genel olarak diger markalarin icerigi kötü icinde seker ve aroma bulunuyor.

pyesil
pyesil

361

Brit Care Missy Sterilised mamayı tavsiye ederim, kısırlaştırılmış kediler için uygun içerikte,genelde ameliyattan sonra kilo problemleri meydana geliyo bunu da dengeleyen bi mama

Nd, matisse, brit care, sanabelle, wildfield, naturea, golosi gibi mamaların kısır kediler için olanını kullanabilirsiniz. Hills güzel bir seçim olmamış, değiştirmelisiniz.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Direk geçmeyin henüz gelişmeye devam ediyor içeriğinde kalsiyum, vitamin ve benzeri içerikleri yani gelişimi destekleyici mamalar kullanmaya devam edin bir süre sonra geçersiniz. En azından Eylül-Ekim arası geçin diyorum

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Benimki de 10 aylik ben gecmedim,gecmeyecegim de

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Bence de öyle hemen değiştirmeyin mamasını. Biraz bekleyin. Daha sonra ona N&D, Matisse mamalardan kullanabilirsiniz. Orijen ve Acana'nın kısırkaltırılmış mamasını kullanan bazı insanlar kedilerinde böbrek rahatsızlıkları gördüklerini söylemişler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama riske girmeye gerek yok bence.

HuseyinAral
HuseyinAral

242

merhaba , bende oğluma kısırlaştırdım, BonaCibo kısır maması kullanıyorum,memnunum sıkıntı yok,markaya göre önerileriniz nedir?

Sselin1
Sselin1

122024

Huseyinaral eger bütcenize uygunsa matisse almanizi tavsiye ederim tabi alabilirseniz n&d dusuk tahilli daha iyi. Ama bonacibo iyi bir mama degil suan memnun olabilirsiniz ama ilerleyen zamanlarda olumsuz sonuclar olabilir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Orijen ve acananin kisir mamasi yok ki

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Tüm yaşam evreleri için olanı diyor sanırım

Serapclbyrm
Serapclbyrm

1978

Veterinerimiz Royal canin proplan ve HD diye söyledi. HD yi hiç duymadım daha önce. En azından sizlere danışmak istedim.

Serapclbyrm
Serapclbyrm

1978

Ayrıca Hills de para olarak uygun bir mama değil. Veteriner iyi dediği için aldım. Yani parasinda değilim zaten hiçbir para miktarı ondan değerli değil. Sadece çok bilgim yok. O yüzden en iyisi neyse imkanım dahilinde onu yapmak istiyorum.

Deliladilan
Deliladilan

13477

ben de erkek kedimi kısırlaştırdım henüz 1 hafta olmadı. mama değişikliği mecburi mi bilmiyorum eğer öyleyleyse kokusu fazla ağır olmayan bir mama tavsiyesi alacağım sizden. ND kuzulu düşük tahıllı kullanıyorum şu an fakat bildiğiniz gibi ağır kokuyor. matisse nasıl? kullananlar varsa bilgi alabilir miyim?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veterinere bu konuda inanmayin, reklam sponsor vs ile tavrmsiye ettiriyorlar buyul markalar. Bu veterinerlerin onerdigi mamalar yurtdisinda hicbir kriteri gecemeyen, bizim goddy den farki olmayan mamalar

sapiensasil
sapiensasil

5073

Benim de kedim kısır ve kilolu bir kedi. Uzun zamandır n&d kısır kediler için tahılsız olan mamayı kullanıyorduk. Ancak yaz mevsimi gelince kedimin tavuğa alerjisi oldu ve farklı bir mamaya geçtik. Uzun bir süre araştırma yaptım ve içeriklerin hepsini okuduğumda kısır kediler için "N&D, naturea, petcurean" mamalarının içeriğini beğendim. N&d de kısır kediler için tavuklu mamadan başka alternatif olmadığı için benim tercihim somonlu naturea oldu. Daha geçiş evresindeyiz. Petcurean ın protein oranı bana fazla yüksek geldi. Naturea nın da sanki yağ oranı yüksek ama piyasada çok alternatif yok. Acana ve Orijin çok güzel ama kısır kedilerin böbreklerine iyi gelmediğini okuyunca onları da alamadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 963 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR