Kedimin Evde Uzun Süre Yalnız Kalması Psikolojisini Kötü Etkiler Mi?

Aycalandia
Aycalandia

1240 Puan

Arkadaslar yakin zaman içerisinde yıllık tatile çıkacağım, 1 ay kadar. Kedime bakabilecek birisini buldum. Her gün düzenli olarak mamasini ve suyunu verip, kumunu temizleyebileceğini söyledi. Fakat benim içim hala rahat değil, o kadar süre yalnız ne yapacak bilmiyorum, depresyona girer mi? Sıkılmaz mı? Sıkılmaması için ekstra birsey yapmam gerekiyor mu? Önerebileceğiniz, yalnızlığını gidermesini sağlayacak, canının sıkılmasını engelleyecek birşey var mı? Cevaplarınızı bekliyorum. Kendisi bu arada beş yaşında kısır tombik bir kedi :)

20 CEVAP

Suerk
Suerk

5740

1 aylık bir sürede eve gelen kişinin yarım saat ya da 1 saatlik ilgilenmesi yetmez. Bence yanınıza almalısınız. Yolda yorulacağı, sıkılacağı süre bir ayda yaşayacağı mutsuzluktan çok daha kısa olacak.

Zynpks
Zynpks

2658

1 ay uzun bir süre evde tek kalması onu bunalıma sokabilir evde onunla kalabilecek biri yok mu veya ailenize verseniz ya da imkaniniz varsa yanınıza alsaniz daha iyi olur diye düsünüyorum hiç olmadi mama ve su vermek için gelen arkadaşınıza rica etseniz günlük bi yarım saat oyun oynasa ilgilense onunla en azindan biraz daha az sıkılır diye düsünüyorum

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Siz tam olarak nereden nereye gideceksiniz? Gideceginiz yere giden birbhayvansever getirebilir kediyi belki. Dedigim gibi bla bla cardan oraya seyahat eden insan bulabilirsiniz

Aycalandia
Aycalandia

1240

Önerileriniz için teşekkürler. Alabilirsem yanima alacağim, olmadi uçakla gidebilirim hayvana zorluk cikmasin diye ama uçak biletleride cok pahali, yanimda goturmeye calisicam yinede saolun.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

1 ay cok uzun sure.. yaniniza alin bence sabit bir yerde kalacaksaniz.. veya birinde kalsin, hangi sehirdesiniz

pafuli
pafuli

66

1 ay cok uzun. Yasadiginiz sehirde kedi oteli hizmeti yapan bir yer varsa oraya verebilirsiniz, yakin bir tanidiginiza akrabaniza verebilirsiniz. Evde birakmanizi tavsiye etmem.

Drpelin
Drpelin

650

1 ay çok uzun. Ben Boncuk u 4 gun yalnız bıraktım. Dönünce 1 ay huysuzluk yaptı. Isırma huyu çıktı bir de.

Aycalandia
Aycalandia

1240

Evet ya haklısınız tüm cevaplar icin tesekkurler. Benimde içim el vermedi zaten. Ama yanima alirsam da cok daha strese girecegini dusundum. Ona bakacak kisi bir akrabam. Gerekirse ben onun yanina cikar yalniz hissetmesin diye evde otururum diyor ama emin degilim olur mu ki? Çünkü yanımda da gelirse cok strese girecek cok uzulecegim sizce hangisi daha mantikli kararsiz kaldim.

Aycalandia
Aycalandia

1240

İstanbulda'yım bu arada. Balıkesire gideceğim. 7-8 saatlik yol, geçen gidişimizde hayvan az daha bayginlik geciriyordu cok uzulmustum. Şimdi bakicak birini buldum ama yinede olmaz derseniz yanima aliyim artik, yapacak birsey yok, hicbir sey ondan degerli degil.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Otobusle mi gideceksiniz? Bir hafta 10 gun için yollarda gezdirmeye degmiyor tabi ama 1 ay sıkılir sanki. Bakacak kisi evinizde zaman gecirirse olabilir tabi. Ama hemen mama su koyup cikmasin.. otursun biraz evde sevsin, vakit gecirsin..

1 ay evde tek kalması, yolda strese girmesinden daha kötü. 1 ay çok çok uzun bir süre

Fatiko
Fatiko

11964

Yanında otururum demiş akrabanız uyku saatleri dışında gidip bir yarım saat otursa bence kafi

Aycalandia
Aycalandia

1240

Arabayla gidemeyecegim bu sefer o yuzden yolun uzunlugu beni korkutuyor acikcasi, akrabam onun yaninda oturup ahbaplik yapabilecegini soyledi bir kaç saat ama sevebilir mi bilmiyorum cunku kedim kendini baskalarina fazla sevdiren bir kedi degil, ne diyorsunuz sizce bu kadari yeterli mi arkadaslar?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bence kendinizi zorlayip alin yaniniza, antistres macun falan yedirin.. cunku her gun gidemeyebilir yanina. Bla bla car diye bisey var tavsiye ederim guvenli.. şoforler onaylanmis ve cok yorum almiş olanlarsan secin..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben en geç 10 gun biraktim, babam her gun gitti eve. Ama dondugumuzde bir sure kendini temizlemedi, hep çişli gezdi poposu ben temizlemek zorunda kaldim. Stresten ve uzuntuden sanirim. Kaldiki biz evdeyken gelip cok sevdiren bir kedi de degil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1002 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR