Kedi Tırmalaması

Lunas
Lunas

5265 Puan

Bir tanıdığımın bahçesinde doğuran kedi vardı yani arkadaşımın kedisi ben hep sevmeye giderdim onları. Asıl konuya geçiyim: tırmalama. Yavru kedi beni tırmaladı kuduz aşımı yapmalı mıyım ya da ne sürmeliyim yardımcı olun lütfen.

18 CEVAP

Hilakyol
Hilakyol

7623

Saçma saçma kuduz olur muyum triplerindesiniz yavru kedi anne sütüyle korunuyor sizce kuduz mu o kedi siz olasınız cjfkflfpgğf bizimdr yavru kediler var her gün tırmalıyorlar aşılarıda yok sorun değil ya büyütmeyin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Mahallede kuduz olsa haberlere bile cikiyor karantineye aliniyor orasi falan. Yani cok yaygin birsey degil. Hicbirsey olmaz bence o kadar ilaci almayin bosuna.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kaldi ki yavru demissiniz zaten. Yavru kedilerde kuduz olma ihtimali yok. Zaten kuduz aşisini bile 6 aydan sonra yapiyorlar. Kesinlikle yaptirmayin aşi falan ve iciniz rahat olsun

Beni de sokaktaki aşısız kediler oynarken ısırırlar tırmalarlar hep. Şu ana kadar hiçbir şey olmadı. Ama yine de istersen hastaneye gidebilirsin kuduz aşısı yaparlar.

Lunas
Lunas

5265

6 aşı yapıyorlar o da birden olmuyor uzun sürüyor :/ Borç gibi yani ne biliyim kurtulmak zor oluyor. Kolonya bastırdık yanıyor şu anda umarım geçer :c

Benimde köy de 17 tane annelerle birlikte 20 kedim var hepsinden tırnak yemişimdir. Elimin her yeri çizik çizikti tanınmaz haldeydi. 20 gün oldu hala kuduz olmadım. Bence siz de olmazsınız.

Lunas
Lunas

5265

Kuduz beriltileri nedir?

Lunas
Lunas

5265

Belirti*

Lunas
Lunas

5265

Teşekkürler.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Kuduz salya ile bulaşır diye biliyorum ben. Bu yüzden herhalde kuduzun tırmalama yoluyla geçmesi çok nadir bir olaydır. Zaten anne kediyi de tanıyorsanız içiniz rahat olsun.

Shaco
Shaco

14771

kuduz hastalığı kurtlardan bulaşan bir virüstür ve kedilerde bulunma ihtimali yok denecek kadar az sadce nadir köpkelerde oluyor kurtlarla iltibat halinde olanlarda ve şuana kadar çok az vaka göründü insanlar yanlış biliyor

Lunas
Lunas

5265

Şimdi ben 4 aşımı da mı boşuna yaptırdım :c

GammaLamina
GammaLamina

10574

Aynen, aynen. Hatta anne sütünü tırmalayan yere dökerseniz Wolverine olup kendi kendinizi iyileştirme yeteneği kazanıyorsunuz. Ya anne sütünü ne sanıyorsunuz siz? Memelilerin dişleri bulunmayan yavruları aç kalmasın diye verdikleri besin bu. Bebekken de ölümler memelilerde çok olduğu için evrim neticesinde bağışıklık sistemine belli bir aya kadar katkıda bulunuyor o kadar. Annesinde olan bir hastalık çok rahat yavruya da geçebilir. Bilmem kaç aylıkken kuduz da olabilir. Kedilere yapılan kuduz aşısının 3 ile 6 ay arasında olmasının sebebi de kuduz olmayacağından değil, gerekli kiloya ve büyüklüğe ulaşması gerektiğinden.


Siz her ihtimale karşı aşı olmakta iyi yapmışsınız. Bundan sonra daha rahat olursunuz. Geçmişini bildiğiniz hayvanlarda çok endişe etmezsiniz bir daha bir şey olursa. Çok geçmiş olsun.

Lunas
Lunas

5265

Çok teşekkür ederim :) Yarın hastaneye uğrayacağız kontrol yapılıyorsa yaptırıcağız c:

Hilakyol
Hilakyol

7623

Cidden çok boş ne diyeceğimi bilemedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1606 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR